.st0{fill:#FFFFFF;}

Relaţii

One-itis

 February 3, 2010

By  Cristian Ciuberea

“One it is” e un acronim folosit în seducţie pentru acea situaţie în care eşti foarte atras de o fată şi crezi că e atât de specială, încât ai face orice pentru a fi împreună cu ea. Alte “simptome” întâlnite sunt concentrarea obsesivă asupra persoanei ei, gândindu-te mereu cum ai putea să faci lucrurile să meargă diferit şi având sentimentul că poţi repara totul daca îi mai dai doar o şansă. E un fel de suflet pereche, dar care nu te vrea, sau nu te vrea atât de mult pe cât o vrei tu.

Eu am căzut de 3 ori în “capcana” asta. De fiecare dată am crezut la fel, că ea e fata visurilor mele, că nu va mai fi alta ca ea. Şi am avut dreptate. Pentru că fiecare era diferită de cealaltă, şi surprinzător, mult mai specială. Poate a fost vorba si de faptul că crescusem eu, dar de fiecare dată m-am implicat mai mult şi a fost mult mai bine. Totuşi, la un moment dat lucrurile s-au schimbat. Eu le doream din ce în ce mai mult, în timp ce ele din ce în ce mai puţin.

Cel mai greu a fost să mă decid să renunţ. Prima dată a fost cel mai greu. Am întrerupt orice legătură cu tipa respectivă. Mail, telefon, poze, chiar şi pe stradă când o vedeam mă feream de ea. Dar a funcţionat. După o vreme am uitat-o şi am privit viaţa cu alţi ochi.

Cu a doua a fost ceva mai uşor, în sensul că mi-am dat seama că e timpul să renunţ şi m-am resemnat treptat, fără certuri. Încă vorbim, deşi nu mai e aceeaşi apropiere ca la început.

Cu a treia, încă duc muncă de lămurire 😀 E genul de fată cu care aş vorbi toată viaţa, doar că priorităţile noastre s-au schimbat. Am tot încercat să o conving să “recalibrăm” relaţia dintre noi, dar până acum nu am reuşit. Am luat pentru moment o pauză şi sper să se termine cu bine.

Cel mai bun remediu pentru One-itis este să înceapă să cunoască şi alte fete.

Metoda asta dă rezultate pentru că starea de one-itis are drept cauze şi factori care o menţin :

  • lipsa de alternative (alte fete)
  • lipsa de experienţă (cu alte fete)
  • lipsa de încredere în propria persoană (că esti bun şi pentru alte fete)

Majoritatea celor care au one-itis sunt tipi care au avut puţine relaţii cu fetele, deci nu ştiu cum să procedeze . Pe de altă parte one-itis-ul este menţinut şi de frica că nu va mai găsi uşor alta tipă şi atunci se gândeşte că mai bine acceptă “frimituri” de la cea prezentă decât să încerce la alta care l-ar putea refuza total. Asemenea situaţii se pot depăşi iniţiind relaţii cu alte tipe pentru că iţi schimbi persectiva asupra tipelor.

Totuşi, one-itis se întămplă şi la case mari. Mystery, unul din cei mai mari artişti ai seducţiei din lume, a suferit o depresie după ce prietena lui cu care era de 4 ani l-a părăsit. Cu toate că el avea resursele pentru a avea aproape orice femeie îşi dorea, se pare că experienţa nu reprezintă neapărat un antidot.

Alta soluţii pentru a scăpa de această “boală” ar fi:

  • Să nu te mai gândeşti la ea atunci când nu eşti în contact cu ea. Deloc!
  • O prietenă se uita intens la poza unui tip câteva zile până când nu mai simţea nimic pentru el.
  • Tristeţea e doar o faţă a monedei. Cealaltă e fericirea. Suferi pentru că te gândeşti la clipele frumoase şi vrei să se întoarcă. Poţi în schimb să te gândeşti şi la clipele mai puţin plăcute, să conştientizezi că nu era totul perfect.
  • Rupe orice contact cu ea. Şterge mailuri, scrisori, aruncă(sau pune deoparte) tot ce îţi aminteşte de ea.
  • Detaşează-te. “Doar azi” uită ca există, sau doar pentru o oră! Când e gata ora, ia-o de la capăt.

p.s. Am vorbit de one-itis ca fiind valabil doar pentru băieţi, dar e la fel de valabil şi pentru fete.

sursa FOTO

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch