.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezvoltare personală

Creează-ţi premise de învingător

 March 4, 2011

By  Raluca Moisi

 

Rulăm cu viteză în fiecare zi, urmărind atingerea succesului. Ne dedicăm timp şi investim încredere în viziunea pe care o avem asupra acestei călătorii, dar cu toate acestea ne trezim adesea pe marginea prăpastiei ce ne desparte de succes.

Şi atunci, majoritatea oamenilor încep să se întrebe unde au greşit, să-şi piardă entuziasmul şi încrederea în propria viziune pe care au ales să o urmeze. Ceea ce omit să facă este să se asigure că pe viitor vor lua măsuri din timp pentru a evita coliziunea cu acelaşi eşec.

Succesul nu este o întâmplare, este o adevărată artă şi dincolo de artă este întotdeauna o strategie foarte atent gândită! Iar oamenii de succes sunt maeştrii supremi care aleg să contureze o strategie deosebită, trecând peste fiecare obstacol ce le va ieşi în cale, pentru că setea de succes este mai mare decât orice motiv care ar putea interveni în calea lor către împlinire.

De aceea mi-am propus ca astăzi să-ţi împărtăşesc din trucurile pe care eu personal le folosesc pentru a-mi asigura atingerea succesului. Există posibilitatea ca ceea ce-ţi voi prezenta să te solicite puţin, chiar să te pună în dificultate, aşa că alegerea de punere în practică îţi aparţine. Tu decizi dacă vrei să fi un învingător sau un învins!

Setarea de obiective

Ca să poţi să ajungi “acolo” e important să defineşti ce înseamnă acolo, pentru a ştii când ai atins succesul şi a te bucura de el. Fixează-ţi obiective clare, realiste, tangibile şi măsurabile. Un om fără obiective este precum o călătorie a cărei destinaţie nu este niciodată dezvăluită. Cunoscând destinaţia, entuziasmul tău este alimentat în permanenţă la gândul succesului ce va urma. Te invit să-ţi setezi cât mai curând obiective!

Atitudinea

Ingredientul de bază care garantează atingerea succesului este atitudinea. Ea este fereastra ta către lume, este un filtru mental prin care percepi tot ceea ce te înconjoară. Este foarte important să te educi pentru a rămâne în permanenţă într-o stare pozitivă a minţii, convins că poţi depăşi orice obstacol îţi poate apărea în cale. Acesta este fundamentul succesului, o putere secretă pe care fiecare o deţine şi care poate acţiona spre binele sau răul nostru, în funcţie de alegerile pe care le facem.

Asumarea angajamentului

Magia ia naştere din angajamente, pentru că atunci când îţi iei un angajament, în subconştientul tău eşti deja dispus să faci absolut tot ce îţi stă în putinţă pentru a-ţi atinge scopul propus. În funcţie de tipul de personalitate al fiecăruia, pot da roade fantastice angajamentele publice sau cele asumate direct, fie prin rostire sau notarea într-un carneţel.

 

Aplicând aceste lucruri aparent banale, te vei trezi într-o bună zi că te îndrepţi cu paşi hotărâţi către succes şi asta fără să stai prea mult să te îndoieşti de reuşită. Atenţie! Atunci când ai ajuns la destinaţia finală opreşte-te pentru o clipă, bucură-te de realizare şi asigură-ţi astfel doza de energie pentru a trece la împlinirea următorului obiectiv.

Şi ca să ieşim puţin din sfera teoriei, vreau să-ti dau un exemplu practic, din viaţa mea, în care am aplicat aproape inconştient aceste 3 trucuri.

Din copilarie am fost pasionată de citit, iar de când am început să fiu tot mai preocupată de dezvoltarea mea persoanală am dorit automat să reiau şi această practică. Însă de fiecare dată când începeam să citesc o carte aceasta sfârşea în bibliotecă parcursă în cel mai fericit caz, până la jumătate. Astfel că am decis să fac ceva în această privinţă şi am întocmit o listă de cărţi pe care vreau să le citesc până la finalul anului. Cu atitudinea de învingător am păşit într-o librărie şi le-am propus un parteneriat, ei îmi permit să citesc cărţi, eu le fac promovare şi recenzie de carte pe blog şi în cadrul unui eveniment pe care îl organizez.

Mai mult, am declarat public în faţa a cel puţin 10 oameni că le voi prezenta săptămânal o carte pe care eu o citesc, asigurându-mă astfel că angajamentul a fost luat. Deja am celebrat succesul parcurgerii din scoarţă-n scoarţă a câtorva cărţi excelente şi mai mult, dovada faptului că planul meu simplu şi banal funcţionează.

După cum vezi sunt lucruri simple, însă aşa cum zice un bun prieten de-al meu, tot ce pare simplu de facut e la fel de simplu şi de evitat. Am încredere însă în potenţialul tău şi în dorinţa ta de a fi un învingător şi cred cu tărie că începănd de azi vei lăsa deoparte temerile si vei începe să îţi construieşti o strategie de învingător pentru proiectele şi visurile tale.

Raluca Moisi


Raluca este o persoană pasionată de autocunoaştere şi depăşirea limitelor, care s-a alăturat proiectului TopHabits din dorinţa de a împărtăşi şi altora din experienţa proprie în ce priveşte dezvoltarea personală. Iubeşte viaţa şi provocările ei şi crede că viaţa poate fi trăită ca o minune.
Gândurile ei le puteţi citi şi pe ralucamoisi.ro.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Secretul Succesului :
  Seriozitate
  Perseverenta
  Rabdare

  “Primul pas pe care trebuie sa-l faci daca vrei sa ai succes este sa te decizi ce tip de persoana vrei sa fii.Exista trei tipuri de persoane: aceia care provoaca evenimentele, aceia care privesc cum se desfasoara evenimentele si aceia care se minuneaza de ceea ce se intimpla.”
  – John M. Capozzi

 2. Imi place increderea cu care este scris articolul. Ma intreb: e mai important sa fie finalizat un proiect din respect pentru angajament sau pentru ca exista entuziasm? Mai precis, entuziasmul sau energia se pierd pe parcursul unui obiectiv. E bine totusi sa il indeplinim, totusi?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch