.st0{fill:#FFFFFF;}

Inteligenta emotionala

Care este prețul unui vis împlinit?

 August 31, 2011

By  Raluca Moisi

„Daca poți avea un vis, înseamnă că-l poți realiza!”

 

Mintea noastra este o adevarată fabrică de produs vise. Fiecare visează la o excursie, la o casă, la o mașină sau la o persoană care să fie numai a lui. Alții visează să ajute oameni, să aducă valoare comunității din jurul lor, să ajute la dezvoltarea altor oamenii. O parte din acești oameni sunt ambițioși, crezând cu tărie în împlinirea visului și nu se lasă până nu fac absolut tot ce le stă în putință pentru asta. Ceilalți nu! Ei preferă să își găsească toate motivele și scuzele din lume pentru care nu pot face asta și nu pot avea aia.

Desigur, în categoria celor care „nu pot”  intră și aceia care nu înțeleg diferența dintre vise și visuri.

Pentru că majoritatea confundă timpul pierdut pe care îl petrecem uneori ca să ne imaginăm în diverse ipostaze, să visăm cu ochii deschiși că ne plimbăm cu o mașină scumpă, alături de o domniță cu părul bălai sau că locuim într-un palat de cleștar bine meșterit de chipeșul domn cu care ne împărțim viața… adică, genul de vise care ne aduc o stare de melancolie și ne risipesc, adesea inutil, energia. Acestea sunt visele!

Visurile, în schimb, sunt acelea care iau naștere în suflet, pe care le trăim cu o dorință arzătoare în fiecare clipă, și pentru care depunem toate eforturile care ne stau în putință pentru a le duce la îndeplinire. Un astfel de vis înseamnă să ai un țel, să îți setezi un obiectiv spre realizarea căruia tinzi în fiecare zi: atunci când ești la serviciu, atunci când ești cu prietenii, atunci când citești o carte, chiar și atunci când te plimbi pe strada! Visul este parte din tine, iar tu ești parte din visul tău.

A visa nu înseamnă a aștepta și împlinirea visului!

Din păcate, marea majoritate a oamenilor nu știu să viseze, să vadă frumusețea de dincolo de aparențe, să vadă lumina din următorul tunel. Cei mai mulți dintre noi trăiesc cu impresia că prețul unui vis împlinit este afișat ca la supermarket, exprimat în lei mai noi sau mai vechi, iar banii sunt singura modalitate prin care poți obține ce îți dorești. Puțini sunt cei care se aventurează dincolo de granițele necesarului de cash și se bucură de viață, dedicându-se visurilor pe care le au. De obicei aceia sunt și cei care se bucură de împlinirea lor.

Vedeți voi, prețul pe care îl avem de plătit pentru fiecare vis nu este întotdeauna unul material. De cele mai multe ori plătim prețul timpului, al detașării, al răbdarii și al iubirii. Ca să poți să-ți vezi visul împlinit cel mai adesea e nevoie de răbdare și de timp investit în căutarea unei soluții prin care să ajungi să-ți împlinești visul. E esențial să te detașezi de toate etichetele pe care le impune societate și să fii atât de bine ancorat în realitatea trăirii acelui vis, încât, oricine îți va spune că este imposibil de realizat să nu aibă nici o influență a ta.

Cineva spunea: „degeaba ai vise daca nu ai bani.. asa si eu visez sa merg sa vizitez capitalele lumii, sa-mi iau o masina.. dar daca nu sunt bani degeaba… si daca vreau sa-mi fac o prietena, in ziua de azi, aproape, toate se uita daca ai bani.. pana la urma totul se rezuma la bani.. si din 4-5 vise poate reusesti sa faci 1-2, cu timpul dupa ce strangi ceva bani…” Banii sunt doar un mijloc de schimb impus de societate, care au un rol important, dar nu vital! Visele sunt perfect realizabile, dacă crezi în acest lucru și dacă renunți la a le mai evalua în bani.

Desigur, e extrem de important să ai în vedere și faptul că universul și Dumnezeu te va ajuta să-ți împlinești acele vise de care viața ta are nevoie. Și poate la fel de important este liberul arbitru pe care e necesar să-l acorzi celor din jur. În cazul de mai sus, visând la o anume fată, amintește-ți de fiecare dată când faci un pas către ea că e liberă să aleagă, acordă-i acest drept și nu fi dezamăgit dacă ea va alege pe altcineva.

Până la urmă, valoarea unui vis împlinit este dat de curajul pe care îl avem să ne avântăm dincolo de zona de confort. Iar cu cât ne avântăm mai încrezători, avem mai multe visuri împlinite, mai multe motive de bucurie și mai multă fericire în suflet. Și fiecare vis realizat e însoțit de o multitudine de lucruri mici, dar cu impact mare asupra noastra!

Urmează-ți visul în fiecare zi a vieții tale, pentru că numai astfel vei înțelege care este prețul pe care tu îl ai de plătit pentru împlinirea lui.

Raluca Moisi


Raluca este o persoană pasionată de autocunoaştere şi depăşirea limitelor, care s-a alăturat proiectului TopHabits din dorinţa de a împărtăşi şi altora din experienţa proprie în ce priveşte dezvoltarea personală. Iubeşte viaţa şi provocările ei şi crede că viaţa poate fi trăită ca o minune.
Gândurile ei le puteţi citi şi pe ralucamoisi.ro.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Frumos articol Raluca , felicitari pentru el ….legat de asta cu visul si pretul platit am doua lucruri de povestit : avea un prieten la status ceva dragut : ” daca crezi ca educatia e scumpa, sa vezi cat de mult te costa ignoranta ” (era in engleza insa traducerea suna cam asa ) si a doua chestie legata de partea financiara ,da banii sa zicem ca te ajuta insa daca tu crezi cu adevarat in visul tau ajungi sa il traiesti …eu unul mi-am dorit mult sa merg la seminariile unui tip pe care il consider foarte interesant si de la care am ce invata insa nu aveam bani ……….eiiii si ghici ce tipul si-a schimbat filozofia asupra vietii si acum face seminarii gratis si am avut intr-un final norocul sa il intalnesc pe viu si toate astea fara bani .Deci se poate 😀

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch