.st0{fill:#FFFFFF;}

Relaţii

7 moduri simple prin care să-ți distrugi relația de cuplu

 August 9, 2011

By  Florin Roşoga

Cum să distrugi o relație de cuplu
Cum să distrugi o relație de cuplu

Ai avut vreodată o relație de cuplu superbă care s-a terminat brusc, deși visai că veți rămâne restul vieții împreună? Sau ți se pare că ești cam ocolit(ă) de cei din jur?

O rudă apropiată mie are talentul extraordinar să-și distrugă fiecare relație în care se implică. Deși a depășit 40 de ani, a reușit să alunge orice persoană care și-ar fi dorit să-i fie alături.

Problemele par să îl simpatizeze și în viața profesională și în cea de familie. Poate cunoști sau ai auzit și tu de astfel de cazuri. Cu toții ne spunem “Așa ceva nu mi se va întâmpla și mie, la mine e altfel”.

Probabil așa și este. Nu ne uităm cu atenție la propriile greșeli sau ale altora și am putea evita să repetăm istoria, trăgând concluzii înțelepte din viața altora. Am adunat aici câteva dintre ele, pe care am vrut să le dau de exemplu.

Deși pe un ton ironic, sfaturile de mai jos sunt cât se poate de serioase, seriozitate pe care am păstrat-o în titlul paragrafelor: fiecare va învăța ce crede că îi este potrivit.

Zona de confort este inamicul într-o relație de cuplu

Vrei s-o dai în bară și să-ți distrugi relația? Cel mai simplu este rămânând în zona de confort a relației. Obișnuințele și rutina vor face restul.

Păstrează același program zi de zi, evită să te implici în noi experiențe pe care le puteți trăi împreună, refuză să abordezi orice problemă apare în cuplu și cu siguranță vei reuși.

Deși este cea mai simplă metodă de a distruge o relație (în esență nu trebuie să faci nimic), are dezavantajul că necesită timp. Confortul se instalează în ani de zile, iar frustrările și nemulțumirile partenerului au nevoie de timp până când se va umple paharul. Dacă vrei o metodă mai rapidă, încearcă mai departe.

Așteaptă-te la ce e mai bun, pregătește-te pentru ce este mai rău

Îți dorești să faci relația și viața partenerului mai condimentată? Atunci aceasta este secretul (mai ales dacă ești bărbat): întotdeauna vezi răul care se poate întâmpla.

Pe termen lung alege viziunea negativă a vieții: banca care vă va refuza creditul pentru apartament, fostul ei prieten care o va căuta, mașina care se va strica, copilul care se va îmbolnăvi, prietenii care sunt idioți și nu te înțeleg vreodată (ca și partenerul, de altfel).

O viziune negativă asupra relației de cuplu și a vieții în general are avantajul că te scutește de surprize: nu mai poți fi surprins de probleme, dacă ți le imaginezi pe toate în avans.

Desigur, nu te pregăti pentru a îți pune la punct problemele relației. La ce bun? Se vor rezolva de la sine, nu au nevoie de efort din partea ta.

Atracția nu este o alegere

Ai întâlnit o persoană care ți-ar oferi avantaje și poate o viață liniștită? Alege-o. Ce contează restul? O să te simți atras(ă) de ea/el mai încolo. Dragostea va veni și ea de la sine, clar!

Și ce dacă nu te respectă? Poate te mai lovește din când în când, vine beat acasă sau nu e dispus să te ajute. Aceste mici inconveniente se vor rezolva singure în timp. Într-o relație de cuplu nu e important să acorzi o minimă atenție persoanei pe care o alegi drept partener(ă).

Dacă ai găsit persoana care îți oferă avantaje – bani, casă, se ocupă de toate problemele, etc – pune mâna pe el și du-l la altar. Ai grijă să vă căsătoriți de îndată. Hei, mai fă și câțiva copii, de siguranță. Atracția, respectul și dragostea probabil vor veni și ele mai încolo.

Nimeni nu reușește singur

Când erai copil ai visat că ești eroul care salvează planeta, prințesa sau oameni aflați la ananghie? Și că vei reuși singur, iar apoi umanitatea se va închina în fața ta?

Ei bine, acum este momentul să devii erou, începând cu relația ta. Ignoră-ți partenerul și fă totul singur(ă).

Aveți o problemă? Ce rost mai are să o rezolvați împreună, când poți face tu singur(ă) totul. Problema va fi rezolvată, partenerul îți va fi etern recunoscător și veți trăi fericiți până la adânci bătrâneți.

Ai o idee fantastică de a face ceva împreună? La ce bun să îi mai ceri părerea? El/ea va fi încântat(ă) că faci planuri fără părerea lui/ei. Iar dacă vrei să ai un succes deplin, ignoră-i părerile despre planurile tale. Imposibil să nu îi placă, doar sunt ale tale.

Orice problemă ai în drum, este drumul

O problemă în față? Este cel mai bun moment să tragedizezi, să învinuiești pe cei din jur, divinitatea și destinul. Cum de ți s-a întâmplat tocmai ție? Este o greșeală pe undeva, calea ta în viață ar trebui să fie lină, calmă și plină de armonie.

Așadar atunci când ai dat de un hop, folosește-l pentru a îți distruge relațiile: dă vina pe oamenii din jurul tău. Începe cu partenerul, el/ea trebuie să aibă o legătură. Plus că din moment ce sunteți împreună partenerul îți va purta cu plăcere povara problemelor tale. Doar te iubește, nu-i așa?

Eșecurile sunt responsabilitate comună. Întotdeauna.

Ați avut un eșec? Probleme serioase în față?

Știi cine este de vină: el (sau ea, în funcție de caz). Partenerul tău de relație este responsabil pentru eșecuri. Dacă o relație de cuplu nu merge, el/ea este de vină. Tu chiar ai încercat să faci totul să meargă, dar el nu vrea.

Oricât ai încercat să îi explici el/ea nu te înțelege și nu dă importanță ideilor tale. Nu te ascultă niciodată. Deci tu ai făcut tot ce este omenește posibil, iar dacă ceva nu a mers vina este doar a lui/ei.

Bineînțeles, în caz de reușită este meritul tău și numai al tău.

Înainte de a îți cunoaște partenerul, pe tine te cunoști?

Trebuie spus că titlul paragrafului este fără rost. La ce bun să îți cunoști partenerul(a), darămite să te cunoști pe tine?

Ce rost are să cunoști care sunt limitele celuilalt, ce îi place și ce nu? Nu este deloc relevant pentru tine că el/ea se simte frustrat(ă), neapreciat(ă).

Îl vezi că este pe punctul de a exploda? Și ce dacă? O să îi treacă de la sine, nu îți fă tu griji pentru asta. Viața ta proprie este mult mai interesantă decât a celorlalți, inclusiv a partenerului.

Este imatur, iresponsabil, negativist, nu e dispus să comunice sau să mai lase de la el/ea? Și ce dacă, se va schimba cu siguranță, sub efectul persoanei tale magnifice.

Vrea să îl/o duci în spate toată viața? Fă-o, doar același lucru au făcut și părinții lui! Iar apoi dacă ții la el/ea trebuie să o faci, pentru restul vieții tale!

Iar tu, acea persoană magnifică pe care planeta nu o apreciază destul. Ei bine, ce rost are să te cunoști? Să stabilești care îți sunt limitele, ce îți place și ce îți displace? Trăiește viața, tu ești prea special (vezi și paragraful următor) ca să te preocupi de a descoperi cine ești tu.

Desigur nici nu te obosi să îi comunici partenerului ce este important pentru tine. Lasă relația să evolueze de la sine, nu e nevoie de implicarea ta!

 Bonus: Tu ești special(ă)

Și un al optulea punct bonus: tu ești special(ă).

Bagă-ți bine în minte: tu ești acea persoană specială și deosebită pe care umanitatea a așteptat-o mereu. Poeții au plâns-o în poeziile lor, trubadurii au cântat-o prin sate și cătune, iar pictorii au pictat-o pe pânze. Și din moment ce ești așa special(ă), nu este nevoie să te obosești. Orice relație vei avea, va merge de la sine, fără efortul tău.

Ție, și numai ție, nu trebuie să îți pese de cei din jur, de partener(ă), pe familie, de prieteni, de oameni. Nuuuu, tu nu trebuie să rezolvi problemele din viața ta. Hei, nici să nu mai pomenești cuvântul “problemă”. Doar ești special(ă), așa că tu nu ai probleme.

O persoană așa de sublimă precum tine trebuie doar să se bucure de experiența vieții. Munca și sacrificiile sunt pentru oamenii comuni. Tu vei avea o viață deosebită, fără să fie nevoie să dai doi bani pe ce se întâmplă lângă tine sau într-o relație de cuplu. Cu siguranță, nu-i așa?

sursa FOTO

Florin Roşoga


Florin Roşoga scrie pe blogul său sfaturi practice despre dezvoltare personala și cum poți trăi o viață simplă și împlinită. Abonează-te la noile sale articole, pe florinrosoga.ro.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. “Și ce dacă nu te respectă? Poate te mai lovește din când în când, vine beat acasă sau nu e dispus să te ajute. Aceste mici inconveniente se vor rezolva singure în timp.”

    Cred că orice femeie care se respectă ar trebui să se despartă la prima palmă primită de la partenerul ei. Un bărbat care îşi loveşte femeia e un animal. Şi din păcate prea multe femei se complac într-o relaţie în care sunt bătute pentru că cine ştie cândva “aceste mici inconveniente se vor rezolva singure în timp”.

  2. Intradevar, neasumarea responsabilitatii ne face sa fim adesea cu “buzele umflate”.

    Mi-a starnit rasul, “pune mâna pe el și du-l la altar”. (repede!) :))

    Exact asta mi-a spus un baiat mai demult, care imi zicea “la ce buna dezvoltarea personala?” problemele “Se vor rezolva de la sine, nu au nevoie de efort din partea ta.”

  3. Deci asta e cel mai bun stil de gandire, il practic si e excelent. In viata trebuie sa-ti pese de tine, pentru ca nimanui nu-i pasa cu adevarat. Trebuie sa le arati tuturor ca nu stiu cu cine se joaca si sa le vii de hac. >:)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch