.st0{fill:#FFFFFF;}

Productivitate

15 sfaturi de la Robin Sharma pentru a-ti dubla productivitatea

 April 9, 2012

By  Cristian Ciuberea


Articolul precedent despre Robin Sharma a prins foarte bine. Am primit mailuri în care ni s-a cerut să scriem mai multe despre el şi cercetând, mi-am dat seama că Robin Sharma e chiar mai tare decât credeam, sunt multe de învăţat de la el.

Toată lumea vorbeşte despre managementul timpului, dar mi se pare un termen depăşit pentru că aşa cum spunea Peter Drucker, “Nimic nu e mai inutil decât să faci bine ceea ce nu ar trebui să faci”. Termenul care a început să îmi placă din ce în cel mai mult e productivitate. Prin urmare, azi vă propun 15 sfaturi de la Robin Sharma pentru a vă dubla productivitatea:

Dublează-ţi productivitatea în 14 zile

1. În fiecare zi, opreşte pentru 60 de minute toată tehnologia(tv, telefon) şi concentrează-te pe cea mai importantă sarcină a ta.

2. Lucrează în cicluri de câte 90 de minute. Asta înseamă să faci o pauză la fiecare 90 de minute. Citeste un mai mult despre asta.

3. Începe-ţi ziua cu 30 de minute de exerciţii.

4. Nu-ţi verifica emailul imediat ce te trezeşti. (pentru cei care cititul emailului e primul lucru pe care îl fac când se trezesc cred că până şi doar sfatul ăsta le-ar dubla productivitatea – şi mă simt cu musca pe căciulă când zic asta)

5. Opreşte-ţi toate notificările electronice. (pentru o perioadă aveam şi eu un plugin care mă avertiza când primeam mail nou şi eram tentat de fiecare dată să văd ce mail e. Total neproductiv :D)

6. Ia-ţi o zi liberă pe săptămână în care să nu munceşti deloc şi în care să te recuperezi fizic şi să te umpli de energie.

7. Statisticile spun că muncitorii sunt întrerupţi la fiecare 11 minute. Aceste distrageri distrug productivitatea. Învaţp să îţi protejezi timăul şi să spui nu întreruperilor.

8. Programează-ţi fiecare zi a săptămânii în fiecare duminică. Un plan te eliberează de povara alegerii, îţi restaurează concentrarea şi te energizează.

9. Lucrează în perioade de timp. Geniile au 2 lucruri în comun: când lucrează sunt implicaţi total şi concentrarea lor e maximă pentru perioade lungi de timp.

10. Bea cel puţin o jumătate de litru de apă când te trezeşti. Ne trezim deshidrataţi. Asul din mânecă al productivităţii nu e timpul, ci energia. Apa restaurează energia.

11. Nu răspunde la telefon de fiecare dată când sună.

12. Investeşte în dezvoltarea ta personală pentru a aduce mai multă valoare orelor de muncă.

13. Atinge hârtia o singură dată. Ca să întelegi mai bine ce înseamnă asta, o să-ţi dau un exemplu. Când primeşti scrisori, promoţii, etc, le pui pe toate într-o cutie special pregătită. Apoi, când ai timp, te uiţi peste ele şi păstrezi ce e important şi arunci ce nu e.

14. Fă-ţi o listă cu “lucruri pe care să nu le mai faci”.

15. Trezeşte-te la ora 5.

Ai folosit vreunul din aceste sfaturi? Au funcţionat pentru tine?

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch