Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Adrian Florea – Direct Life Credit


În 10 decembrie am participat la ediţia Pay it forward organizată de TEDxEroilor.  Cel mai interesant discurs mi s-a părut cel al lui Adrian Florea.

El porneşte de la ideea că tot ceea ce facem, toată viaţa noastră, e guvernat de ideea de profit(venit-cheltuieli). Când ne gândim la cheltuieli, ne gândim la toate lucrurile pe care le consumăm în activitatea noastră(timp, bani, educatie, mâncare, distracţie, medicamente, familie, sănătate) pentru a avea lucrurile pe care ni le dorim(venituri): timp, haine, realizări, mâncare, vacanţe, statut social, medicamente, putere, vise, distracţie, sănătate.

Ei, pentru unii factori, în ecuatia venit-cheltuieli= profit, banii ca monedă de schimb au sens. Vorbim de a cheltui bani, mâncare, haine, medicamente, pentru a câştiga haine, mâncare, medicamente, vacanţe, maşini.

În schimb, când vorbim de a cheltui distracţia, sănătatea, pasiunile, familia, relaţiile, timpul pentru a câştiga putere, vise, timp, sănătate, distracţie, banii nu mai sunt o unitate de măsură relevantă şi e nevoie de o nouă unitate de schimb.

Pentru întreaga poveste, urmăreşte video-ul de mai jos:
[youtube width=”530″ height=”299″]http://www.youtube.com/watch?v=Hae1yZNEHSA[/youtube]

Ce părere ai despre discursul lui Adrian Florea? Ţi-a aprins vreun beculeţ? 😀