.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Calea barbatului superior

 February 14, 2011

By  Cristian Ciuberea

Calea barbatului superior

De obicei, când merg prin Diverta, reuşesc să mă mulţumesc cu admirarea cărţilor şi să ies cu portofelul intact, dar Calea barbatului superior a fost de data asta excepţia. Textul de pe coperta cărţii m-a făcut să o cumpăr: “Te uiţi acum la această carte pentru că tu ai ‘atras-o’ […] Este o carte pe care după ce o citeşti, o vei împrumuta sau o vei dărui şi apoi o vei căuta din nou în librării pentru a o face cadou prietenilor şi cunoscuţilor”.

Chiar dacă la prima vedere textul pare o strategie de marketing, în cazul meu s-a dovedit că nu e aşa şi că descrierea i se potriveşte perfect. Din păcate şi din fericire(pentru cei puternici :D), cartea conţine lucruri foarte profunde şi sublime care cel puţin la prima vedere sunt mai greu de digerat. E şi motivul pentru care după ce am cumpărat-o, am citit introducerea după care a stat neatinsă în bibliotecă luni bune, până când am văzut că e recomandată de mulţi şi i-am mai dat o şansă. De data asta m-a fermecat!

Cine e David Deida

David Deida e considerat unul dintre cei mai vizionari şi provocatori îndrumători spirituali din timpurile noastre, revoluţionând modul în care bărbaţii şi femeile evoluează din punct de vedere sexual şi spiritual.

A conceput şi a dezvoltat un program extrem de eficent de practici transformatoare prin care se urmăreşte o deplină trezire a corpului, a minţii şi a sufletului.

Este membru fondator al Institutului Integral, a fost profesor şi a coordonat numeroase cercetări.

Un fel de introducere

Până nu de mult, în epoca modernă, rolurile bărbatului şi femeilor erau bine stabilite şi separate. Bărbaţii trebuiau să plece şi să câştige bani. Femeile trebuiau să stea acasă şi să aibă grija de copii.

A urmat apoi o perioadă în care atât bărbaţii cât şi femeile au căutat să-şi echilibreze manifestările specifice masculine şi respectiv feminine, ceea ce a făcut ca ei să dorească să semene mai mult unii cu alţii. Bărbaţii au învăţat să se lase duşi de val şi au renunţat la atitudinea lor rigidă, femeile şi-au sporit latura masculină, fiind mai hotărâte, având scopuri clare, simţ practic şi viziune de ansamblu, câştigând treptat independenţa financiară şi politică.

A devenit un lucru bun ca bărbaţii să îşi accepte feminitatea interioară iar femeile să îşi accepte masculinitatea interioară însă efectele secundare ale aceste tendinţe spre asemănare chiar şi sexuală pot fi considerate o cauză importantă a nefeciririi resimţite în intimitate. Tendinţa spre echilibru a dus la egalitate economică şi socială, dar şi la un fel de neutralitate sexuală. Conturile din bancă se echilibrează în timp ce pasiunile se sting.

Pentru a întelege de ce se întâmplă asta, trebuie să înţelegem natura pasiunii sexuale şi a deschiderii spirituale. Atracţia sexuală se bazează întotdeauna pe polaritatea sexuală, care exprimă acea forţă a pasiunii care se produce între polul masculin şi cel feminin. Tot ce se manifestă în acest univers se exprimă sub forma a două forţe polar opuse.

Polul nord şi polul sud al pământului creează o forţă magnetică. La fel, polul masculin şi cel feminin dintre oameni creează circuitul senzaţiei şi al atracţiei sexuale. Dacă vrem pasiune adevărată, e nevoie de un seducător şi un sedus; altfel, avem numai doi amici care se decid să interacţioneze şi amoros, dar adeseori, într-un mod jalnic atât pentru unul cât şi pentru celălalt.

Structura cărţii

Cartea e structurată în 51 de capitole ce tratează opt teme mari: felul de a fi al unui bărbat, atitudinea faţă de femei, folosirea polarităţii şi a energiei, ce vor femeile cu adevarat, latura “ta” întunecată, atractivitatea feminină, practici corporale, yoga intimităţii pentru bărbaţi şi femei.

Cartea este scrisă pentru acei bărbaţi care exprimă tendinţe sexuale mai puternice, mai masculine, şi pentru iubitele lor, care vor avea o esenţă sexuală mai feminină deoarece întotdeauna opuşii se vor căuta pentru că se atrag la nesfârşit.

Dacă vrei să înţelegi care e esenţa unui bărbat şi să faci faţă provocărilor eternului feminin aceasta este cartea potrivită.

Calea barbatului superiorAutor&Titlu: David Deida, Calea bărbatului superior

Editura: KAMALA

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Exista buton de “like”? 😀
  In sfirsit, barbatii se re-trezesc la realitate.
  Sper ca vor gasi si partenere tot asa de treze si mai putin ocupate de neaparata emancipatie feminina dusa la ridicol.
  Poate nu ar strica si o carte intitulata “calea partenerei barbatului superior”.

 2. Perfect, multumesc 😉
  Deci tot David Deida a scris si cartea pentru femei, hm… ma intreb… oare chiar e in stare sa cunoasca atit de profund acest subiect?

  “share” pe facebook folosesc demult…

 3. Exista pe site extrase din carte. Eu nefiind femeie nu ti-as putea raspunde la intrebare, dar sunt sigur ca iti poti da seama din acele fragmente daca le spune pe bune sau nu :D.

 4. Da, am citit ceva din extrase… totusi am dubii.
  Precum o femeie nu poate sa se “transpuna” in totalitate in sufletul unui barbat sa il inteleaga pe deplin cred ca si reciproca e valabila.
  Daca nu ar fi asa, nu ar fi nevoie de asemenea carti 😉 – sau gresesc in gindire?

 5. La partea cu cartile nu sunt de acord. Barbatii ar trebui sa se inteleaga pe ei insisi si nu o fac, motiv pentru care au nevoie de indrumari. Femeile la fel. E drept, daca nu am fi conditionati de mici nu am mai fi avut nevoie de carti si de tot felul de indrumari, daca corpul poate avea singur grija de el(sa respire, sa digere, etc) cred ca si mintea nealterata poate sa-si poarte singura de grija.

 6. Eu am primit cartea ieri, de Sf Valentin, de la prietena mea :)) Nu m-am apucat inca sa citesc din lipsa timpului, dar diseara sunt hotarat sa incep, sper sa fie o carte buna.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch