.st0{fill:#FFFFFF;}

Inteligenta emotionala

7 lucruri pe care oamenii de succes refuză să le facă

 January 12, 2016

By  Autor invitat

Îmi place să cred că viaţă trebuie trăită cu un scop, în sensul împlinirii propriei existente şi obţinerii astfel a fericirii că şi conduită de viaţă. A trăi la întâmplare, fără să-ţi doreşti a atinge măreţia în decursul propriei existente, te duce până la urmă în situaţia de a regretă o viaţă, irosită pe cai neînsemnate.

Când te gândeşti la oameni de succes, nu înseamnă că vorbim neapărat de magnaţi ai unei industrii, ci de persoane ce şi-au descoperit scopul cu care rezonează, având succes în drumul către atingerea lui.

Probabil că şi tu te-ai întrebat, ce îi face pe unii oameni să reuşească, în timp ce alţii întâmpina mari dificultăţi în a atinge ceea ce şi-au propus.

Dacă şi tu doreşti să te afli printre primii, îmi face plăcere să trecem împreună în revista, 7 lucruri pe care oameni de succes refuză să le facă:

1. Nu permit oamenilor nepotriviţi să-i tragă în jos

Când pleci la drum, îţi trebuie şi anturajul potrivit. La momentul stabilirii unui Scop de atins şi deci al unei direcţii noi de abordat pentru ţine, persoanele ce deja se află în preajma ta, pot fi nepotrivite în a te ajută să avansezi pe calea aleasă.

Colegii, cunostiintele, amicii, prietenii tăi şi chiar familia, deja şi-au adus aportul prin ceea ce reprezintă şi gândesc, la situaţia ta prezenţa, din acel moment. Când apuci pe un alt drum, ei pur şi simplu nu mai pot corespunde prin experienţă lor de viaţă noului orizont setat de ţine.

“Nu se poate”, “Au mai încercat şi alţii şi nu au reuşit”, nu înseamnă altceva decât că ei nu “văd” în acel moment ce vezi tu, iar prezenţa lor constanţa lângă ţine, în cadrul acelui proiect, practic îţi va sabota şansele de reuşită.

Ce vreau să spun este că nu trebuie să-i îndepărtezi, ci doar să “nu-i iei cu ţine” în ceea ce ai de făcut. Pe de altă parte, ai nevoie de persoane noi, cu o altă viziune, energie, cunoştinţe, ce te vor susţine în eforturile tale în atingerea scopului propus.

2. Refuză să-i lase pe alţii să le determine calea.

Atâta timp cât nu ai un scop, un vis de urmat, cu siguranţă că vei face parte din planurile altora de a şi le realiza pe ale lor.
De aceea,este foarte important să parcurgi propriul drum către propriul scop şi nu să te laşi angrenat în activităţi ce fac parte din planurile altora de realizare a propriilor vise.

Spun asta dintr-un motiv foarte simplu. Noi cu toţii avem o resursă limitată: TIMPUL!
Pur şi simplu, ziua ta, a mea şi a altora, are doar 24 de ore. Dacă te laşi exclusiv angrenat/a în îndeplinirea obiectivelor setate de alţii pentru ţine, în folosul lor, când o să mai ai timp şi de îndeplinirea scopurilor tale?

A-i lasă pe alţii să-ţi stabilească obiectivele, chiar şi cu cea mai bună intenţie faţă de persoană ta, nu poate să ducă decât la beneficii minime pentru ţine şi asta pentru că ei, indiferent cine ar fi, nu ştiu ce este potrivit pentru că tu să-ţi trăieşti viaţă cu împlinire.

3. Nu renunţă în a-şi urmări visele, chiar dacă întâmpina dificultăţi

Ştii ce-i determina pe unii, destul de mulţi, să renunţe? Teamă de greşeală!
Din păcate, majoritatea dintre noi, suntem educaţi încă de mici, în famile, şcoală, societate, că nu trebuie să greşim, iar dacă asta se întâmplă, greşelii noastre i se asociază o pedeapsa.

Astfel ni se induce teamă de a nu greşi, reducându-se destul de mult dorinţa noastră de a înfruntă riscurile pornirii pe propriul drum.
De fapt, a greşi este calea naturală de învăţare.

Cum altfel poţi învaţă ceea ce ai de făcut, atunci când te afli pe o cale prea puţin bătută de alţii şi anume propriul tău drum.
Şi uite aşa ajungem la ideea că un rezultat nedorit la un anumit moment, nu este un eşec definitiv unde ar trebui să te opreşti din drumul tău, ci doar o etapă intermediară, din care ai de învăţat.

Următoarea ta acţiune va fi corectată cu învăţăturile din precedentă şi uite aşa, pe calea corecţiilor repetate ajungi din ce în ce mai aproape de rezultatul dorit.

4. Refuză să gândească mic

Dacă tot te dai jos din pat dimineaţă, măcar să o faci pentru un scop cât mai înalt.
Tot faci un efort, fă-l măcar să merite. Setandu-ţi obiective cât mai înalte, chiar dacă nu îţi iese cum doreşti, cel puţin pentru moment, ai mari şanse să nimereşti pe aproape.

Efortul va fi acelaşi oricum, fie că lucrezi la un proiect îndrăzneţ, fie că vei fi angrenat/a în sarcini mici şi repetitive.

5. Refuză să nu folosească un sistem sau metodă dovedită a fi de success.

O metodă, are rolul de a te ajută să adopţi o altă gândire, abordare, ce să nu-ţi permită autolimitarea.
Avantajul major oferit de folosirea unui sistem, este acela de fi capabil/a să acţionezi în continuare pe direcţia aleasă, dincolo de limitele plafonării, dată de abilitatea ta naturală de a obţine un rezultat.

6. Refuză să se lase angrenaţi în lucruri mici

Deşi poate semăna într-o măsură cu punctul 4, este bine de pus în evidenţă că ne putem petrece timpul îndeplinind sarcini de mică importantă şi repetitive, sau găsind soluţii la problemele ce ne frământă cu adevărat.

O bună alternativă la a munci de dragul muncii, este aceea de a folosi acel timp la exersarea creativităţii, în direcţia găsirii soluţiilor necesare atingerii scopului propus.
E simplu de imaginat cum lăsându-te ocupat/a de lucruri mici că importantă, pierzi cu uşurinţă din vedere întreagă perspectiva.

7. Refuză să se oprească din învăţat.

Indiferent de domeniul în care ai ales să-ţi desfăşori activitatea, este puţin probabil că acesta să nu fie dezvoltat în ton cu avansul civilizaţiei moderne.
Este necesar să fii la curent cu ultimile descoperiri, ceea ce până la urmă îţi va uşura activitatea şi îţi va permite să-ţi utilizezi mai bine abilităţile în domeniul ales.

La urmă urmei, a trăi o viaţă cu sens şi împlinită, reprezintă în sine un scop şi poate chiar este momentul să te întrebi http://www.reikido.ro/cum-să-trăieşti-fără-regrete/ dacă ce faci în acest moment chiar are şanse să te ducă la acest rezultat, sau nu.

Dacă şi tu eşti de acord că fericirea reprezintă Scopul, porneşte începând de azi în direcţia atingerii ei, căci mâine poate va fi prea târziu. 
Ps: dacă ţi-a plăcut articolul poţi la Like dar şi Share prietenilor tăi.

Despre Alexandru Simionescu

Este terapeut şi Instructor Reiki, iar metodă ce o preda, Gendai Reiki, are că scop atât vindecarea minţii şi corpului, cât şi ridicarea nivelului de conştiinţa, adică trăirea unei vieţi relaxate şi fericite.

Poţi află mai multe despre Reiki, vizitând blog-ul lui Reikido.ro cu posibilitatea abonării gratuite pentru a primi un Ebook, despre cum poţi deveni sănătos şi fericit in ziua de azi, precum şi despre ultimile noutăţi postate. Te poţi abona direct, aici.

Autor invitat


Acest articol e scris de un autor invitat. Daca ai un articol pe care il consideri relevant pentru cititorii nostri, ne poti contacta aici

Your Signature

related posts:




Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Care e scopul tau? Ce maretie sa ajungi? Odata ce ajungi “maretia” sau “scopul” tau ce urmeaza?! Un rest de viata irosita?!

    1. Alin, “scopul” e acel ceva care da un sens vietii tale. Poate sa fie sa te uiti la soare, sau sa construiesti un imperiu.

      E foarte important, dar inselator in acelasi timp sa te asculti pe tine… altfel intri in ce zici tu, sa atingi scopuri care nu sunt ale tale… si care nu-ti vor aduce nimic(decat sa te tina amortit ca sa nu simti durerea lipsei adevaratului scop)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch