.st0{fill:#FFFFFF;}

Altele

Ce mă deosebeşte pe mine faţă de ei?

 May 8, 2010

By  Ioana Bota

Poate părea foarte simplu, dar răspunsul la întrebarea “cine eşti?” în cadrul unui interviu, mai ales când vine sub forma “spune-ne câteva cuvinte despre tine”, este extrem de frustrant.

De cele mai multe ori începem să ne descriem, folosind atribute şi calificative mult prea des întâlnite « sunt o persoană sociabilă », « sunt o fire optimistă », « sunt un individ căruia îi place să…. » şi din acest punct ne axăm pe ceea ce am realizat până acum sau pe ceea ce facem în prezent.

Astfel, tindem să ignorăm întrebarea supăratoare şi să ne eschivăm în a da un răspuns concret, dar mai ales, diferit faţă de alţi 10 candidaţi care stau la rând pentru interviu.

Şi atunci cum te faci remarcat?

Recent, am avut o temă de seminar în care mi cerea să mă descriu în exact 15 cuvinte ca şi când aş fi un brand. Din nou, task-ul poate părea foarte simplu, dar la fel ca în situaţia interviului, sarcina de lucru este în egală măsură de frustrantă. Ce se ascunde de fapt în spatele acestei sarcini? Prin ce se deosebesc brand-urile? Prin ce ne deosebim noi ca indivizi până la urmă?

Pentru a afla răspunsul la aceste întrebări, personal, vă recomand călduros ca să luaţi o foaie de hârtie şi să notaţi doar acele atribute diferenţiatoare şi să încercaţi să vă descrieţi în 15 cuvinte. Vă garantez că veţi avea o surpriză plăcută ca atunci când un potenţial angajator are să vă întrebe „cine eşti?” o să fiţi în stare să răspundeţi concret şi diferit faţă de ultimii cinci candidaţi intervievaţi.

sursa FOTO

Ioana Bota


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch