.st0{fill:#FFFFFF;}

Obiceiuri

Ce poţi face primăvara

 April 26, 2010

By  Andrei Boar

Primăvara vine în 21 martie. Atunci e echinocţiul şi atunci e ziua mea(o mândrie personală care mă face să corectez orice persoană care spune că primăvara vine în 1 martie). Totuşi, a cam trebuit să treacă o lună de zile pentru ca primăvara să-şi intre pe deplin în drepturi.

Eu sunt adeptul următoarei idei: trebuie să respecţi şi să folosesşti beneficiile fiecărui anotimp în parte. Fiecare anotimp îţi oferă nişte plăceri simple şi unice care te ajută să trăieşti în armonie cu tine însuţi.

Primăvara e anotimpul meu preferat şi m-am gândit să scriu în articolul de faţă despre lucrurile ce le poţi face primăvara: nişte activităţi simple pe care de obicei le amânăm pe altă zi.

Eu m-am gândit la 7 lucruri, însă dacă mai aveţi şi voi idei despre ce mai poţi face primăvara, v-aş fi recunoscător dacă aţi lăsa un comentariu. Aşadar, ce poţi face primăvara:

1. Să citeşti o carte în natură. Eu chiar nu eram adeptul cititului în public. Credeam că n-o să mă pot concentra, că lumea se va uita ciudat la mine ş.am.d.

În primul an de facultate nu puteam citi în camera de cămin, iar biblioteca din campus avea un aer prea închis aşa că m-am hotărât să dau o şansă cititului în public şi m-am dus în Parcul Mare din Cluj. A fost foarte fain: nu numai că puteam citi cartea, însă o făceam într-un spaţiu relaxant cu aer proaspăt. Iar dacă vroiam să fac o pauză, gagicile din parc mediul înconjurător îmi oferea o imagine veşnic în mişcare şi neplicticoasă.

Ariel a mai scris un articol despre cititul în public pe care vi-l recomand.

2. Să ieşi la plimbare cu bicicleta. Spre deosebire de citit, “biciclitul” nu-l fac în public. Şi nu pentru că bicicleta mea arată cum arată, ci pentru că mă dau cu bicicleta la sfârşitul săptămânii când vin din Cluj. Îmi place să hoinăresc în natură şi să mă relaxez.

Plimbatul cu bicicleta e pentru mine şi o metodă de a fi mai creativ, însă despre mijloacele mele de creativitate o să scriu în alt articol.

3. Să umbli desculţ pe iarbă. Cred că umblatul desculţ pe iarbă e metoda mea tradiţională de a întâmpina primăvara. Gestul e simplu şi în acelaşi timp relaxant. Te face să te simţi mai aproape de natură şi să simţi acea bucurie pentru lucrurile simple după care toţi tânjim.

4. Să mergi la şcoală/servici pe jos. În liceu mergeam întotdeauna pe jos. Însă când am venit în Cluj şi am dat de abonamentul gratuit am devenit adeptul autobuzului. Însă să mergi dimineaţa la şapte cu 35-ul, poate fi o experienţă al naibii de enervantă. Lumea se înghesuie şi se calcă în picioare doar să intre în autobuz.

Când m-am hotărât să merg la şcoală pe jos, am observat că făceam exact acelaşi timp ca şi cu autobuzul, însă nu mă enervam deloc. Iar pe drum vezi feţe proaspete şi zâmbereţe spre deosebire de expresiile goale ale pasagerilor de pe autobuz.

5. Să stai pur şi simplu la soare. Asta e una dintre activităţile mele preferate. Sătul de cenuşiul din cămin, îmi place să ies în campus pe alee cu ceva prieteni şi să stăm pur şi simplu.

E o activitate plăcută şi sănătoasă: o grămadă de tipe faine ce merg la cursuri, enorm de mult râs la glumele prietenilor şi vitamina D(expunerea la soare e principala sursă naturală de vitamina D în organism). Însă nu cred că trebuie mai menţionez că ce-i prea mult strică 🙂

6. Să-ţi găseşti un loc secret. Un loc secret e întotdeauna binevenit: te ajută să gândeşti mai clar, să te relaxezi ş.a.m.d.

7. Ieşi la un picnic/plimbare în natură. Dacă iubeşti natura şi vrei să petreci ceva timp în mijlocul ei, poţi ieşi la sfârşitul săptămânii în natură cu persoanele dragi ţie. Să tot ieşi la bere în aceleaşi locuri, poate deveni monoton. E destul să iei o pătură, ceva de ronţăit, nişte jocuri şi să ieşi în natură cu prietenii. Foarte simplu 🙂

***

Aştept să mai aud sugestii de la voi cu ce activităţi mai poţi face primăvara. Aşa că dacă aveţi voi ceva activităţi preferate sau alte idei vă rog să le lăsaţi într-un comentariu mai jos. O primăvară faină vă doresc!

sursa FOTO

Andrei Boar


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Frumos articol, frumoase îndemnuri, Andrei! Felicitări! Cred că e timpul şi pentru mine să fac un fel de “ordine” în viaţa mea, legat de petrecerea timpului liber… mai ales că sâmbătă am fost şi eu în parc şi nu am reuşit să citesc mai mult de 3 pagini, pentru că m-am surprins fâcând fotografii şi trăgând cu urechea la ce vorbea lumea din jurul meu! :))

  2. @Luminiţa Mulţumesc 🙂 Păi oricum ai făcut ceva dacă tot ai mers în parc. Întodeauna am admirat oamenii pasionaţi de fotografie. Acum, cu trasul cu urechea nu ştiu cât de corect a fost 😀

  3. pai trasul cu urechea a fost involuntar! :))) oricum, trebuie sa ma mai perfectionez in arta asta, am intalnit odata, mai demult, un baiat care ma tot atentiona in legatura cu diverse expresii ce-i treceau pe la ureche prin parcuri si pe care eu nu le bagam in seama, si mi s-a parut interesant! problema e ca eu nu prea sunt atenta, in general, la detalii… 🙁
    sambata, chestia a fost ca in spatele meu, pe banca, se asezasera un tata in varsta cu a sa odrasla, o fata de vreo 8-9 ani care vorbea extrem de tare! evident ca m-a disturbat de la citit, si atunci am incercat sa ma concentrez pe ce vorbeau cei doi! am prins mai mult ce vorbea ea :)) desi nu am retinut tot. tatal ei vorbea foarte in soapta, desi erau chiar mai aproape de mine decat ea. ce-a mai ramas din conversatie in capul meu si fotografie cu “universul” fetitei gasesti aici: http://papillonenpapier.blogspot.com/2010/04/pierdut-in-inutil.html

  4. Pentru o plimbare în natură, celor din Cluj le recomand Grădina Botanică – sunt înflorite lalelele în perioada asta şi e splendid. Plus că studenţii de la Babeş-Bolyai au intrarea liberă!

  5. @Luminiţa Adorabile fotografia şi dialogul 😀 Mi-ar fi plăcut să fiu în locul tău 😛

    @Ilinca Oare săptămâna viitoare o să mai fie lalelele? 😀

  6. @Andrei La cât de splendide erau când am fost eu, nu cred că dispar atât de repede. Oricum, nu ai ce pierde daca dai o fugă până acolo! 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch