Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Cel mai vestit vanzator din lume – Partea 1

Cel mai vestit vanzator din lume
De vreo 2 ani de zile îmi doresc să citesc “Cel mai vestit vânzător din lume“, dar abia ieri am reuşit să o citesc. De fiecare dată când vroiam să o cumpăr, ajungeam să iau alte cărţi şi să o las pe data viitoare.

Săptămâna trecuta am găsit-o la bibliotecă. E interesant faptul că eu am crezut întotdeauna că e carte de dezvoltare personală şi mă uitam periodic pe rafturile cu cărţi de specialitate. Nu mică mi-a fost umirea când am aflat că e roman şi ca de fapt se găseşte în celalalt colţ al bibliotecii. Ups!

Personajul principal al cărţii este Hafid, un băiat care avea grijă de cămilele unui mare vânzător, Pathros din Palmira. Acesta se îndrăgosteşte de Lisha, fiica unui om bogat şi realizează ca singura lui şansă de a fi cu ea e de a deveni un om bogat. Pentru a ajunge cel mai vestit vânzător din lume îi cere ajutorul lui Pathros, care după ce îl supune unui test, îi încredinţează cele 10 pergamente pe care el le-a folosit la rândul lui pentru a ajunge foarte bogat.

Cartea e împărţită în două părţi. În prima parte aflăm povestea lui Hafid, care după ce ajunge cel mai vestit vânzător din lume îşi împarte toată averea celor care au muncit pentru el. Aici sunt descrise cele 10 pergamente ce reprezintă 10 principii necesare pentru a deveni un vânzător foarte bun. Fiecare principiu e scris într-o formă care te motivează şi care îţi antrenează spiritul.

În cea de-a doua parte, aflăm că după ce şi-a împărţit averea, Hafid a ajuns un singuratic, ferindu-se de ochii lumii. Asta până când Galenus, un organizator de conferinţe, îi propune să meargă din sat în sat pentru a da mai departe învăţăturile lui. Hafid acceptă şi ajunge în final să scrie 10 pergamente în care descrie 10 principii pentru a avea succes.

Mi-a plăcut foarte mult cartea şi mă bucur că toate laudele auzite despre ea au fost pe bune. Au fost momente când mă entuziasmam aşa tare de ce citeam că mi se făcea pielea de găină. Găsesc mai rar cărţi care să mă atingă aşa puternic.

Cele 10 principii pentru a deveni cel mai bun vânzător

Aceste principii sunt asemănătoare unei mantre, poate tocmai pentru a avea un efect puternic. În carte, fiecare principiu e explicat în detaliu, motivând importanţa lui, dar şi cum poate fi aplicat. Deşi nu voi explica aici principiile, majoritatea sunt foarte sugestive.

1. Astăzi încep o viaţă nouă.

2. Voi întâmpina această zi cu iubire în inimă.

3. Voi insista până când voi reuşi.

4. Sunt cea mai mare minune a naturii.

5. Voi trăi această zi ca şi cum ar fi ultima.

6. Astăzi voi fi stăpânul emoţiilor mele.

7. Voi râde mereu.

8. Astăzi îmi voi spori valoarea de o sută de ori.

9. Voi acţiona acum.

10. Mă voi ruga în fiecare zi.

În articolul de mâine voi continua cu cele 10 principii pentru a avea succes.

P.S. Până în 29 iulie, poţi cumpăra cartea la un preţ special de 11,80 ron(41% reducere).

Sursa foto: Stockfresh