.st0{fill:#FFFFFF;}

Inteligenta emotionala

28 de practici ale recunostintei – saptamana 4

 May 21, 2014

By  Cristian Ciuberea

Magia Rhonda Byrne
A venit vremea să încheiem cu practicile recunoștinței. Acestea sunt ultimele șapte practici(găsești primele 21 aici, aici și aici) din cartea Magia. E cea mai bună carte despre practica recunoștinței!

Practica recunoștinței #22:

Chiar în fața ochilor tăi

La începutul zilei, ia lista cu cele 10 dorințe pe care ai creat-o. Citește fiecare dorință de pe listă și vizualizează sau imaginează-ți un minut că ai primit ceea ce îți dorești. Simte cât de multă recunoștință poți.

Poartă această listă cu tine azi și de cel puțin două ori, ia lista, citește fiecare dorință și simte cât de multă recunoștință poți.

Practica recunoștinței #23:

Aerul magic pe care îl respiri

Oprește-te de cinci ori și gândește-te la aerul glorios pe care îl respiri. Ia cinci guri de aer și simte cum se mișcă aerul în corpul tău, apoi simte bucuria când iasă afară.

După ce ai luat cinci guri de aer, spune fraza magică “mulțumesc pentru aerul pe care îl respir“. Fi cât poți de recunoscător pentru aerul pe care îl respiri.

Practica recunoștinței #24:

Bagheta magică

Alege trei persoane la care ții și pe care ai vrea să le ajuți să fie mai sănătoase, mai fericite sau să aibă mai mulți bani.

Dacă ai fotografii cu ei, adună-le și pune-le în fața ta în timp ce faci această practică.

Pe rând, ia fotografia fiecărei persoane în mână. Închide ochii și vizualizează pentru un minut cum sănătatea, fericirea și starea financiară a acelei persoane s-a îmbunătățit considerabil și tu primești veștile bune.

Deschide ochii și ținând fotografia în mână spune încet “mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc pentru sănătatea, fericirea și bunăstarea financiara a [numele persoanei]”.

După ce termini cu o persoană, repetă pașii pentru toate cele trei persoane pe care le-ai ales.

Practica recunoștinței #25:

Semnalul magic

Azi trebuie să indentifici semnalele magice. Ce înseamnă un semnal magic? Sunt mesaje de la Univers care îți reamintesc să fii recunoscător pentru ceea ce îți dorești. De exemplu, dacă mergi pe stradă și auzi o ambulanță, asta ar putea fi semnalul magic pentru ca tu să fii recunoscător pentru sănătatea ta.

Dacă treci pe lângă un bancomat, semnalul magic ar putea fi să recunoscător pentru banii pe care îi vei primi. Dacă vezi pe cineva citind ziarul, semnalul magic ar putea fi că vei primi vești bune.

Azi, trebuie să fii atent la ce se întâmplă în jurul tău și să identifici minim 7 semnale magice în evenimentele din jurul tău. De exemplu, dacă dorința ta e să slăbești, și vezi o persoană slabă, ăsta ar putea fi un semnal pentru ca tu să mulțumești pentru sănătatea perfectă.

Practica recunoștinței #26:

Transformă greșelile în binecuvântări

Alege o greșeală pe care ai făcut-o în viață. Găsește 10 motive pentru care ești recunoscător pentru că ai făcut acea greșeală și scrie-le pe o foaie. Pentru a-ți fi mai ușor să găsești acele binecuvântări ascunse, întreabă-te: Ce am învățat din această greșeală? Care au fost lucrurile bune care au rezultat din această greșeală?

Practica recunoștinței #27:

Oglinda magică

De fiecare dată când te uiți la tine în oglindă, spune-ți mulțumesc, și spune-o cu adevărat, cum nu ai mai făcut-o până acum.

Dacă ești cu adevărat curajos, în timp ce te uiți în oglindă, spune trei lucruri pentru care îți ești recunoscător.

Practica recunoștinței #28:

Amintește-ți de magie

Ține minte magia numărând binecuvântările de ieri. Întreabă-te:”care sunt lucrurile bune care mi s-au întâmplat ieri?” Revizuiesște ziua de ieri până când te simți satisfăcut. Notează toate lucrurile bune care ți s-au întâmplat.

Spune mulțumesc pentru fiecare lucru bun pe care ți-l amintești.

Începând de azi, fă în fiecare zi o listă cu lucrurile bune care s-au întâmplat cu o zi înainte.

Grup pe facebook

Am creat un grup pe facebook pentru a ne sprijini reciproc si pentru a ne amplifica puterea. Suntem 100 de persoane deja și începând de luni, vom relua practicile.

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Cristi,
    Iti multumesc ca ai impartasit cu noi aceste practici. Uitam deseori sa fim recunoscatori pentru ce avem si ne plangem pentru ce nu avem. Doar atunci cand pierdem ceva din ceea ce deja avem si simtim lipsa acelui lucru/acelei persoane, abia atunci realizam cum nu am stiut sa fim recunoscatori la momentul potrivit. De cele mai multe ori e insa prea tarziu. Asa ca eu am sa incep sa practic recunostinta si-ti multumesc ca esti un asa prieten bun.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch