.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezvoltare personală

5 site-uri utile pentru dezvoltarea ta

 January 26, 2011

By  Andrei Boar

Internet

Acum ceva vreme, publicam articolul Dezvoltare personală 2.0, un articol în care explicam cum pot fi unele site-uri folosite pentru dezvoltarea ta personală.

Acum vreau să continui puţin acel articol cu încă 5 site-uri utile pe care le-am descoperit de curând.

Internetul e plin de resurse utile şi-mi place ori de câte ori găsesc un site care te ajută să fii mai bun. Facebook e mişto, Twitter e cool, însă cred că genul de site-uri precum cele de mai jos fac ca timpul petrecut pe ele să nu fie un timp irosit. Şi în plus, nici nu-ţi consumă foarte mult timp. Aşadar:

Shut up and get to work

Shut up and get to work are la bază o idee foarte nostimă: aceea de a te motiva pe un ton destul de rece. Când m-am lăsat de fumat, m-am lăsat fără niciun spectacol: puţini prieteni ştiau şi nici nu m-am lăudat cu asta. Şi cred că atunci când faci un lucru fără niciun fel de bravadă, ai şanse mult mai mari de reuşită.

Revenind la site, cred că e ideal să intri într-o zi fără chef pe el şi să te motivezi dând câteva click-uri.

StickK.com

Despre stickK.com am aflat citind articolul din Dilema Veche, Cum să-ţi respecţi hotărârile.

Se pare că în urma unor studii s-a aflat faptul că ai mai multe şanse să-ţi atingi un obiectiv dacă rişti o penalizare în cazul unui eşec“30% dintre cei care riscau o penalizare şi-au atins obiectivul, în comparaţie cu doar 5% din grupul celor nepenalizaţi.”

Iniţiatorii site-ului sunt tocmai cercetătorii care au făcut acest studiu. Pe scurt, te înscrii pe site, poţi pune nişte bani la bătaie în cazul unui eşec, iar un prieten obiectiv te va supraveghea şi va confirma dacă ţi-ai respectat anagajamentul făcut.

Daily Challenge

Un site cu un design drăguţ, însă nu înţeleg de ce nu i-au luat un domeniu propriu.

Oricum, Daily Challenge este un site pe care te înscrii ca să primeşti în fiecare zi câte o provocare. Îndeplinind acea provocare, îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă pentru că toate provocările sunt lucruri faine de făcut după cum vedeţi în lista de mai jos:

Un site foarte util atunci când suntem în pană de idei privind dezvoltarea noastră personală. În plus, te ţine în priză, lucru bun atunci când depui eforturi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa.

Sleepy Time

Un site foarte simplu făcut care îţi spune când trebuie să te culci ca să te trezeşti la o anumită oră sau la ce oră te vei trezi dacă te pui la somn într-un anumit moment ghidându-se după ciclurile de somn.

L-am descoperit abia ieri, nu l-am testat încă. Însă ar fi extraordinar pentru cei care au probleme cu somnul.

threewords.me

Probabil ai auzit întrebarea clasică “Descrie-mi-te în 3 cuvinte” şi nu-ţi venea în minte niciun cuvânt. Ei bine, acum există site-ul care te va ajuta să găseşti cele 3 cuvinte cu ajutorul cunoscuţilor. threewords.me este un site pe care îţi inviţi prietenii să te descrie în 3 cuvinte.

Am aflat despre acest site de la Cristian Manafu şi ca să vă faceţi o idee cum vă va arăta profilul după caracterizările celorlalţi vă puteţi uita pe profilul lui.

***

Anul acesta vreau să devin mai activ pe genul acesta de site-uri şi de aceea aş vrea să ştiu dacă mai ştiţi proiecte online legate de dezvoltarea personală. Dacă vi se par interesante site-urile de mai sus, aştept un feed-back după utilizare 🙂

Andrei Boar


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Acum testez daily challenge. E foarte tare ca exista comunitate si e faina si faza cu punctele, te simti ca intr-un joc 😀

  2. Îmi place și mie ideea de la Daily Challenge. Am facut saitul ca home page și în fiecare zi mi-am propus să fac ceva util. La fel am să pun în practica și calculele de la Sleepy Time. Sper să iasă ceva bun din asta.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch