.st0{fill:#FFFFFF;}

Carieră, Dezvoltare personală

Cât costă succesul?

 November 5, 2010

By  Florin Roşoga

Cât costă să ai succes?
Cât costă să ai succes?

The steps to succes s are simple:

Decide what you want.

Determine the price.

Pay the price.

– Burker Hunt –

Toată lumea îşi doreşte succes. Realizări. E perfect normal ca fiecare să îşi dorească progresul şi o viaţă mai bună. Să fim împliniţi din toate punctele de vedere.

Succesul însă are întotdeauna o faţetă mai puţin cunoscută: preţul său. Până la urmă totul este un schimb: dai ceva ca să primeşti altceva înapoi. La fel este şi succesul: primeşti realizarea unor vise ale tale. Și va trebui să dai ceva înapoi. De obicei este timpul ocupat cu realizarea sa, sau energie, bani. Relaţii distruse. Poate fi afectarea încrederii în tine însuţi.

Sănătate deteriorată de prea multe ore de lucru şi prea puţine ore de somn. Sau de un regim alimentar haotic şi lipsa oricărei activităţi sportive. Mai este şi stresul suportat, care va avea efectele sale.

Nu există niciodată succes fără preţ, nu poţi ajunge la orice destinaţie fără a consuma ceva, fără a arde un combustibil care te va propulsa în locul dorit. Aşa a fost şi aşa va fi întotdeauna.

Este important ca atunci când începi ceva, să conştientizezi care va fi preţul pe care îl vei plăti. În marea majoritate a cazurilor, poţi influenţa cât va fi acel preţ. Dacă nu îl decizi tu, e relativ simplu să îl conştientizezi şi să ţi-l asumi. Asta pentru a nu ajunge în situaţia de a câştiga 1 milion de dolari (este un exemplu celebru din afaceri), iar la atingerea obectivului să constaţi că ai rămas singur şi antipatizat de toată lumea.

Personal am constatat că atunci când conştientizezi preţul, îl accepţi şi ţi-l asumi, acesta are tendinţa să scadă. Să devină mai “ieftin”. Important este, cum spune Burker Hunt, să stabileşti preţul şi să decizi dacă eşti dispus să-l plăteşti.

Dacă obiectivul este important să îl atingi şi eşti dispus să plăteşti preţul, atunci mergi înainte. Dacă preţul este prea mare, atunci redefineşte-ţi obiectivul, astfel încât preţul plătit să fie unul corect. Oricum ai face însă, asumă-ţi preţul pe care îl vei avea de plătit pentru a avea succes.

sursa FOTO

Florin Roşoga


Florin Roşoga scrie pe blogul său sfaturi practice despre dezvoltare personala și cum poți trăi o viață simplă și împlinită. Abonează-te la noile sale articole, pe florinrosoga.ro.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch