Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Calea barbatului superior

Calea barbatului superior

De obicei, când merg prin Diverta, reuşesc să mă mulţumesc cu admirarea cărţilor şi să ies cu portofelul intact, dar Calea barbatului superior a fost de data asta excepţia. Textul de pe coperta cărţii m-a făcut să o cumpăr: “Te uiţi acum la această carte pentru că tu ai ‘atras-o’ […] Este o carte pe care după ce o citeşti, o vei împrumuta sau o vei dărui şi apoi o vei căuta din nou în librării pentru a o face cadou prietenilor şi cunoscuţilor”.

Chiar dacă la prima vedere textul pare o strategie de marketing, în cazul meu s-a dovedit că nu e aşa şi că descrierea i se potriveşte perfect. Din păcate şi din fericire(pentru cei puternici :D), cartea conţine lucruri foarte profunde şi sublime care cel puţin la prima vedere sunt mai greu de digerat. E şi motivul pentru care după ce am cumpărat-o, am citit introducerea după care a stat neatinsă în bibliotecă luni bune, până când am văzut că e recomandată de mulţi şi i-am mai dat o şansă. De data asta m-a fermecat!

Cine e David Deida

David Deida e considerat unul dintre cei mai vizionari şi provocatori îndrumători spirituali din timpurile noastre, revoluţionând modul în care bărbaţii şi femeile evoluează din punct de vedere sexual şi spiritual.

A conceput şi a dezvoltat un program extrem de eficent de practici transformatoare prin care se urmăreşte o deplină trezire a corpului, a minţii şi a sufletului.

Este membru fondator al Institutului Integral, a fost profesor şi a coordonat numeroase cercetări.

Un fel de introducere

Până nu de mult, în epoca modernă, rolurile bărbatului şi femeilor erau bine stabilite şi separate. Bărbaţii trebuiau să plece şi să câştige bani. Femeile trebuiau să stea acasă şi să aibă grija de copii.

A urmat apoi o perioadă în care atât bărbaţii cât şi femeile au căutat să-şi echilibreze manifestările specifice masculine şi respectiv feminine, ceea ce a făcut ca ei să dorească să semene mai mult unii cu alţii. Bărbaţii au învăţat să se lase duşi de val şi au renunţat la atitudinea lor rigidă, femeile şi-au sporit latura masculină, fiind mai hotărâte, având scopuri clare, simţ practic şi viziune de ansamblu, câştigând treptat independenţa financiară şi politică.

A devenit un lucru bun ca bărbaţii să îşi accepte feminitatea interioară iar femeile să îşi accepte masculinitatea interioară însă efectele secundare ale aceste tendinţe spre asemănare chiar şi sexuală pot fi considerate o cauză importantă a nefeciririi resimţite în intimitate. Tendinţa spre echilibru a dus la egalitate economică şi socială, dar şi la un fel de neutralitate sexuală. Conturile din bancă se echilibrează în timp ce pasiunile se sting.

Pentru a întelege de ce se întâmplă asta, trebuie să înţelegem natura pasiunii sexuale şi a deschiderii spirituale. Atracţia sexuală se bazează întotdeauna pe polaritatea sexuală, care exprimă acea forţă a pasiunii care se produce între polul masculin şi cel feminin. Tot ce se manifestă în acest univers se exprimă sub forma a două forţe polar opuse.

Polul nord şi polul sud al pământului creează o forţă magnetică. La fel, polul masculin şi cel feminin dintre oameni creează circuitul senzaţiei şi al atracţiei sexuale. Dacă vrem pasiune adevărată, e nevoie de un seducător şi un sedus; altfel, avem numai doi amici care se decid să interacţioneze şi amoros, dar adeseori, într-un mod jalnic atât pentru unul cât şi pentru celălalt.

Structura cărţii

Cartea e structurată în 51 de capitole ce tratează opt teme mari: felul de a fi al unui bărbat, atitudinea faţă de femei, folosirea polarităţii şi a energiei, ce vor femeile cu adevarat, latura “ta” întunecată, atractivitatea feminină, practici corporale, yoga intimităţii pentru bărbaţi şi femei.

Cartea este scrisă pentru acei bărbaţi care exprimă tendinţe sexuale mai puternice, mai masculine, şi pentru iubitele lor, care vor avea o esenţă sexuală mai feminină deoarece întotdeauna opuşii se vor căuta pentru că se atrag la nesfârşit.

Dacă vrei să înţelegi care e esenţa unui bărbat şi să faci faţă provocărilor eternului feminin aceasta este cartea potrivită.

Calea barbatului superiorAutor&Titlu: David Deida, Calea bărbatului superior

Editura: KAMALA