Conceptul de echilibru defineşte Universul nostru. Cosmosul, planeta, anotimpurile, vântul, focul, apa, pământul, sunt toate într-un echilibru perfect. Doar oamenii nu sunt în echilibru. În programul Being in balance Wayne Dyer prezintă 9 principii care să te ajute să îţi recăpăta echilibrul natural în toate aspectele vieţii tale. A fi in echlibru nu ţine de adopta noi strategii pentru a-ţi schimba comportamentul cât de a te realinia şi a-ţi realinia toate gândurile pentru a crea un echilibru între dorinţele tale şi felul în care trăieşti viaţa zi de zi.
Echilibrul între visele şi obiceiurile tale
Munca ta, obiceiurile tale, filmele pe care le vezi, muzica pe care o asculţi, pot fi nesănătoase dacă nu te apropie de ceea ce îţi doreşti. O să începi să te simţi frustrat în interior, urmând să-ţi manifeşti frustrarea în exterior. Foloseşte energia gândurilor tale pentru a le armoniza cu dorinţa ta. Atragi ceea ce gândeşti: dacă te gândeşti la frustrare, o să atragi frustrare, dacă crezi că eşti blocat, Universul o să-ţi dea şi mai mult “lipici” pentru ca tu să fii mulţumit.
Tu şi numai tu eşti responsabil pentru dezechilibrul între cum visezi că ar trebui să fie viaţa ta şi obiceiurile tale zilnice care te seacă de energie. Îţi poţi folosi gândurile pentru a atrage ceea ce îţi doreşti. Lumea imaginaţiei e o lume fără limite, iar dacă poţi visa ceva îl poţi şi obţine.
Găseşte un echibru între visele şi obiceiurile tale. Care sunt visele tale? Ce vis există în interiorul tău şi nu a dispărut niciodată? care e luminiţa care nu a încetat niciodată să stralucească?
Trebuie să începi să contribui la visele tale, să fii co-creatorul vieţii tale. Stă în contemplarea puterii faptul că vei obţine acea putere.. Dacă oamenii s-ar fi gândit că metalul se scufundă, nu ar fi inventat niciodată vapoarele. Dar ei s-au gândit: cum facem ca metalul să plutească?
Spune-ţi zilnic “i know it, i desire it, it’s on his way, nothing can stop it, nothing for me to be upset about it“.
Echilibrul între dorinţa de a te bucura de viaţă şi nevoia de a acumula, de a avea realizări
Cheia pentru a găsi un echilibru între dorinţa de a te bucura de viaţă şi nevoia de a acumula, de a avea realizări şi a-ţi câştiga existenţa e să realizezi că nu există stres, doar gânduri stresante. Stresul e o chestie interioară, nu există fizic.
Când îţi schimbi felul în care procesezi lumea, lumea pe care o procesezi se schimbă.
Începe să reprocesezi viaţa ta, să devii mai echilibrat. Asta nu înseamnă că trebuie să îţi schimbi obiceiurile, ci modul de a gândi. Dacă continui să îţi doreşti să câştigi mai mult ca restul, să îi învingi, atunci cu siguranţă că vei fi stresat chiar daca vei medita sau vei face yoga. Devii ceea ce şi cum gândeşti toată ziua. Dacă ai gânduri despre stres, vei atrage stresul, dacă ai gânduri despre sărăcie, vei atrage sărăcia. Trebuie să existe o potrivire între ce îţi doreşti în viaţă şi ce gânduri şi energie alegi pentru a atrage ce îţi doreşti.
Nisargadatta Maharaj a spus: “Nu face nimic. Doar fii. Nici măcar nu îţi spun să fii tu însuţi pentru că nu ştii cine eşti. Doar fii!”
Devino vibraţia pe care ţi-o doreşti. Fii pace. Gândeşte-te că ai înăuntrul tău o lumânare care poate fi alimentată doar cu pace. Fă un angajament cu tine că lumânarea nu se va stinge niciodată. Doreşteţi pacea pe care o vrei pentru tine chiar şi mai mult pentru ceilalţi, oferă pace celor care au nevoie de ea, devino un făcător de pace pentru ceilalţi.
Echilibrul între cum te vezi tu însuţi şi cum te proiectezi celorlalţi
Nu îmi pasă de ce cred ceilalţi că fac, dar îmi pasă foarte mult de ce cred eu despre ceea ce fac. Acesta este caracterul! Theodore Roosevelt
E mai bine să fii urât pentru ceea ce eşti decât să fii iubit pentru ceea ce nu eşti Andre Gide
Primul citat se referă la faptul că deseori, punctul tău de echilibru e găsit în feedback-ul celor a căror opinie o crezi şi o respecţi, ceea ce e greşit. Totuşi nici alternativa, de a fii preocupat doar de ceea ce crezi tu despre tine nu e ok, iar asta pentru că uneori există un dezechilibru între cum ne vedem noi înşine şi ceea ce proiectăm asupra celorlalţi.
Asta înseamnă că uneori noi ne vedem persoane de încredere, de treabă, etc, dar prin felul în care ne comportăm transmitem altceva. În primul rând, e nevoie să devenim mai conştienti de această incompatibilitate între cum ne vedem noi şi cum ne arătăm celolalţi, iar apoi e nevoie să decidem de a ne realinia sinele ideal cu cel real pentru a fii echilibraţi.
Celelate 6 principii vorbesc despre:
Echilibrul între ceea ce îţi doreşti şi comportamentul tău dependent
Echilibrul între dorinţa de a te simţi grozav în corpul tău şi felul în care îl hrăneşti şi îl îngrijeşti
Echilibrul între dorinţa ta pentru prosperitate şi obiceiul de a gândi că resursele sunt limitate
Echilibrul între dorinţa de a trăi într-o lume paşnică şi mesajele rele care te bombardează continu
Echilibrul între dorinţa ta pentru dragoste şi sentimentul că nu ai destulă dragoste
Echilibrul între viaţa spirituală şi viaţa materială
Imi place mult mesajul acestei carti. Isi merita aprecieri sincere autorul recenziei pentru implicarea si precizia cu care a scris 🙂