Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Crezi că știi toate secretele unei relații perfecte?

Cuplurile fac față multor provocări. Problemele care apar nu sunt neapărat semne ale nepotrivirii, ci doar obișnuința unei relații de lungă durată. Cum ziceam în postul anterior, nu trebuie să lași să se pună praful pe ce ai tu mai de preț.

Cum ai reacționa în fața unor situații ca cele de mai jos?


1.Relația devine banală

Mulți dintre noi acceptăm că o relație de durată are o altfel de pasiune decât la început; mai multă încredere și intimidate. Din păcate, există și blocajul într-o stare de plictiseală sau rutină cu persoana de lângă tine. Nu te impacienta, nu e nimic în neregulă, dar nici nu mai plutesc inimioarele în jurul vostru. Blocajul poate apare din cauza serviciului, al copiilor, al timpului pe care nu-l mai petreceți împreună sau al altor responsabilități. Poate v-ați schimbat interesele comune.

Nici nu vă dați seama când faceți trecerea de la un stadiu al relației la altul. Și poate fi dăunător dacă nu ieși din zona asta de confort. Încearcă noi hobby-uri alături de el/ea , retrăiți aminitirile împreună, start doing things.  Seara, la cină, gătiți amândoi, ca după să vă relaxați cu un karaoke sălbatic. Nu vă opriți numai la asta, faceți lucruri unul pentru celălalt, demonstrați-vă iubirea în fiecare zi.

2. Nu ai suficient timp sau ești prea obosit pentru giugiuleli

Da, ai citit bine. Giugiuleli. Nu te gândi la ceva siropos, ci mai degrabă senzual. Unul din simptomele unei relații care nu merge atât de bine este o viață sexuală stătută. Patul nu trebuie să reprezinte pentru tine un loc sacru doar pentru somn. Cunosc un cuplu care atunci când vor să fie intimi (în sinea mea, sper să vrea acest lucru) el îi face ei masaj până ce ea adoarme.

Se întâmplă zilnic. Fără giugiuleli. S-o zicem p-aia dreaptă, fără sex. Și când se întâmplă, e cam o dată sau de două ori pe lună. E o mare greșeală, să nu vă mai prind. Găsiți-vă timp, încărcați-va bateriile și … știți voi; cum era la început?

3. Certurile și problemele legate de bani

Sunt cele mai întâlnite cauze de divorț. Tensiunile despre cum ar trebui să economisești sau cheltui banii într-o relație pot afecta un cuplu. Aici, soluția stă în comunicare. Vorbiți deschis!

Voi ce soluții aveți pentru o problemele care apar într-un cuplu?

Sursa FOTO