Cum a ajuns Sylvester Stallone sa-l joace pe Rocky

Povestea adevarata a lui Rocky
În 1974, Sylvester Stallone era un actor și un scenarist falit și descurajat. În timp ce asista la un meci de box a fost inspirat de un boxer a€œoarecare” care a câștigat în fața marelui Mohammed Ali.

S-a dus repede acasă și într-o febră creatoare de trei zile a compus prima variantă a scenariului intitulat “Rocky”.

Scăzând prețul până la 106 dolari, Stallone i-a vândut scenariul agentului său. Un studio i-a oferit 20.000 de dolari, cu condiția ca Ryan O’€™Neal sau Burt Reynolds să joace rolul principal.

Stallone era încântat de ofertă, însă își dorea să joace rolul el însuși. S-a oferit să joace gratis. I s-a spus: €œNu așa se procedează la Hollywood.” Stallone a refuzat oferta deși avea nevoie disperată de bani.

Apoi i s-au oferit 80.000 de dolari cu condiția să nu joace rolul principal. I-a respins din nou.

Producătorii i-au spus apoi că Robert Redford este interesat să joace rolul, iar în acest caz i s-ar oferi 200.000 de dolari. Din nou au fost întâmpinați cu un refuz.

Au ridicat oferta la 300.000 de dolari pentru scenariu. Le-a mărturisit că nu dorește să se întrebe toată viața “€œCe s-ar fi întâmplat dacă?”.

I s-au oferit atunci 330.000 de dolari. De data aceasta a replicat că preferă să nu se realizeze niciodată filmul dacă rolul principal nu e interpretat de el.

În cele din urmă cerința i-a fost aprobată.

I s-au dat 20.000 de dolari pentru scenariu, plus 340 de dolari pe săptămână a€“ ceea ce reprezenta remunerația minimă pentru un actor.

După scăderea cheltuielilor, a onorariului agentului și a impozitelor, valoarea netă a venitului său a fost de aproximativ 6.000 de dolari în loc de 330.000 de dolari.

În 1976, Stallone a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor.

Filmul “Rocky” a câștigat trei premii Oscar: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun montaj.

Seriile “Rocky” au adus atunci un profit brut de 1 miliard de dolari și l-au transformat pe Sylvester Stallone într-un star internațional de cinema!… iar restul… e istorie!

Morala:

Urmează-ți înstinctul. Nu renunța la planurile tale.
Mergi până la capăt! Fii cel mai mare fan al tău!

Preluat dintr-un curs scris de Dan Luca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *