.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

3 cărţi care aduc succes

 October 29, 2010

By  Florin Roşoga

Astăzi vreau să vă povestesc despre câteva cărţi de bază, despre ce înseamnă să ai succes şi cum poate fi atins acesta pe termen lung:

Omul în căutarea sensului vieţii, de Victor Frankl

Frankl este unul dintre supravieţuitorii lagărelor naziste şi fondator al logoterapiei. Prima parte a cărţii (“Man’s search for meaning” titlu original, apărută în română la Editura Meteor Press) – parte care m-a interesat personal – povesteşte experienţa sa în lagăre, disecată până la micile amănunte care au făcut ca unii prizonieri să supravieţuiască şi alţii nu.

Dincolo de amănuntele tulburătoare care ies din întâmplările sale, Frankl cu pledoaria sa “pentru un optimism tragic” reuşeşte să definească detaliile care fac ca în condiţiile cele mai dure unii oameni să reuşească, în vreme ce alţii nu. Personal nu am avut răbdarea să citesc capitolul care descrie logoterapia ca ştiinţă, restul cărţii l-am găsit foarte motivant pentru a găsi sensuri vieţii. Atunci când citeşti în ce condiţii au supravieţuit unele persoane, realizezi că e imposibil să nu reuşeşti în propria ta situaţie.

Excepţionalii – Povestea succesului, de Malcolm Gladwell

Oameni de succesUna dintre cele mai bune cărţi despre succes şi oamenii care l-au obţinut, totodată una dintre cele mai bune cărţi ale lui autorului (titlul original “Outliers“, în română la Editura Publica).

Gladwell tratează într-o manieră ştiinţifică subiectul succesului, aducând statistici asupra a ceea ce a dus în istorie la obţinerea reuşitelor excepţionale, indiferent de cultură, civilizaţie sau perioada istorică. Foarte interesantă este abordarea sa bazată preponderent pe cifre, Gladwell definind până şi numărul de ore de practică de care este nevoie pentru a excela într-un domeniu sau principiile de bază care duc la un succes pe termen lung.

În formă la serviciu şi acasă, de Jim Loehr şi Tony Schwartz

Loehr şi Schwartz sunt experţi în psihologia performanţei, pe plan sportiv şi de business, cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu. În formă la serviciu şi acasă, editura Curtea Veche (“The power of full engagement” titlul original) analizează sub lupă amănuntele care au dus la performanţe excepţionale ale unor top performeri, bazându-se pe analiza activităţii a mii de oameni de succes.

Cartea este orientată în jurul a două elemente care ei au constatat că se află la baza succeselor majore: concentrarea intensă şi perioadele de reînnoire a energiei. O carte care trebuie citită dacă doreşti să atingi performanţe de top.

Dacă mai aveţi şi voi propuneri de cărţi de succes care îţi pot schimba viaţa, suntem nerăbdători să le aflăm într-un comentariu 🙂

Florin Roşoga


Florin Roşoga scrie pe blogul său sfaturi practice despre dezvoltare personala și cum poți trăi o viață simplă și împlinită. Abonează-te la noile sale articole, pe florinrosoga.ro.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Tocmai mi-ai imbogatit lista cu “carti de citit”.

    O carte care o consider foarte buna “Valorifica-ti potentialul – Skipp Ross”. Mi-a deschis ochii prin “principiul verbalizarii” fara sa realizez ca multe vreme imi taiam singur craca. E scurta si concisa, dar cu o gramada de povestiri, are in jur de 190-200 de pagini.

    Multumesc.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch