.st0{fill:#FFFFFF;}

Inteligenta emotionala

S-a lansat aplicatia care te ajuta sa fii mai fericit

 November 6, 2016

By  Cristian Ciuberea

Probabil cea mai frecventă întrebare pe care o vei auzi în viaţa asta e “ce faci”? iar cel mai frecvent răspuns e “bine”.

Acest cuvant, bine, ar trebui să câştige premiul pentru cel mai bogat cuvânt din vocabularul românesc, pentru câ într-un singur cuvânt se pot ascunde nenumărate înţelesuri: sunt plin de energie şi dinamism, sunt obosit, sunt nervos, mă simt extraordinar, totul merge ca pe roate, sunt frustrat, sunt abătut, habar n-am încotro ma îndrept, tocmai am câştigat la loto, n-am dormit decât o oră azi-noapte, etc

În trainingurile lui, Zoltan Veres, expert în inteligenţa emoţională, susţine că zilnic trecem prin 20000 de stari(douazeci de mii). Iar aceste 20000 de stari, deseori, sunt comprimate în acel bine, pe care fiecare din noi îl recunoaşte.

Ce vreau să scot în evidenţă e că de cele mai multe ori nu suntem conştienţi de starea noastră. Sigur că uneori ştim că suntem furioşi, trişti sau bucuroşi, dar nu vrem să o exprimam. Iar asta e altă poveste, pentru altă dată.

Dar de cele mai multe ori nu ne e clar nici nouă cum ne simţim pentru că nu avem un antrenament în a ne lua “pulsul” stărilor noastre.

Ne urmărim zilnic caloriile, kilometrii, banii, succesul, dar nu ne urmărim stările, de fapt bucuria, care e scopul spre care tindem inconştient. Fiecare stare e importantă, spune ceva despre noi și înregistrând-o imediat, semnificația ei este valorificata.

Poate îţi spui: sună interesant, dar cum fac să-mi dezvolt acest muschi al conştientizării stărilor?

Există mai multe variante prin care ai putea să faci asta. De exemplu ai putea folosi un jurnal în care să îţi notezi stările sau ai putea să îţi pui cât mai des “cum mă simt acum?” şi să îţi dezvolţi astfel conştienţa. Dezavantajul acestor abordări e că nu îţi permit să vezi în mod automat “istoricul” stărilor tale. În acelaşi timp, caţi dintre noi suntem dispuşi să purtăm un jurnal cu noi pe care să îl folosim de câteva ori pe zi?(în cazul în care il completezi doar seara există riscul să uiţi din experienţele de-a lungul zilei, deşi e totuşi un bun punct de plecare).

Ei, o echipă clujeana s-a gândit la toate aceste aspecte şi au dezvoltat aplicaţia GIMINI MOODTRACKER. Acesta poate fi tool-ul tău pentru a înţelege cum oamenii și locurile îți influențează starea, bucuria. Aplicaţia îţi permite să ţii evidenţa stărilor tale şi te ajută să le înţelegi într-un mod simplu, distractiv şi cu semnificaţie.

„Aplicația funcționează pe bază de notificări periodice. Telefonul știe oricum unde ești și, la fiecare mod introdus, se preia automat informația. La fel, la fiecare apel se declanșează o întrebare: ‘cum te simți cu persoana cu care tocmai ai vorbit’. Și atunci se generează niște topuri. (…) Totul era să reușim să construim o unealtă care să poată să înregistreze aceste lucruri fără ca utilizatorul să își întrerupă viața. Singurul input (n. red. — informație) pe care îl cere este această simplă mișcare cu degetul. Apoi, în zona de topuri, văd cum m-am simțit azi, în ultimele trei zile, săptămâna asta, luna asta. Văd toate locurile prin care am circulat”, a explicat Mihai Babici, managerul de proiect, pentru Agerpres

Aplicaţia poate fi descărcată de aici.

Pentru moment, aplicaţia e disponibilă doar pentru Android, motiv pentru care nu am reuşit să o testez, aşa că nu am feedback direct legat de rezultate, dar aştept cu nerăbdare versiunea pentru iOS.

Dacă ai testat aplicaţia, lasă un feedback în comentarii.

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch