.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Copilul tău este un geniu! – Recenzie Carte

 September 7, 2018

By  Autor invitat

Mi-am dorit să fac o recenzie la o carte pe care fiecare părinte ar fi bine să o citească – „Copilul tău este un geniu!” de Florian Colceag și Florin Alexandru.

Copilul tau este un geniu recenzie

Într-o lume confuză, în care soluțiile ne sunt dictate, această carte vine ca o gură de aer proaspăt în ajutorul părinților. Nu e despre „întrebări și răspunsuri” ori „ce AI sau NU AI” de făcut.

E despre cum să fii un părinte cu o minte deschisă care-și dorește să-i păstreze și să-i amplifice copilului potențialul de geniu cu care s-a născut.

E despre întărirea relației copil-părinte, fără a apela la diverse sfaturi de genul: „8 pași pe care trebuie să-i urmezi….”

E despre dezvoltarea inteligenței emoționale a copilului, astfel încât acesta să fie împlinit pe toate planurile: social, emoțional și profesional.

Am avut parte de o călătorie genială

calatorie cu metroul citind cartea copilul tau este un geniuÎn mod obișnuit, nu trag cu ochiul la ce activități au oamenii în metrou. Mai ales când vine vorba despre telefoane sau tablete.

Însă atunci când văd o carte, parcă mi se aprinde un beculeț și curiozitatea mă împinge să descopăr ce rânduri alese se ascund între cele două coperte.

De aceea, nu regret că am tras cu ochiul. Eram la pagina 54.

De ce zic că eram? Pentru că tânăra de lângă mine care avea această carte m-a prins că mă uitam, mi-a zâmbit și chiar s-a apropiat puțin de mine ca să putem citi împreună.

Fraza care mi-a atras atenția este următoarea:

„Concluzia este că noi, părinții, avem șansa de a schimba viitorul planetei, la propriu, pentru că putem să construim oameni puternici care să nu fie manipulați cu ușurință, care știu ce își doresc în viață, care sunt creativi și vor găsi soluții la problemele actuale, care gândesc diferit și văd oportunitățile acolo unde alții nu le văd, etc.”

Foarte interesant. Plus că mai apoi a urmat și un îndemn către părinți la modul că pentru o schimbare majoră este nevoie de o generație cu valori sănătoase. Toată această putere constă în educația pe care-o perpetuăm. Sunt perfect de acord.

„Gândește-te care ar fi impactul unei singure țări dacă toți părinții ar reuși să sădească astfel de calități copiilor lor?”

După două stații a trebuit să plece. Nu am apucat să citesc mai mult de-o pagină. Dar a fost de-ajuns cât să mă convingă. M-am decis să cumpăr cartea pentru că am avut parte de o călătorie genială.

Ce am aflat mai apoi avea să-mi schimbe complet viziunea despre educația primită acasă.

Copilul tău este un geniu! Adevărat sau fals?

Copilul tau este un geniu recenzie

Așa cum mărturisește și domnul prof. dr. Florian Colceag în cartea sa se pare că statisticile nu mint – peste 90 % dintre nou-născuți sunt supradotați.

Ce se întâmplă pe parcurs cu potențialul de geniu al fiecărui copil depinde numai și numai de părinții săi. Ei sunt responsabili de gradul de dezvoltare al copilului. Mai puțin școala, mai puțin societatea.

Valorile importante se învață acasă

În „Copilul tău este un geniu” există un întreg capitol dedicat calităților de necontestat pe care părinții ar fi bine să le modeleze copiilor în mediul familial. Din toate cele 296 pagini pe care le conține, capitolele care mi-au captat atenția cel mai mult au fost cele referitoare la:

  • Rezultatele școlare
  • Calități esențiale în construcția unui caracter puternic
  • Jocuri și activități – Gândirea pozitivă
  • Puterea exemplului
  • Eu pot
  • Intuiția
  • Inteligența emoțională
  • Gândirea „Out of the box”

Revenind la dezvoltarea celor 5 calități de necontestat încă din copilărie, este important ca părinți să țineți cont de ele. Acestea sunt:

✅ Apartenența socială (îl/o ajută să relaționeze, să păstreze relații echilibrate cu ceilalți etc.).

✅ Gândirea pozitivă (îl/o ajută să vadă partea bună a lucrurilor, va fi o persoană care va lupta pentru obiectivele propuse).

✅ Încrederea în forțele proprii (îl/o va ajuta să abordeze proiecte nerealizabile la prima vedere, va fi o persoană care va încerca lucruri semnificative în viață și își va asuma realitatea).

✅ Gândirea „Out of the box” (îl/o va ajuta să schimbe perspectiva ori de câte ori este nevoie, va înțelege lucruri și va vedea oportunități acolo unde este cazul).

✅ Inteligența emoțională (îl/o va ajuta în toate aspectele vieții, va învăța cum să își gestioneze emoțiile și cum să reacționeze în situațiile de cumpănă ale vieții).

Așadar, faptul că cei mici sunt genii din naștere este foarte adevărat.

Însă depinde doar de noi dacă ei vor face parte dintr-o generație cu valori sănătoase, ori dimpotrivă, cu valori defectuoase. Recomand cu drag această carte celor care-și doresc să aibă copii capabili să schimbe viitorul în bine.

Este important să fii genial, dar mai important este să fii un geniu cu educație.

Descoperă cartea Copilul tău este un geniu, pusă la dispoziție de cei de la Tikaboo România.

Este de remarcat simplitatea exprimării celor prezentate în carte, cât și modul în care le poți aplica. În doar 30 de minute pe zi, poți avea un copil genial, încercând jocurile și exercițiile din carte.

Și nu-ți face griji! Fiecare grupă de vârstă are indicațiile sale, cartea fiind recomandată copiilor până la 12 ani.

PS: Recunosc. Pe moment am vrut să descopăr mai multe informații din carte online și am căutat să descarc varianta PDF a acesteia. Apoi am realizat că nu este deloc ok, nici pentru mine, dar nici pentru cei care au scris-o (Florian Colceag și Florin Alexandru).

De ce? E simplu.

Pentru că nu se dorește a se încuraja pirateria online și de asemenea, este de înțeles. Este un produs în care s-a investit atât moral, psihic cât și financiar, încât merită să fie valorificat ca atare.

Consider că este un preț acceptabil (50 RON + 9 RON  taxele de livrare), având în vedere calitatea informațiilor pe care le conține cartea.

Fie că o cumperi pentru tine sau o vei oferi cadou, te asigur că este o carte de-a dreptul inspirațională.

Comandă cartea acum și ajută-ți copilul să devină un adevărat geniu!

Autor invitat


Acest articol e scris de un autor invitat. Daca ai un articol pe care il consideri relevant pentru cititorii nostri, ne poti contacta aici

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch