.st0{fill:#FFFFFF;}

Inteligenta emotionala

28 de practici ale recunostintei – saptamana 3

 March 11, 2014

By  Cristian Ciuberea

Cartea magia - Cecul magic

Simți efectele recunoștinței? Ar trebui să te simți mai bine, mai energic și mai plin de viață.

În acest articol îți prezint următoarele șapte practici(găsești primele 14 aici și aici) din cartea Magia. E cea mai bună carte despre practica recunoștinței!

Practica recunoștinței #15:

Vindecă relațiile pe care le ai

Gândește-te la o relație dificilă, problematică sau care nu mai există, pe care ai vrea să o îmbunătățești.

Alege un loc liniștit și scrie o listă cu 10 lucruri pentru care îi ești recunoscător persoanei pe care ai ales-o. Folosește formula: “[Nume] îți mulțumesc pentru [ce?]”

De exemplu: Dan, îți mulțumesc că mă ajuți să-mi antrenez răbdarea.

Practica recunoștinței #16:

Vindecări miraculoase

Gândește-te la trei momente în viața ta când te-ai simțit în vârful lumii și mulțumește sincer pentru acele momente.

Gândește-te la cinci funcții ale corpului tău care sunt bine/sănătoase și mulțumește pentru fiecare.

Alege un lucru legat de corpul sau sănătatea ta pe care vrei să îl îmbunătățești și, timp de un minut, vizualizează-te având o stare ideală de sănătate. Apoi mulțumește pentru această stare ideală.

Practica recunoștinței #17:

Cecul magic

Descarcă acest cec de aici. Poți folosi varianta asta sau îți poți face propriul cec. Scrie pe cec suma de bani pe care vrei să o primești, numele tău și data de azi.

Ține cecul în mână și imaginează-te cum cumperi lucrurile pentru care vrei banii. Simte-te fericit și recunoscător ca și când cecul ar fi adevprat.

Ia acest cec cu tine azi, pune-l într-un loc unde să îl vezi des. Cel puțin de două ori, ia cecul în mână, imaginează=ți că folosești banii pentru a cumpăra ce îți dorești și simtete recunoscător ca și cum chiar ai cumpăra cu adevărat.

Practica recunoștinței #18:

Lista magică

Fă o listă cu cele mai importante lucruri sau probleme pe care vrei să le rezolvi. Numește-o “Lista magică cu lucruri de făcut”

Alege cele mai importante trei lucruri de pe lista ta și, pe rând, imaginează-ți că fiecare lucru a fost rezolvat pentru tine.

Rezervă-ți cel puțin un minut pentru fiecare lucru, în care să crezi că s-a rezolvat și simte o recunoștință profundă ca mulțumire.

Practica recunoștinței #19:

Pașii magici

Fă o sută de pași ai recunoștinței. Pentru fiecare pas pe care îl faci, mulțumește. Îți va aproximativ 2 minute să faci cei 100 de pași.

Practica recunoștinței #20:

Inima magică

Concentrează-ți mintea și atenția în zona inimii.

Închide ochii și, în timp ce îți concentrezi atenția asupra inimii, spune mental, cuvantul mulțumesc.

Ia lista cu top 10 dorințe ale tale și practică acest exercițiu în timp ce citești fiecare dorință, apoi închide ochii, concentrându-te pe zona inimii, și spune încet mulțumesc.

Practica recunoștinței #21:

Venituri magnifice

Venitul se referă la rezultatele acțiunilor noastre. De fiecare dată când facem o acțiune, ne așteptăm la un venit(sau rezultat sau răspuns). Dacă muncim 8 ore pe zi, ne așteptăm să avem pentru asta un venit(material, recunoaștere pentru munca depusă, etc). Dacă facem mâncare familiei, venitul pe care îl așteptăm e poate recunoștință din partea lor. Dacă înveți, venitul e reprezentat de notele pe care le primești.

La începutul zilei, alege trei lucruri sau situații importante pentru tine pentru care dorești niste rezultate(venituri) magnifice(mari, uriașe).

Fă o listă cu trei lucruri și scrie pe o hârtie ca și când s-ar fi întâmplat. “Mulțumesc pentru venitul fantastic venit de la… ” De exemplu: Mulțumesc pentru notele de 10 pe care le-am luat în această sesiune. Mulțumesc pentru laudele pe care le-am primit pentru mâncarea gătită. Mulțumesc pentru numărul mare de contracte încheiate în urma telefoanelor date.

Pe măsură ce ziua trece, alege trei evenimente care urmează să se întâmple în acea zi pentru care ai putea fi recunoscător pentru rezultatele obținute. De fiecare dată, închide ochii și spune mental: “Mulțumesc pentru [rezultatul obținut] în urma [activității făcute]”.

De exemplu: mulțumesc pentru cafeaua pe care am primit-o de la colega mea pentru că am ajutat-o să își termine raportul.

Grup pe facebook

Am creat un grup pe facebook pentru a ne sprijini reciproc si pentru a ne amplifica puterea. Dacă nu te-ai înscris încă, îți recomand să o faci. Cel mai probabil de săptămâna viitoare, după ce voi termina de publicat toate cele 28 de practici, vom începe să praticăm activ recunoștința.

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Imi place foarte mult practica recunostintei numarul 15. Cred ca un om care vrea sa aiba succes trebuie sa multumeasca celor din jur pentur ajutorul pe care l-a primit din partea lor. In felul asta el va fi mult mai ferici si mai implinit.

  2. Practica recunostintei este o tehnica destul de veche, folosita de mii de ani. Se pare ca societatea noastra abia acum descopera cat de important este sa fii recunoscator pentru ceea ce ai. Sau acum ii este permis. Recapituland toate lucrurile bune din viata ta, te ajuta in primul rand sa intelegi CA AI O VIATA PENTRU CARE SA FII RECUNOSCATOR. Foarte frumoasa postarea!

  3. Mulțumesc,multumesc,multumesc pentru sănătate,pentru familia mea iubita si mulțumesc pt banii pe care i_ a m castigat si pt casa. Mulțumesc!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch