.st0{fill:#FFFFFF;}

Inteligenta emotionala

Câţi dintre voi URĂSC “The Secret”?

 September 28, 2011

By  Leonard Dobre

Să vă zic ce nu mi-a placut mie la “The Secret”: faptul că foloseşte cuvinte pompoase de genul “legea atracţiei”, “universul îţi aduce”, “fizica cuantică spune”, “tu ai manifestat”, “vibraţie”, “magnetism”. De ce m-a facut să zic “thanks, but no thanks”? Pentru că un om normal nu vorbeşte aşa, şi, chiar dacă ai un mesaj important de transmis, ajungi să fii catalogat drept un ciudat de către ceilalţi. Dar, după aia, am stat şi m-am gândit…

Ce este “The Secret” defapt? O lecţie de inteligenţă emoţională, îmbrăcată într-un ambalaj de bullshit care vinde. Nu trebuie să iau de bun tot ce zice acolo, dar nici nu trebuie să-l ignor în totalitate. Scopul acestui articol e să dăm la o parte acele lucruri care sfidează inteligenţa şi să vedem dacă, totuşi, avem ceva de învăţat din el.

Mă abţin să comentez asupra afirmaţiei că “gandurile au o frecvenţă şi când te gândeşti la ceva emiti acea frecvenţă”. Pot să fiu de acord, totuşi, cu ideea că trebuie să ştii ce vrei, în cel mai mic detaliu, şi să te concentrezi asupra acelor lucruri. Cum spunea Tyler Durden în Fight Club, “dacă nu ştii ce vrei, ajungi să ai multe lucruri pe care nu le vrei”.

Atunci când ştii exact ceea ce vrei, îţi cureţi mintea de toată dezordinea pe care o ai in cap, îţi creezi condiţiile propice pentru creativitate şi laşi emisfera dreapta a creierului să vină cu soluţii. Făcând curăţenie, elimini stresul din viaţa ta şi implicit asta duce la creşterea sistemului imunitar. Când ştii exact ce vrei, atunci începi să acţionezi în loc să reacţionezi.

Nu cred în ideea că gândurile şi imaginile “atrag bogăţii” în viaţa ta; cred, mai degrabă, că îţi ofera un focus, o direcţie clară şi precisă. Ştii în orice moment încotro te indrepţi şi nu accepţi nimic altceva decât ce ţi-ai propus.

De ce să nu te gândeşti la ce nu vrei? Pentru că o să-ţi consumi energia concentrându-te asupra unor lucruri care te vor depărta de obiectivul tău. Pentru că, simţind emoţii negative, îţi sabotezi şansele de a obţine ce vrei; tu singur îţi pui piedici în drumul tău, pierzând momentum în direcţia dorită. În momentul în care îl injuri pe unul, când îi pui beţe în roate, nu mai ai tu timp să lucrezi la visul tau. Când îţi doreşti ceva cu adevărat, când EŞTI ceva cu adevărat, nimic din viaţa ta care încearca să-ţi pună piedici nu te va opri.

Principiul ăsta se aplică şi în cazul dependenţelor. “Nu te gândi la un elefant roz care dă din fund pe Shakira – Hips Don’t Lie.” Dacă te gandeşti că nu mai vrei să fumezi, atunci o să fumezi. Eşti dependent pentru că nu ştii, în mod conştient, ce vrei cu adevărat de la viaţă, altfel ţi-ai înlocui dependenţa cu o activitate mai bună.

De ce să ai obiective mari şi nu obiective mici? Pe de o parte, obiectivele mici îţi aduc sentimentul de progres prin succes imediat, însă obiectivele mari şi realizabile au un impact emoţional mai mare, pentru că reuşesc să te energizeze şi să te inspire cum nu ar reuşi ceva ce ai putea obţine imediat.

De ce e important să-ţi stabileşti ce vrei fără să te gândeşti cum vei ajunge acolo? Pentru că în cazul oricărui obiectiv măreţ, poţi să vezi drumul ca fiind lung, greu, plin de obstacole. Faptul că te concentrezi asupra obiectivului îţi dă energia necesară pentru a putea parcurge orice fel de drum. Nu cred în ideea că “vei atrage calea” sau “ţi se va arăta calea”, mai degrabă îţi vei concentra puterile să găseşti raspunsuri la un lucru concret.

De ce să vizualizezi? Pentru că vizualizarea îţi antrenează creierul, ca pe un muşchi, şi ţi-l pregăteşte pentru lucrul pe care-l doreşti, activând sistemul reticular. Vizualizarea nu e ceva “woo woo” care o să-ţi aducă succes instant. Rolul vizualizării este de a distinge între lucrurile care te apropie şi lucrurile care te departează de obiectivul pe care-l ai; este să-ţi dezvolte capacităţile intuitive, ca atunci când întâlneşti oportunităţi în viaţa ta, să se producă un click în creierul tău şi să acţionezi instant.

De ce nu e de ajuns să te uiţi la imagini, ci trebuie să simţi emoţiile pozitive asociate? Pentru că, altfel, nu vei fi motivat să faci primii paşi, nu vei face research, ambiţia şi disciplina ta vor scadea, iar totul se va transforma într-o rutină din care vei dori să ieşi, distragându-ţi atenţia cu diverse. Atunci când simţi emoţiile pozitive asociate cu acel lucru, sunt şanse foarte mari să-ţi vină idei şi paşi de acţiune. Emoţiile pozitive fără acţiune nu îţi garantează că vei obţine ceea ce îţi doreşti, însă ele sunt premise pentru a putea acţiona în cel mai bun mod posibil.

Trebuie să ştii exact ce te face fericit. Poti să vrei un lucru la nivel mental, dar la nivel emoţional să nu te mişte cu nimic, poate pentru că cei din jur îl vor şi crezi că e normal ca şi tu să alergi dupa el. Îl vrei destul de mult? Ai emoţii ataşate acelui lucru? Eşti destul de responsabil în faţa ta să-l primeşti, în aşa fel încât să nu mai vrei nimic altceva în locul lui? Dacă cineva ar vrea sa îţi ofere acel lucru, în acest moment, ar merita efortul său cu adevărat?

De ce ţi se întamplă lucruri negative în viaţă? Nu cred că “ai vrut să atragi” lucrurile alea, mai degrabă cred că “shit happens”, pur şi simplu, şi trebuie să trăieşti cu asta. Mai important decât ce ţi se întâmplă e cum o să tratezi ce ţi se întamplă. Dacă raspunzi la negativism cu negativism, nu mai ai loc să creşti. Tot bullshit-ul din viaţa ta, jobul pe care îl urăşti, oamenii din jur pe care nu-i suporţi, au un rol clar: acela de a te ajuta să iei decizii şi de a-ţi intări deciziile pe care le-ai luat vis-a-vis de “ce vrei cu adevărat de la viaţă”.

Cum pot aplica, în mod concret, învăţăturile din “The Secret”? Nu vrei să faci exerciţii de vizualizare în mijlocul zilei, să visezi cu ochii deschişi când ai putea să lucrezi în mod concret la vis, când poţi să atingi starea de flow generată de pasiunea ta. Fă-ţi un caiet al visurilor cu imagini, fă-ţi un vision board cu imagini, fă-ţi un wallpaper cu acele imagini, simte emoţiile asociate cu acele imagini, însă fă lucrurile astea înainte de culcare şi după ce te-ai trezit. Pune-ţi seara întrebări de genul “ce vreau cu adevărat? cum ajung acolo?” şi culcă-te. Lasă-ţi subconştientul să rumege toată informaţia şi să vină cu soluţii. Imediat cum te trezeşti, pune-ţi întrebările din nou şi notează-ţi răspunsurile pe care le-a generat creierul tău în somn.

Concluzia? Nu iţi dă nimeni nimic pe moca, doar pentru că te-ai gândit frumos la el. Nu există nici un secret sau vreo formulă magică, există doar lecţii de inteligenţă emoţionala care te ajută în drumul tău spre succes.

Sursă FOTO

Leonard Dobre


Leonard Dobre este Life Enhancement & Personal Development Coach.A absolvit programul “Coaching Essence” din Bucuresti.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Eu as zice ca tu acum complici putin lucrurile 🙂

  Totul e mai simplu, universul are legile sale asa cum natura si alte sisteme, odata ce stii aceste legi si le folosesti constient pai atragi ce doresti cu adevarat (atentie la ultimele 2 cuvinte!)

  Noi toti suntem legati intre noi printre o retea informational-energetica asa ca in mare parte ce se zice in The Secret e corect, chiar daca unele chestii au fost omise.

  Apropo toti protagonistii filmului nu stiau ca se filmeaza pentru un film 🙂 A fost doar un simplu interviu. Bob Proctor cand a primit prin posta coletul cu discul The Secret nu prea a inteles la inceput despre ce e vorba si a pus discul deoparte si doar peste jumate de an cand iarasi a dat de el a decis sa priveasca filmul si a ramas surprins

 2. Draga Leonard, eu inteleg pana la urma ca si tu pui in practica ceea ce spune “The Secret”, asa ca nu prea inteleg rostul acestei postari. Probabil ai vrut sa fie ceva polemic, dar ai ajuns sa sustii fix aceleasi lucruri ca si “The Secret”; dar sub o alta forma

  1. Amadeusz, multa lume respinge ideile din The Secret pe motiv ca nu corespunde cu sistemul lor de crezuri. Scopul articolului a fost sa arat ca se pot aplica principiile si dintr-o perspectiva pur psihologica. “I believe in God, only I spell it Nature.” ~Frank Lloyd Wright.

   Zi faina. 🙂

 3. Si eu tot cam asta am invatat din The Secret. Sunt lucruri de bun simt pe care cred ca fiecare le face fara sa fi fost constient de “marele” secret ascuns de nu nu stiu cat timp. Si de-abia am avut rabdare pana la sfarsit cand vedeam undele alea propagandu-se si Universul reverberand :)))

 4. Ai scris un articol care, “se vinde”. Adica atrage atentia si te face sa il citesti.
  Titlul e cam rautacios pentru un film (sau o carte) ce contine informatii asa valoroase dar, dat fiind scopul articolului (adica ce am zis la inceput) e de inteles.
  Da, e adevarat ca Secretul, nu e nici un secret. Si da, e scris intr-un ambalaj care “se vinde”. Dar nu de bullshit. Ceea ce se spune in acel film (sau in carte) sunt niste ADEVARURI vechi de mii de ani, si care, de-a lungul timpului a fost (re)descoperit de multi filozofi, invatatori, intelepti, etc.
  Earl Nightingale spune:
  “DEVENIM CEEA CE GANDIM!”
  Marcus Aurelius, marele imparat roman, a zis:
  “Viata unui om e ceea ce gandurile lui fac din ea.”
  Ralph Waldo Emerson a spus:
  “Omul este ceea ce gandeste toata ziua.”
  William James a spus:
  “Marea descoperire a generatiei mele, e ca
  oamenii isi pot schimba viata, schimbandu-si atitudinea mintii.”
  In Biblie la Marcu 9:23, Iisus spune:
  “De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui ce crede.”
  Si citatele pot continua pentru multe randuri.
  Iti recomand:
  – sa asculti Earl Nightingale -The strangest secret in the world ( am subtitrare daca vrea cineva).
  – cartea Puterea Gandului (de Swami Shivananda)
  – filmul Leap! (leapmovie.com)
  Felicitari pentru blog si tine-o tot asa.

  1. Mersi. Parerea mea e ca deja stim prea multe si trebuie sa ajungem in stadiul in care sa nu mai stam dupa marile invataturi ci sa incepem sa aplicam ce deja stim si simtim. 🙂

 5. Hai sa ne gandim putin ca The secret nu este asa nesemnificativ totusi. Pana la urma este prima lucrare colectiva care s-a facut pentru a trezi oamenii si a le arata ca pot sa se foloseasca de anumite resurse sa-si atinga potentialul de creatori. Daca nu era aceasta lucrare nu rasareau poate alte zeci, sute pe langa ea cu diverse teorii. Cat despre vibratie si atractie , de ce te-ar interesa ca ceilalti te cred un ciudat? Daca esti o persoana inteligenta emotional , nu te intereseaza asta:) Dupa parerea mea The secret cuprinde mai mult decat o lectie de inteligenta emotionala ambalata frumos cum spui tu. Tot dupa parerea mea, nimic din the secret nu-ti sifdeaza inteligenta si cred ca in momentul in care spunem asta, nu vorbim noi si vorbeste ego-ul din noi. Daca nu se potriveste cu modul tau de a fi si a gandi, nu cred ca trebuie sa emiti judecati asupra unei lucrari.
  Si ca sa anulez tot ce am spus pana acum:), singurul adevar este acela in care crezi. Pana la urma a crede in ceva sau nu e o chestiune de alegere. Unii aleg sa creada , altii ca nu, dar aceste legi universal valabile se aplica si celor care cred si celor care nu cred. Cei care invata sa foloseasca in avantajul lor aceste principii sunt in mod clar mai fericiti decat cei care le considera aberatii, prostii.

  1. Ciao. 🙂 Din punctul meu de vedere, prima lucrare colectiva care a reusit lucrurile enumerate de tine a fost Biblia, dand nastere multor creatori care si-au atins potentialul. The Secret nu este piatra de hotar, ci face parte dintr-o miscare mai ampla, anume miscarea New Thought. “Daca nu se potriveste cu modul tau de a fi si a gandi, nu cred ca trebuie sa emiti judecati asupra unei lucrari.” Asta vor si mai marii religiosi de secole incoace. “Crede si nu cerceta”. Ajung la concluzia ca The Secret si miscarea New Thought se bazeaza pe aceleasi lucruri, ca sunt doar niste raspunsuri la golul religios pe care-l avem, intr-o societate care devine din ce in ce mai seculara. “Si ca sa anulez tot ce am spus pana acum”… De ce ai vrea sa anulezi tot ce ai zis pana acum? Schimba asta cu ceva? 🙂 Te pup.

 6. Eu cand am vazut prima data “the secret” a fost ceva de genul :” Da mai . Uite ca se poate si altfel!” Majoritatea romanilor sunt intr-o stare din aia fatalista in care nu au nicio putere asupra vietii lor. Puterea o detine guvernul , cei bogati care neaparat fura si dumnezeu. O mentalitatea gresita in care ei sunt condamnati doar sa sufere si sa indure.
  Un film ca ” The secret” care este prezentat atat de frumos este util pentru ca te scoate din starea ta. Te face apoi sa cauti mai mult , sa ajungi in domeniul dezvoltarii personale de care cei mai multi dintre romani nici nu au auzit.
  Eu iubesc “The secret” pentru ca a reprezentat inceputul unei altfel de vieti, iesirea din starea pasiva. Chiar daca nu este decat un film imbracat frumos care se vinde bine este un alt punct de vedere asupra vietii si cum ar trebui ea traita.

 7. De ce oare ne-ai facut pe toti cei care am citit acest articol..sa simtim ca e cum vrei tu si nu cum e “secretul” prezentat in film? 🙂 Sincer nu inteleg postul tau. Te face sa pari o persoana..prea infipta in aceasta realitate iluzorie. Si poate ca nu esti. Dar e pacat, pt ca asa pari. 🙂 Poate pt tine nu functioneaza aceste bullshituri, dar lasa-le macar..speranta celor care cred in ele..si care se simt bine ascultandu-le.:) Eu sunt unul din ei. Si stii care e culmea?? Chiar au functionat aceste bullshituri.
  O zi minunata! 🙂

 8. Uite cum sta treaba defapt. Leonard ai dreptate in ceea ce zici tu ca sunt niste lucruri psihologice si nu e nici un mare secret la mijloc. Dar defapt asta-i ideea filmului, pentru ca fizic cum ai invatat tu lucrurile astea din psihologie sau NLP sau alte domeni in film nu exista timpul fizic pentru a explica de la 0 de unde provin aceste lucruri. De aceea au punctat unele lucruri de baza foarte importante si se asteapta ca oameni sa creada si sa le aplice, dar repet nu era timp fizic sa explice fiecare afrimatie a lor in parte pentru ca ar trebui sa fie un film de cateva saptamani. Bun, sper ca ati prins ideea si vreau sa mai lamuresc un lucru. Esti concentrat foarte mult pe acele lucruri care spun sa te gandesti sa vizualizezi si vei atrage bogati sau femei sau masini sau orice iti doresti si respingi ideea ca ai putea dobandi aceste lucruri fara actiune. In film ei nu spun sa nu actionezi. Ideea filmului este ca sa vizualizezi un obiectiv al tau, dar nu spune niciunul dintre ei sa stai in pat ca o leguma si o sa vina. O sa vina lucrul respectiv in viata ta dar trebuie sa fi pregatit sa-l primesti. Va vi cum ne place noua sa spunem o “coincidenta”. Deci concluzia este ca trebuie sa faci acele lucruri (vizualizare, sa ai sentimente de bucurie, etc.) si vor aparea in viata ta dar binenteles nu se vor materializa la picioarele tale si vei vi impins intr-o coincidenta si vei obtine sau vei atinge obiectivul respectiv. Va multumesc frumos si astept replay.

  1. Tii minte faza cu copilul si bicicleta? Ala decupa de zor, desena, visa, si hopa! s-a trezit cu bicicleta super-bicicleta in pragul usii. Bunica-su era secretul defapt. In mod normal, trebuia sa vanda ziare un an intreg sa-si permita o bicicleta second hand.

   1. Exact ai dreptate. Ideea e ca o bicicleta e un lucru marunt. De aceea spune sa incerci legea atractiei cum ceasca de cafea pentru ca chiar crezi ca poti bea azi o ceasca de cafea pentru ca e un lucru nesemnificativ. Dar daca iti doresti nu stiu ce casa sau masina ii un lucru care nu-i asa credibil ca o ceasca de cafea sau o bicicleta si binenteles va trebui sa faci anumite actiuni sa primesti lucrurile alea. Dar aduti aminte ce spune si in film in primul rand “nu sti sau mai bine zis nu trebuie sa sti cum lucreaza legea”, iar in postul precedent am scris ca vor fi niste coincidente. Asta inseaman ca ba o primesti la usa, de la mine sau de la bunicu sau alti prieteni, sau se intampla sa castig mai multi bani luna asta si iti cumperi o bicicleta. Pentru ca dupa ce dai comanda la univers sa zic asa cum spune si in film universul o sa puna lucrurile in miscare si nu vad si sigur nu este nicio regula despre cum primesti sau in cat timp primesti s.a.m.d. Uite citeste Sistemul Maestrului de Charles F. Haanel si o sa gasesti raspunsuri foarte detaliate la multe intrabari la care filmul nu-ti raspunde. 😀

 9. 🙂 Ok am sa spun cateva cuvinte despre asta cu toate ca nu sunt inca milionar si nici nu am o vila cu 5 etaje si nici o masina de 200 000 euro, dar am sa spun pe scurt ce insamna pentru mine legea atractiei si cum functioneaza.

  In primul rand sunt constient ca legea atractiei actioneaza in fiecare moment si ca tu te gandesti la ceva in fiecare moment (pozitiv sau negativ). Si daca vorbesc cu cineva sau ma gandesc la ceva constient sau inconstient mai tarziu tot timpul observ ca sa manifestat lucrul respectiv. Aici foarte multa lume greseste, sa va dau un exemplu: -multa lume vizualizeaza niste lucruri ca si cum s-ar uita la un fIlm (deci persoanele respective nu sunt in film ci doar lucrurile materiale). De exemplu daca cineva isi doreste o masina BMW nu stiu ce model, omul vizualizeaza masina ca e neagra ca are jante nu stiuu ce model si s.a.m.d. Si dintr-o data vede masina respectiva mai des pe strada, sau vede pe un vecin ca si-a cumparat o masina la fel ca cea pe care o visezi, sau auzi in anumite parti discuti sau vezi imagini despre masina respectiva. Ce s-a intamplat defapt este ca masina s-a manifestat, dar nu in viata ta personala. Pentru ca ai vizualizat doar obiectu nu si pe tine conducand acea masina si simtind cum e sa o conduci. De aceea masina nu este a ta dar totusi tu ai atras-o in viata ta si de aceea o vezi asa des.

  In al doilea rand cand vizualizezi e bine sa te gandesti la detali, dar nu foarte multe detalii pentru ca vei ajunge sa te indoiesti ca poti obtine masina respectiva. De exemplu daca vrei masina cutare si incepi sa te gandesti la detali poate la un moment dat o sa te gandesti ca bun ii masina visurilor mele dar costa mult intretinerea, consuma mult si din momentul acela te indoiesti ca o poti avea si ghiciti ce: dorinta nu vi se implineste. De aceea trebuie sa ai incredere ca se poate sa fie a ta.

  In al treilea rand trebuie cum spune binenteles si filmul The Secret sa te astepti ca o primesti. De exemplu tu trebuie sa te simti ca in situatia in care eu te sun si iti spun : – Leonard am cumparat o masina si ti-o fac cadou, acum e in germania dar 2 saptamani ajunge la tine !! In momentul acela tu poti simti ca masina este a ta dar nu o ai fizic la tine in mana dar sti ca este pe drum si in 2 sapt o sa te plimbi cu ea, deci esti 100% sigur ca ii ata deja si nu iti mai faci probleme numai ca in 2 sapt ajunge. Asa trebuie sa te simtii cu orice lucru sau obiectiv iti doresti.

  Acum sa va spun un exemplu minor dar care mi sa intamplat mie sa nu spuna lumea ca am scris numai teorie si ei stiau deja aceste lucrui. Ma plimbam cu masina si vorbeam cu un prieten despre accidente. Subiectu a venit asa aiurea si am tot vorbit noi despre ce am vazut despre ce am auzit si atat. Am lasat discutia in masina sa spun asa nu m-am mai gandit dupa la discutia noastra pentru ca oricum era o discutie urata care sigur nu vroiam sa o manifestam in viata noastra. Iar dupa 2-3 zile nu mai stiu exact mergeam spre mall cand am vazut un accident si atunci am reaalizat din nou ca eu am discutatt despre acest subiect acum 2 zile. Si binenteles mi sa mai demonstrat inca odata ca legea atractiei functioneaza. Deci amintiti-va ca nu functioneaza la lucruri mari pur si simplu pentru ca nu credeti 100% in lucrul respectiv. Sper ca v-am luminat cat de cat. Va multumesc frumos !

 10. Stii, am citit acum vreun an cartea, ca si completare la ceea ce mai apuc sa citesc, si mi-a confirmat o parte din ceea ce stiam deja, mi-a ridicat semne de intrebare privind abordari pe care puteam a le incerc dar nu stiam cum, iar cand am tras linie mi-am dat seama ca m-a “pozitivizat” in ansamblu.
  Ce spun ei acolo, si ce spui si tu in articolele tale, ca si multi alti “oameni deschisi la minte” cum ii numesc eu, e cam asa: “nu mai sta ca boul pe coada, nu te mai plange ca ti-e rau, actioneaza, dupa cum iti spun(sau cred) eu”
  SI asta nu e un lucru rau deloc, impulsionand oamenii sa nu joace rol de bocitoare si sa nu caute vesnic un alt drob de sare care sa le ocupe timpul, ajuti pe foarte multi.
  Problema mea e ca am fost acolo, mi-am miscat curul, o fac in continuare, dar deja primesti tot mai putin ajutor acum. Aproape deloc. Toti te invata cum sa pornesti si nimeni nu-ti spune cum sa continui. Sau cum continua ei. E simplu sa te dai rotund si sa-i inveti literele pe analfabeti, dar e dracului de greu sa-i inveti sa construiasca fraze frumoase. Aici e un gol mare, pe care il umplem singuri cum stim fiecare, desi ne-ar folosi macar raspunsuri comparative.
  Ma rog, revenind la Secretul si la gasca de autori citati, marele lor dezavantaje sunt doua: constructia discursului e identica, perfect americanizata, foarte comerciala si foarte asemanatoare cu discursurile subliminale de la adunarile de spalat creiere gen Amway, de exemplu; iar cel de-al doilea dezavantaj e ca orice sfat iti ofera, costa: filmul costa, platesti dvd-ul, cartile costa, platesti achizitia, totul e extrem de comercial. Un invatat care-ti vinde fiecare fraza ajunge foarte usor sa fie confundat cu un sarlatan, sau cu un vanzator de iluzii.
  Pacat de baza buna, se pierde prea simplu din vedere din cauzele mai devreme amintite.

 11. Si totusi ceva exista……nu am scris commenturi din astea niciodata :)),e ora 8 jumate acum pe la 7 mergeam dupa tigari….coboram scarile,si aveam in cap exact chestia cu elefantul roz si cu lasatul de tigari….jur pe ce am mai sfant,””Principiul ăsta se aplică şi în cazul dependenţelor. “Nu te gândi la un elefant roz care dă din fund pe Shakira – Hips Don’t Lie.” Dacă te gandeşti că nu mai vrei să fumezi, atunci o să fumezi. Eşti dependent pentru că nu ştii, în mod conştient, ce vrei cu adevărat de la viaţă, altfel ţi-ai înlocui dependenţa cu o activitate mai bună.””,imi imaginam eu cum i explicam cuiva chestia asta in capul meu……………..jur exact exemplu cu elefantul roz si fumatul….identic,ca ajunsesem sa nu mai cred nici eu in toate chestiile astea….in fine,dau sa caut pe google marele secret al seductiei…referitor la cum sa cuceresti femeile :)))),chiar daca e prima ora a diminetii:))))),si de la cucerit femeile am gasit exact siteul asta cu tot ce aveam eu in cap…elfenatul roz si tigarile,exact la concluzia aia o trasesem si eu……………………deci,acum chiar nu mai stiu ce sa cred…ceva exista,e prea mare coincidenta……

 12. In cazul meu aceasta lege a functionat aproape de cand ma stiu. Trebuie doar sa vrei. Sa vrei cu toata fiinta ta. Sa devina obsesie. Sa nu devina obsesie dementa, “cu orice pret”. Sa devina obsesie constienta, lucida. Daca va doriti ceva cu adevarat atunci trebuie sa va transformati in pitbull. Sa fiti ca un pitbull cu falcile inclestate de “curul” dorintei voastre. Altfel aceasta lege a atractiei nu va va fi de nici un folos.
  Am primit bob – ul de plastic pe care l-am dorit la 8 ani, desi nu le – am spus parintilor mei niciodata ca il doresc. Mi – am cumparat masina mult visata (e adevarat ca dupa 15 ani, veche, uzata, dar o am, e la mine in garaj 🙂 , acum e ca noua) si vreau sa precizez ca in 99 % din cazuri cand ma urc in ea am aceeasi senzatie ca atunci cand o doream si o visam si o doream . . .
  Am slujba pe care mi – o doresc, pentru ca am stiut sa vreau si sa am rabdare sa astept momentul oportun, dar, in acelasi timp, m – am pregatit pentru ea. Ani de zile m – am pregatit pentru ea. Si mi – a adus si imi aduce satisfactii.
  Am un sfat pentru toti cei care citesc aceste randuri : nu va concentrati ( “focusa”, ai ? ) atentia spre o multime de bani. Banii vin ca efect al activitatii voastre, nu ei sunt scopul in sine.
  Numai bine.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch