.st0{fill:#FFFFFF;}

Productivitate

Cea mai puternică tehnică de productivitate personală

 May 9, 2011

By  Florin Roşoga

Am descoperit cea mai simplă și puternică tehnică de eficiență și productivitate personală. Din tot ce am citit, această combinație am găsit-o ca fiind cea mai bună pentru mine. Într-o formă sau alta am întâlnit aceste elemente și la alții. Mie însă mi se potrivește cel mai bine în această ordine:

1. Decide care este cel mai important lucru pe care vrei să îl obții

Dintre toate lucrurile pe care le vrei alege unul. Doar unul.

Scrie pe o foaie de hârtie tot ce vrei să reușești. Acum elimină-le pe cele care nu ți se par ca fiind numărul unu. Continuă să rafinezi lista până când va rămâne un singur lucru. Este foarte important să fie unul singur, nici măcar două.

2. Elimină balastul

Elimină tot ce îți împovărează viața și nu îți este necesar. De la privitul inutil la TV, poveștile pe messenger (da, și acesta poate fi inutil), până la lucrurile adunate de-a lungul timpului și care le ții degeaba în dulap (poți să le vinzi pe okazii.ro) sau la hainele pe care nu le mai folosești de câțiva ani.

Elimină sau măcar scade numărul obiceiurilor inutile și a obiectele care te împovărează. Învață mai multe despre despre minimalism și citește The Power of Less.

Apoi scoate-ți din minte orice altceva, cu excepția acelui lucru pe care vrei să îl obții. Dacă îți este greu să-ți cureți gândurile, îți recomand să practici meditația. Citește Arta de a medita.

3. Concentrează-te pe acel un lucru până când ai succes

Acum știi ce vrei și ai eliminat din balastul care te îngreuna. Cu mintea limpede, apucă-te de ceea ce vrei. Concentrează-te pe asta până când vei reuși. Nu te lăsa distras de orice altceva, rămâi pe acel un singur lucru. Pentru a învăța cum să îți atingi obiectivele citește Getting Things Done.

Când ai reușit, reia ciclul: mergi la pasul 1 și alege un alt lucru pe care îl vrei. Vezi la ce alt balast poți renunța și apoi concentrează-te din nou pe un singur lucru.

Sursa FOTO

Florin Roşoga


Florin Roşoga scrie pe blogul său sfaturi practice despre dezvoltare personala și cum poți trăi o viață simplă și împlinită. Abonează-te la noile sale articole, pe florinrosoga.ro.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch