.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Bradley Nelson – Codul emotiilor

 April 22, 2012

By  Cristian Ciuberea

Bradley Nelson - Codul emotiilor
Emoţiile sunt foarte importante pentru viaţa noastră pentru că ele dau culoare vietii. Fără emoţii viaţa noastră ar fi seacă. Nu am simţi supărarea, tristeţa, mânia sau depresia, dar nici fericirea, bucuria, entuziasmul, şi toată gama de emoţii pozitive.

Cu toate astea, probabil ai trait şi emoţii pe care nu ai fi vrut să le traieşti niciodată şi care în mod subtil, continuă să-ţi creeze probleme chiar dacă le-ai experiemntat cu foarte mult timp în urmă. Codul emoţiilor îşi propune să descopere aceste emoţii refulate şi să le elibereze o dată pentru totdeauna.

O bună parte din suferinţa noastră se datorează energiilor emoţionale captive în interiorul nostru. Codul emoţiilor este o metodă simplă, dar extrem de eficientă, de descoperire şi de eliminare a acestor energii.

Bradley Nelson, autorul cărţii, este un terapeut holistic şi a folosit această tehnică pe foarte mulţi oameni, mai mult de 10 ani, în cadrul cabinetului său. Aceştia au mărturisit că după ce s-au eliberat de povara emoţiilor nerezolvate captive, au avut o viaţa mai fericită şi mai sănătoasă.

Ce e o emoţie nerezolvată captivă?

De multe ori, noi nu procesam in totalitate emoţiile, probabil pentru că unele din ele sunt atât de greu de suportat încât vrem să uităm de ele. Într-un fel sau altul, energia emoţiilor respective, rămâne “captivă” în corpul nostru.

Emoţiile nerezolvate captive te pot face să porneşti de la prezumţii greşite, să reacţionezi excesiv, să interpretezi eronat comportamentul altor persoane şi să îţi sabotezi propriile relaţii. Emoţiile nerezolvate captive pot interfera cu funcţionarea corectă a organelor punând-ţi la pământ sănătatea , provocandu-ţi dureri, oboseală şi boli.

Nicio problemă care îţi afectează starea de sănătate şi bunăstarea nu poate fi elimantă fără rezolvarea cauzei sale. De aceea eeste foarte important să înveţi să recunoşti şi să elimini emoţiile nerezolvate captive din corpul tău înainte ca acestea să faca şi mai mult rău. În acest fel îţi vei putea schimba întreaga viaţă în bine.

Cartea de faţă porneşte de la premisa că emoţiile nerezolvate captive reprezintă cauza ascunsă, dar seminificativă a multor boli cauzatoare de suferinţă, deopotrivă fizice şi psihice. Poate te intrebi dacă ai sau nu emoţii nerezolvate captive în corpul tau şi care ar fi aceastea. Uite o listă cu cele mai comune circumstanţe în care emoţiile devin deseori captive:

 • pierderea unei persoane dragi
 • stresul acasă sau la locul de muncă
 • respingerea
 • bolile fizice
 • sentimentul de inferiortate
 • abandonul sau neglijarea
 • divorţul sau problemele în cadrul relaţiei de cuplu
 • dificultăţi financiare
 • traume fizice
 • certuri
 • abuzuri fizice mentale verbale
 • convingnerile negative legate de sine sau de alte persoane
 • stresul pe termen scurt

Mintea subconştientă şi răspunsurile

Pentru a afla daca ai emotii trebuie sa apelezi la mintea ta subconştientă. Ea ştie precis ce are nevoie corpul nostru pentru a se simti bine. Aceasta stochează toate amintirile noastre şi ştie mult mai multe despre ele decât ne amintim noi.

Putem extrage informaţii de la mintea noastră subconştientă prin mai multe metode. Cel mai des folosit e testul muscular. Acesta a fost folosit prima dată prin anii 60, ca modalitate de a corecta dezechilibrul structural al scheletului, dar poate fi folosit şi pentru a obţine informaţii de la mintea subconştientă.

Principul de baza folosit este că toate organismele reacţionează la stimulii pozitivi şi negativi. De exemplu plantele cresc întotdeauna orientate spre soare. La nivel suconştient, la fel reacţionează şi coprul: este atras de lucrurile şi gândurile pozitive şi respinge lucrurile şi gândurile negative.

Cum aplici testul muscular

Persoana care este testată trebuie să stea în picioare, cu un braţ întins.

Persoana care o testează îşi plasează degetul arătator şi mijlociu peste braţul subiectului, deasupra încheieturii.

Apoi îi explică ce se întâmplă. O să îi pună o întrebare, iar ea va apăsa pe braţ. Subiectul trebuie să opună rezistenţă.

Poţi începe cu o afirmaţie de baza, subiectul îşi spune numele ” numele meu e Ion”. La această afirmaţie mâna lui trebuie să opună rezistenţă. Dacă pe subiect nu îl cheamă Ion, braţul lui ar trebui să-şi piardă din forţă şi să-l poţi apăsa uşor.

Cam ăsta e principiul de bază. Îi pui subiectului întrebări la care să poată să răspundă cu nu sau da, iar în funcţie de răspuns braţul opune sau nu rezistenţă apăsării.

Pentru mai multe metode de testare şi poze, intra pe pagina oficială de pe flickr.

Testul Balansului Corporal

O altă metodă prin care poţi obţine răspunsuri de la suconştientul tău e să stai în picioare, într-o poziţie cât mai confortabilă. E de preferată să stai într-un loc în care să nu poţi fi deranjat.

Depărtezi puţin tălpile astfel încât distanţa dintre ele să fie egală cu cea a umerilor.

Te relaxezi, şi poţi închide ochii. Vei observa cum corpul tău face continuu mişcări în diferite direcţii pentru a-şi ajusta poziţia. Aceste mişcări sunt extrem de subtile şi nu se afla sub controlul tău subconştient.

Dacă vei rosti o afirmaţie pozitivă, coerentă şi adevărată, corpul tău va începe să se încline înainte, de obicei, în mai puţin de 10 secunde. Dacă rosteşti o afirmaţie negativă sau falsă, corpul tău se va înclina înapoi.

În felul ăsta poţi obţine răspunsuri de la corpul tău cu privinţă la emoţiile nerezolvate captive, şi nu numai.

De pe site-ul autorului poţi descărca schema aplicării codului emoţiilor. E o schemă copletă care te îndrumă asupra tuturor paşilor care trebuie parcurşi pentru a elibera emoţiile nerezolvate captive.

Într-un articol viitor voi vorbi şi despre Zidul din jurul inimii, o descoperire extraordinară facută de doctorul Nelson.

Mulţumin editurii Adevăr Divin pentru că ne-a oferit cartea şi ne-a dat posibilitatea să dă mai departe acestă tehnică simplă.

Titlu: Codul emotiilor
Autori: Bradley Nelson
Editura: Adevăr Divin

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Articolul este excelent, multumesc. Totusi exista o a treia metoda de a cunoaste emotiile nerezolvate si de a le rezolva: rugaciunea. Eu am putut sa ma eliberez de multe emotii nocive – mai exact, prin intermediul rugaciunii concentrate asupra emotiei Dumnezeu a raspuns printr-o explicatie, de ce am emotia si mi-a dat si solutia de a o rezolva. Chiar mi-a fost permis sa vad acel zid din jurul propriei mele inimi.
  Metoda se numeste (engleza) “Theophostic Prayer”. http://www.theophostic.com/

  Ma bucur ca si Dr. Nelson a scris despre asta, abia astept revizia acelei carti! Sper ca o aduci curind.

  1. Multumesc de recomandare si pentru observatie. Am omis sa specific ca si Dr. Nelson recomanda ca inainte de a face testul sa te rogi si sa ii ceri ajutorul lui Dumnezeu.

   Zidul din jurul inimii este un subcapitol din cartea Codul emotiilor. M-am gandit sa scriu separat despre el ca sa nu incarc articol. O sa scriu curand despre el 😀

 2. Buna ziua!
  Ati incercat sa aplicati testul balansului corporal sau unul din testele musculare si a dat roade? Pentru ca eu incerc de ceva timp si nu prea reusesc si imi cam pierd din motivatie. Este vreun secret sau ma puteti ajuta cu un sfat?
  Multumesc

  1. Salut Andrei,

   Sa fiu sincer, si eu am ceva probleme si nu pot zice ca am reusit sa-l aplic. Am facut in schimb rost de un seminar al lui Bradley, The Body Code System, si fiind video o sa vad cum pune el in aplicare codul. Te tin la curent cu rezultatele mele

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch