.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Cărţi despre cauzele spirituale şi psihice ale bolilor

 March 8, 2012

By  Cristian Ciuberea

cauze spirituale ale bolilor
Acum câţiva ani aş fi reacţionat cu reticenţă la ideea că bolile au cauze psihice şi spirituale. Credeam că răcesc pentru că am stat în frig, că mă doare gâtul pentru că am băut apă prea rece sau că am probleme cu acneea din cauza vârstei. După ce am citit mai multe cărţi despre legătura între corp şi minte, am acceptat şi îmbrăţişat ideea că bolile vin mai degrabă datorită unor factori interiori decât unor factori exteriori.

Am citit toate cărţile de mai jos şi le recomand tuturor celor care vor să afle mai multe despre acest subiect. În săptămânile ce urmează o să scriu şi review pentru fiecare carte în parte, dar până atunci vă invit să aruncaţi o privire pe lista cărţilor care vorbesc despre legătura corp minte:

Codul vindecarii – 6 minute pentru vindecarea problemelor de sanatate, succes sau relaţionale
Dr. Alexander Loyd vorbeşte despre faptul că sistemul imunitar poate vindeca orice boală. Singurul factor care poate impiedica sistemul imunitar să-şi facă treaba este stresul. Dacă înlături stresul, corpul se va vindeca. Este cartea pe care am citit-o cel mai recent şi care mi-a plăcut cel mai mult, am rezonat cel mai bine cu explicaţiile oferite. Citind cartea, vei putea ca în doar 6 minute, să înlături cauzele stresului.
Lise Bourbeau – Corpul tau iti spune: iubeste-te!
Lise Borbeau are convingerea că orice problema de ordin fizic nu reprezintă decat efectul unei probleme inconştiente manifestate pe plan emotional şi mental. Astfel, fizicul ne avertizeză pentru a reveni pe o cale a armoniei şi a iubirii. Cartea de fata reprezinta rezultatul cercetarilor şi observaţiilor autoarei, întreprinse timp de cincisprezece ani.Obiectivul cărţii îl constituie susţinerea fiecărei persoane pentru a deveni propriul ei terapeut şi de a dobândi astfel posibilitatea de a-i ajuta şi pe ceilalţi.Asculta-ti corpul, prietenul tau cel mai bun de pe pamant!
Lise Bourbeau îşi consacră viaţa depăşirii propriilor ei limite şi transmiterii învăţăturii ei celorlalţi, pentru a-i ajuta să ajungă la ceea ce aspirăm cu toţii: bucurie, pace, seninătate, sănătate, împlinirea viselor şi a aspiraţiilor noastre. Pentru asta, e important să devenim conştienti de noi înşine, să avem experienţa conştientă a ceea ce se întamplă in noi, la nivel fizic, emoţional, mental şi spiritual. Învaţăturile din această carte vă vor oferi mijloacele pentru a vă dezvolta şi întări evoluţia interioară.Lise Bourbeau – Asculta-ti corpul, in continuare!
„Asculta-ti corpul, în continuare!” conţine 21 de capitole, fiecare dintre ele avand în incheiere exerciţii practice care au scopul de a ajuta cititorul să conştientizeze conţinutul capitolului respectiv. Prin învaţăturile ei, Lise Bourbeau favorizează utilizarea exercitiilor practice ca mijloce de învăţare, deoarece experienta îi indică faptul că nu cunoştiintele în sine sunt cele care îi ajuta pe oameni să îşi amelioreze calitatea vietii, ci mai degrabă acţiunile generate de aceste cunoştiinte.
Cele cinci rani care ne impiedica sa fim noi insine
Lise Bourbeau porneşte de la idea că misiunea noastră în această lume e de a trăi o serie de experienţe până când ajungem să le acceptăm şi să ne iubim pe noi înşine trecând prin ele. Majoritatea copiilor trec prin 4 etape, la sfârşitul cărora ajung să-şi pună măşti pentru a se proteja de suferinţele trăite. O mască reprezintă un tip de personalitate şi e purtată atunci când vrem să ne protejăm.Dr. Christine R. Page – La frontierele sănătăţii
Dr. Christine a ajuns la concluzia ca exista o legatura stransa intre corp, minte si spirit si de aici vine si subtitlul sub care a fost publicata cartea: De la vindecare la totalitate. “[…] ori de cate ori am de-a face cu un pacient, imi pun intrebarea (de multe ori i-o pun chiar si lui):
-Care este mesajul si scopul acesti boli?
Este uimitor cat de des cunosc pacientii raspunsul la aceasta intrebare. Din pacate, nefiind intrebati, ei le pastreaza pentru sine.”
Poti să îţi vindeci viaţa
In aceasta lucrare inspirată, autoarea Louise L. Hay îşi prezintă viziunea profundă legată de relaţia care există între minte şi corp. Ea explorează constrângerile la care conduc gândurile şi ideile limitative şi ne ajuta să înţelegem astfel mai bine cauzele reale ale bolilor şi ale disconfortului.
Plin de idei şi de strategii care şi-au dovedit eficienta pentru milioane de oameni din întreaga lume, acest ghid practic îţi va schimba în bine, pentru totdeauna, modul de a gândi.
Ghidul durerilor fizice – Terapii psihoenergetice
Corpul nostru vorbeşte. Dar trebuie să-l şi auzim!
Cartea de faţă reprezintă un manual practic perfect, la îndemâna tuturor celor care caută secretele descifrării limbajului corpului nostru. Citind-o, vom învăţa să nu mai considerăm maladia ca fiind rolul întâmplării sau fatalităţii, ci mesajul conştiinţei noastre, al fiinţei noastre interioare. Sau poate că vom reuşi să descoperim în spatele unei suferinţe o maladie “creatoare”, un mijloc de progres în evoluţia noastră.
Ce alte cărţi care tratează legătura între boli şi cauzele spirituale şi psihice mai ştii?

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Multumesc Tamara,

   Nu am auzit pana acum de Lazarev, o sa caut sa vad daca ii gasesc la biblioteca vreo carte.

   1. Mersi. O sa ma uit la film. Sunt curios de ce zice pentru ca in comentarii vad ca parerile sunt impartite 😀

 1. Buna,

  O carte pe aceasta tema, care pe mine m-a ajutat foarte mult, este si: “Puterea vindecătoare a bolii (Boala ca drum)” scrisa de Thorwald Dethlefsen si Ruediger Dahlke.

  1. Multumim Daniela. Esti a doua persoana care recomanda cartea, acum chiar sunt curios 😀 Am facut rost de ea, o sa-mi fac timp sa o citesc saptamana viitoare.

  2. Am mai dat peste o carte de acest gen, acum o citesc si eu.
   Diagnosticare karmei – raspunsuri la intrebari de Serghei Nicolaevici Lazarev

 2. carti despre cauzele spirituale ale bolilor ar mai fi:
  La frontierele sanatatii-Dr. Christine R. Page(editura mix)
  Cauzele spirituale ale bolilor-editura Cristal Life
  Bolile ne invata unde gresim-Angela Mayer(editura ram)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch