.st0{fill:#FFFFFF;}

Obiceiuri

9 Obiceiuri ale unui antreprenor de succes

 November 27, 2012

By  Autor invitat

9 obiceiuri ale unui bun antreprenor

* Articol scris de Pelivan Doru, antreprenor, speaker si autor pe pelivandoru.ro

Vrei să fii un bun antreprenor ? Află 9 obiceiuri ce îţi vor fi de mare folos!

Dacă ai început să citeşti înseamnă că îţi doreşti să devii un antreprenor cu rezultate cât mai bune.

Foarte mulţi oameni îşi doresc acest lucru, dar mulţi nu ştiu de unde să înceapă, alţii cred că nu sunt făcuţi pentru asta.

Din punctul meu de vedere oricine poate deveni un bun antreprenor. Pentru mine, antreprenorul este persoana ce ia resursele pe care Pământul ( chiar Universul ) le oferă şi le face disponibile altor oameni. Toţi facem acest lucru, doar că unii preferă să se mulţumească doar cu un salariu, ceea ce nu este deloc un lucru rău, dar se poate şi mai bine.

Acum eu te întreb pe tine, ce crezi că îl face pe un om să fie antreprenor şi mai ales un antreprenor bun. Sau ce anume îl face pe orice om să aibă rezultate în activităţile pe care le desfăşoară ?

Din punctul meu de vedere ceea ce ne determină rezultatele pe care le avem zilnic, în orice activitate pe care o întreprindem, sunt obiceiurile noastre, obiceiuri ce pot fi foarte bune sau mai puţin bune.

Ţi-ar plăcea să aflii ce obiceiuri are un bun antreprenor ? Eşti interest să ţi le însuşeşti treptat şi tu ? Sunt sigur că da !

O parte din obiceiurile pe care eu mi le-am implementat şi ţi le poţi implementa şi tu sunt următoarele :

1. Identifică zilnic o nevoie şi o soluţie

Identifică zilnic o nevoie şi o soluţiela aceasta, a oamenilor din jurul tău. Concentrează-te să oferi constant beneficii oamenilor şi întreabă-te “Cum fac din asta un beneficiu pentru mine şi cei din jur ?“.

O dată pe săptămână strânge toate nevoile şi soluţiile, analizează-le, caută informaţii despre domeniile şi activităţile necesare şi vezi ce soluţie te-ar pasiona (pasinea în ceea ce faci este vitală) să transpui în realitate.

O dată pe lună ( timp în care va avea loc o “digestie mentală ”, o să îţi vină şi alte idei şi momente de inspiraţie ) fă o analiză amplă a tuturor nevoilor şi solutiilor. Decide dacă asta este ceea ce îţi doreşti să faci şi dacă ai momentan resursele necesare pentru a implementa sau cum poţi face rost de acestea.

Repetând acest procedeu vei dobândi abilitatea de a găsii beneficii pentru oameni şi cu timpul vei fi bombardat de idei şi oportunităţi de afaceri, iar dintre acestea câteva te vor pasiona şi ţi se vor potrivi foarte bine.

2. Dedică din ce în ce mai mult timp, efort şi bani afacerii tale

Alocă din ce în ce mai multe resurse pentru afacerea ta, în detrimentului jobului sau altor activităţi mai puţin importante, chiar dacă momentan afacerea nu există.

Oferă timp şi efort, fie că porneşti de la 10 min / zi , analizând doar ce nevoi există pe piaţă şi care sunt activităţile ce te-ar pasiona, fie alocând mai multe ore pe zi, când efectiv derulezi afacerea. Oferă bani afacerii tale, pune bani deoparte pentru a putea începe, astfel va dispărea scuza “Nu am bani !“.

Poate acum îmi vei spune că nu ai de unde să aloci aceste lucruri, poate ai un job full time, poate încă urmezi o facultate sau poate te descurci greu cu banii.

Este alegerea ta, însă un lucru e cert, dacă te vei afla în situaţia de a fi confortabil cu câţi bani câştigi, şansele de a-ţi deschide o afacere care să şi facă profit sunt relativ mici.

În schimb dacă simţi nevoia de a câştiga bani extra şi singura soluţie ar fi să îţi deschizi un business ( reducând jobul la mai puţine ore sau renunţând la el ) şansele tale de a crea un business proftabil cresc destul de mult, pentru că îţi creste motivaţia şi în situaţii critice creierul va fi alături de tine şi nu te va mai sabota, ajutandu-te să găseşti soluţii.

Lucrurile nu se vor întâmpla dintr-o dată miraculos şi de la sine ci le vei face tu să se întâmple, chiar dacă vei începe cu puţin.

3. Tratează totul ca pe o investiţie

Analizează ce te ajută pe terment scurt, mediu şi lung cu adevărat. De fiecare dată când cumperi un produs, analizează cât de mult te ajută acel produs şi care e costul tău de oportunitate pentru ca să achiziţionezi acel produs. La fel este şi când aloci timp şi efort, analizează dacă este cheltuit sau investit în activităţile pe care le desfăşori.

Spre exemplu: dacă îţi doreşti o excursie, are avantajul că îţi da o stare de bine şi te relaxează pe termen scurt, dar e posibil să nu mai ai capital pentru a-ţi crea website-ul propriei tale afaceri ceea ce va face să îţi amâni lansarea afacerii dacă aceasta este dependentă de un website.

Faptul că amâni deschiderea afacerii te poate demoraliza pe termen lung, chiar dacă pe termen scurt ai o stare de bine datorată excursiei. Acelaşi lucru se întâmpla când decidem să alocăm timp şi efort anumitor activităţi, este foarte posibil ca o parte din ele să fie mai puţin importante.

4. Învaţă să comunici şi să te conectezi cu oamenii

Afacerile se fac prin interacţiunea oamenilor.
Antreprenorul nu este genul de om ce stă cuminte într-un colţ de birou şi îşi face liniştit bucăţica lui de treaba. El adună oameni lângă el pentru a îndeplini un scop comun şi a oferi beneficii altor oameni.

Socializează cât mai mult, mergi la evenimente de networking în fiecare lună. Te va ajuta în a-ţi găsi partenerii potriviţi şi clienţii. Foarte important, învaţă cum să îi menţi alături de tine pe termen lung.

5. Informează-te,educă-te şi dezvoltă-ţi abilităţile continuu

Citeşte zilnic carti de dezvoltare personală şi profesională ce ţin de domeniile tale de interes, mergi cel puţin o dată pe lună la seminarii şi evenimente pentru a intra în contact cu persoane noi. Fă schimb de experienţe cu acestea, poţi câştiga informaţii noi, mentori, parteneri sau clienţi.

Spre exemplu, una din abilităţile esenţiale pentru un antreprenor este aceea de a vinde. Toţi avem abilitatea de a vinde ( gândeşte-te cum îi convingeai pe părinţi să îţi cumpere ceva sau cum ţi-ai atras prietenul, prietena ), doar că trebuie să o dezvoltăm prin practică şi educaţie.

În acelaşi timp, fi la curent cu evoluţiile din mediul de afaceri, poate cineva a găsit soluţii mai eficiente decât tine şi te poţi isnpira din ele. Una dintre cele mai mari pierderi financiare de care îmi aduc aminte este cea în care Federal Express a investit 300 mil $ în faxuri, iar imediat preţul acestora a scăzut şi companiile puteau să îşi cumpere propriile faxuri fără să mai apeleze la FedEx. Imediat după a apărut şi tehnologia “email-urilor”.

6. Ieşi din zona de confort

În fiecare săptămână fă o acţiune care să te scoată din zona de confort. Poate fi şi o simplă ieşire în club dacă nu ai mai făcut asta de mult, poate fi un salt cu paraşuta, susţinerea unui discurs sau întâlnirea cu un potenţial client important.

Antreprenorii sunt persoanele ce ies constant din zona lor de confort. Deoarece o afacere nu va creste, dacă tu ca şi conducător al acesteia nu vei creşte continuu, pentru a creşte trebuie să îţi depăşeşti limitele.

Depasindu-ţi o limitare vei constata că îţi poţi depăşi şi altele (poate chiar cele din afacerea ta) şi vei avansa ca şi nivel de conştientizare, apropriindu-te tot mai mult de a realiza că practic avem capacitatea să îndeplinim tot ceea ce ne propunem.

7. Dezvolta-ţi integritatea

Este o trăsătură esenţială aceea de a-ţi tine promisiunile făcute faţa de tine şi faţa de cei din jur. Simplul fapt că întârzii la întâlniri îi poate face pe oameni să aibe mai puţină inredere în tine.

Totodată, când îţi propui ceva şi nu îl faci, îţi scade încrederea în tine şi data viitoare când îţi propui ceva, subconştientul te poate sabota şi îţi dai seama că îţi scapă şansele printre degete.

8. Controlează-ţi gândurile, pentru că ele ne determină viaţa

Vor fi momente în care vei fi descurajat, vei dori să renunţi, te vei simţii blocat. Pentru a-ţi îndeplini visurile va trebui să treci peste ele şi poţi face asta prin a-ţi integra constant în limbaj sintagme ce îţi dau încrederea că vei reuşi. Porneşte în minte cu gândul că vei reuşi!

De fiecare dată când vei spune “încerc să fac asta” schimbă cu “ voi face asta “ , “ este imposibil “ în “ Cum aş putea să fac să fie posibil “, “ Nu am bani “ în “ Cum aş putea să fac rost de bani ?”.

De asemenea, foloseşte principiul vizualizării. Vizualizează zilnic afacerea ta la nivelul la care îţi doreşti să ajungă şi cât de împlinită va fi viaţa ta. Acest lucru îţi va da energie pentru muncă şi claritatea în a lua decizii cât mai reuşite.
În plus, petrece câteva minute pe zi doar tu cu tine şi analizează-te, încurajează-te şi menţine controlul vieţii tale.

9. Fii perseverent şi transforma-ţi obstacolele în avantaje

De fiecare dată când întâlneşti un obstacol, schimbă-ţi perspectiva şi gândeşte-te că acel obstacol este o şansă pentru tine să evoluezi.

Este normal să existe obstacole, trebuie să conştientizăm că orice lucru are un preţ, pentru a primii ceva , va trebui să dai ceva înapoi, este o lege puternică a Universului, denumită Legea Compensaţiei.
Astfel, este normal să depui efort pentru a-ţi îndeplini visurile, este normal să existe “obstacole“, dar prin natura ta de fiinţa superioară ai capacitatea de a trece peste ele.

Uitandu-mă în urmă, dacă nu eram pus în situaţia de a fi într-o puternică criză financiară în familie, foarte probabil acum nu aş fi fost antreprenor, aş fi fost poate doar un tânăr răsfăţat ce trăia pe banii părinţilor şi ieşea în fiecare noapte “să piardă timpul”.

Acestea sunt o parte din obiceiurile unui antreprenor cu rezultate bune, care pe mine m-au ajutat şi mă ajuta în continuare. Cu siguranţă mai sunt şi altele pe care dacă le cunoşti, te rog să le împărtăşeşti cu noi într-un comentariu, sunt curios să văd şi perspectiva ta.

Îţi doresc să îţi implementezi aceste obiceiuri şi să obţii rezultate cât mai bune în tot ceea ce îţi doreşti.
Dacă doreşti să primeşti mai multe articole, materiale şi video-traininguri despre antreprenoriat şi motivaţie te invit să te abonezi, gratuit, la site-ul meu, www.pelivandoru.ro.
Pe curând,
Pelivan Doru

Autor invitat


Acest articol e scris de un autor invitat. Daca ai un articol pe care il consideri relevant pentru cititorii nostri, ne poti contacta aici

Your Signature

related posts:




Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch