.st0{fill:#FFFFFF;}

Inteligenta emotionala

28 de practici ale recunostintei – saptamana 2

 February 1, 2014

By  Cristian Ciuberea

Practica recunostintei

Săptămâna trecută ți-am prezentat primele 7 practici ale recunoștinței, extrase din cartea Magia.

Săptămâna aceasta îți prezint următoarele 7 practici ale recunoșteinței. Amintește-ți că pentru a activa magia recunoștinței e nevoie să fi recunoscător în fiecare zi, iar aceste practici îți vor fi cele mai bune instrmente pentru antrenament.

Practica recunoștinței #8:

Fi recunoscător pentru mâncare

Înainte de a bea sau a mânca ceva azi, rezervă-ți un moment pentru a te uita la ce urmează să mănânci și să bei și, cu voce tare sau în minte, spune cuvântul magic “multțumesc!”

Practica recunoștinței #9:

Magnetul pentru bani

Caută facturile neplătite și folosește puterea magică a recunoștinței: scrie pe fiecare factură: mulțumesc pentru bani! Simte recunoștința pentru faptul că ai banii să plătești facturile, indiferent dacă ai banii sau nu.

Ia 10 facturi pe care le-ai plătit în trecut și scrie pe factură “Mulțumesc – Plătită”. Simte recunoștința pentru că ai avut banii să plătești factura.

Practica recunoștinței #10:

Praful magic

Împraștie “praf magic” pe 10 oameni care prestează servicii de care tu beneficiezi mulțumindu-le direct sau mental pentru munca depusă. Fi recunoscător pentru serviciile pe care ți le oferă

Practica recunoștinței #11:

Dimineața magică

În momentul în care tre trezesști, înainte de a face orice, spune cuvântul magic mulțumesc.

Din momentul în care deschizi ochii până în momentul în care ești pregătit de plecare din casă, mulțumește pentru fiecare lucru pe care îl atingi.

Practica recunoștinței #12:

Oamenii care au făcut o diferență în viața ta

Găsește un loc liniștit și fă o listă cu 3 oameni care au făcut o diferenșă în viața ta.

Ia fiecare persoană în parte și spune cu voce tare motivul pentru care ești recunscător acelei persoane și cum ți-a afectat prezența ei viața.

Practica recunoștinței #13:

Fă ca toate dorințele tale să devină realitate

Așează-te la calculator sau cauta o foaie și un pix. Scrie o listă cu cele mai mari 10 dorințe ale tale. Scrie “mulțumesc” de trei ori înaintea fiecărei dorințe, ca și cum ți s-ar fi împlinit deja.

Folosește-te de puterea imaginației pentru a-ți răspunde în minte la următoarele trei întrebări:
1. Ce emoții ai simțit când ți s-a îndeplinit dorința?
2. Cine a fost prima persoană căreia i-ai zis de dorința împlinită și cum i-ai zis de ea?
3. Care a fost primul lucru important pe care l-ai făcut în momentul în care ți s-a îndeplinit dorința?

În final, recitește lista cu dorințele tale, scoțând în evidență cuvântul “mulțumesc”, simțind cât de mult poți recunoștința.

Practica recunoștinței #14:

O zi magică

Dimineața, vizualizează toate planurile pe care le ai pentru ziua respectivă. Pentru fiecare eveniment sau activitate, mulțumeste pentru că a decurs bine. Imaginează-ți că mulțumesc la finalul zilei și că ești foarte recunoscător pentru că totul a mers perfect.

După ce termini de mulțumit pentru toate planurile pe care le ai pentru acea zi, spune: “Mulțumesc pentru toate noutățile grozave care vin la mine azi!”.

Grup pe facebook

Am creat un grup pe facebook pentru a ne sprijini reciproc si pentru a ne amplifica puterea. Dacă nu te-ai înscris încă, îți recomand să o faci.

sursa FOTO

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch