.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezvoltare personală

Convinge-te ca merita sa mai incerci

 July 1, 2013

By  Autor invitat

Guest post scris de Andreea Enache

„Veţi deveni ceea ce încercaţi în continuare să fiţi.“ – Rabindranath Tagore

Nu ştiu cine eşti, ce faci sau ce gândeşti … ştiu doar că eşti un om care aleargă cât poate el de mult şi de bine spre o viaţă mai bună. Asta fac eu, tu, prietenul tău cel mai bun, vecinul şi absolut toată lumea. Ai primit darul vieţii ca să ajungi la un nivel înalt la care mulţi visează, dar puţini reuşesc. Şi faptul că mulţi încearcă fără să aibă rezultate promiţătoare, nu este o scuză ca tu să stai pe loc.

De ce sa încerci într-una?

Este simplu ca „Bună ziua!” Datoria ta este să încerci până reuşeşti pentru că ăsta este scopul tău principal. Pentru că asta te face să te simţi împlinit, fericit şi mulţumit. Numai gândeşte-te ce fel ar fi viaţa ta peste 30-40 de ani dacă continui să baţi pasul pe loc.

Încearcă să îţi imaginezi regretele pe care le vei avea şi care nu îţi vor da pace. Tu nu îţi doreşti asta, nu vrei să te plângi şi să îţi stresezi apropiaţii cu nerealizările tale cauzate de frică şi de laşitate. Ştiu sigură că fugi cât te ţin picioarele de un viitor trist.

Ia exemplu de la curajosii încapatanati

Nu sunt mulţi curajoşi pe lume, dar cei care îşi iau inima în dinţi şi îşi croiesc propriul drum indiferent cât de imposibil ar părea sunt un exemplu pentru toţi. Păcat că majoritatea dintre noi ne place să observăm, să râdem de greşelile celorlalţi, să criticăm, să stăm locului în zona noastră de confort şi mai ales să aşteptăm să primim strictul necesar sau mai puţin ca să trăim.

Am observat că atunci când omul mai are de ales, mereu alege calea cea mai simplă şi de multe ori greşită. Adică, de ce să se complice prea mult şi să îşi vadă de pasiunea sa dacă serviciul îi ocupă atât de mult timp?
Pentru că pentru cei care au reuşit să îşi vadă visul cu ochii nu a fost nimic mai important decât pasiunea lor.

Au încercat pe toate părţile să aibă rezultate bune şi chiar dacă au dat de greu, mereu au găsit o cale salvatoare. De fiecare dată s-au ridicat atunci când au căzut şi au continuat să înainteze încrezători.

Vezi unde esti si unde ai putea sa fii în viitor

Motivaţia este factorul cel mai important ca să nu te dai bătut înainte de vreme. Orice vrei să realizezi trebuie să ştii care este copul tău final, ce te aşteaptă după atâţia paşi parcurşi şi după atâta timp de suspans. Întreabă-te dacă rezulatatul pe care vrei să îţi obţii merită să nu renunţi la ideile tale nici în ruptul capului.

Imaginează-te pentru o clipă fericit, mulţumit şi plin de entuziasm. Simţi cum emani bună dispoziţie, optimism şi multe râsete sau zâmbete? Îţi place, nu? Asta îţi recomand să vezi de fiecare dată când îţi este greu. Pentru asta de străduieşti zi şi noapte să reuşeşti pe toate planurile vieţii.

Fericirea este greu de atins, dar nu imposibil. Am observat cu părere de rău că oamenii au nevoie de cursuri despre cum să fie fericiţi din nou. Un prim pas este să te vizualizezi fericit. Ai să vezi că o să îţi vină un chef nebun să devii fericit şi nimic nu o să te opresca să nu reuşeşti.

Concentrarea te duce mai departe decât ai spera

Rămâi focusat şi nu apleca urechea la vorbele şi părerile celorlalţi. Numai tu ştii ce este bine pentru tine şi prin urmare ce va aduce o mică speranţă celor din jurul tău. Spun asta pentru că contează enorm să ştii ce este în sufletul tău ca să dai tuturor ce este mai bun. Ai văzut prea bine că dacă te implici trup şi suflet într-o activitate sunt slabe şanse să nu izbuteşti.

Mai este un singur pas pana sa iti implinesti scopul

De ce crezi că renunţi la joc înainte de vreme? Te-ai întrebat vreodată ce ar fi fost dacă totuşi ai fi continuat pe drumul pe care l-ai abandonat atunci când probabil mai aveai un singur pas până la succes? Dacă ai fi ştiut că te-ai înecat că ţiganul la mal sigur ai mai porni încă o dată pe acelaşi drum.

Este cert că de data asta nu ai mai fi renunţat de fel. Mare dezavantaj este că nu poţi niciodată să fii sigur de asta şi nici să dai timpul înapoi. Tot ce îţi rămâne să faci este ca pe viitor să simţi, să intuieşti şi să crezi în binele care urmează. Nimic mai mult şi nimic mai puţin.

Reusesti doar atunci cand nu renunti

Poate că nimic nu îţi garantează că vei reuşi să faci tot ce îţi pui în minte, dar măcar ştii că ai încercat şi că ai dat tot ce ai putut. Şi chiar dacă ai văzut că se dărâmă tot ce ai construit, înseamnă că fundaţia la care ai lucrat din greu are nevoie de câteva îmbunătăţiri. Nu este musai să o reconstruieşti pentru că fiecare pas este o lecţie importantă fără de care nu ai putea să mergi mai departe.

Ca să mă înţelegi mai bine, paşii sunt ca nişte tronsoane dintr-un pod care avansează spre celălalt ţărm. Dacă nu îl construieşti sistematic şi uiţi să pui un singur tronson, cu siguranţă totul se va prăbuşi la un moment dat.

Este greu să pierzi, dar mult mai rău este să nu fi încercat niciodată să reuşeşti.“ – Theodore Roosevelt

La final te invit să îmi spui printr-un comentariu dacă eforturile pe care le-ai făcut până acum au meritat cu adevărat.
[alert style=”yellow”]Despre Andreea:

Andreea EnacheSunt pasionată de pace, armonie, fericire, bună starea a tot ce ma înconjoară. Sunt o persoană deschisă la suflet, optimistă, întelegatoare și calculată, o persoană care nu acționează înainte să gândeasca, nu sunt impulsivă și nu mă pun mai presus de toți ceilalți.

Pe site-ul Doar Tu vei găsi o prietenă sinceră care oferă sfaturi, experienţe proprii, gânduri, trăiri şi învăţături care te vor ajuta să îţi atingi obiectivele. Andreea îţi va oferi paşi către fericire, dobândirea încrederii de sine, împlinire pe plan personal, emoţional şi profesional.

Toate acestea pentru că este interesată de buna ta stare, de potenţialul tău şi de rezulatele tale în urma aplicării unor schimbări favorabile ţie.[/alert]

Autor invitat


Acest articol e scris de un autor invitat. Daca ai un articol pe care il consideri relevant pentru cititorii nostri, ne poti contacta aici

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Cred ca fericirea este o chestiune de impacare, de multumire si apreciere pe verticala, cu Dumnezeu, cu tine insuti, asa cum esti creat, si pe orizontala, cu ceilalti, derivand din cele doua.
    Multumesc, Andreea, apreciez ce faci aici si, sunt convins, nu doar aici…
    Succes!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch