5

Cum sa ai cea mai productiva saptamana

Cum sa ai cea mai productiva saptamana

Îți lansez o provocare: vreau ca săptămâna asta să fie cea mai productivă din anul acesta. Nu ai nevoie de mai mult de 24 de ore/zi, trebuie doar să fii mai eficient, eficace, productiv sau un termen pe care efectiv îl ador: FOCUSAT.

… Și mai este un lucru pe care-l ador – e ceea englezii numesc ”thinking on paper”. Așa că oprește-te chiar acum din citit, ia-ți un pix, o foaie de hârtie și să trecem la treabă.

Vreau să te gândești la cel mai important obiectiv pentru săptămâna asta. E vorba despre obiectivul pe care o dată ce l-ai atins, va face posibilă realizarea altor obiective, mai mici. E ca în Domino – mișcând o singură piesă, se antrenează toate celelalte în direcția și sensul ei.

În 99% din cazuri, e vorba despre un obiectiv financiar sau legat de poziția ta la locul de muncă/facultate/școală. Poate visezi demult să îți începi propria afacere – în cazul acesta obiectivul ar fi realizarea primilor 5-6 pași pentru a o pune o picioare. Dacă o ai deja, propune-ți ca în săptămâna care urmează să o aduci cu un nivel mai sus.

Poate că ai un job stabil dar pe lângă acesta mai faci niște bănuți pe lângă – propune-ți o sumă realistică pe care ți-ar plăcea să o ai duminică seara. Poate e totuși căutarea unui nou job, poate e achitarea unei mici datorii. Poate vrei să termini o carte sau să devii puțin mai eficient. Doar tu știi ce contează cel mai mult în momentul de față.

Ce urmează acum?

Fă o listă cu pașii cei mai importanți – dar rapid de realizat- pe care TREBUIE să îi parcurgi pentru a-ți vedea obiectivul realizat. BRAINSTORM. Unul din exemplele pe care le ador – ca să fac referire și la alte exemple:

OBIECTIV: Să cântăresc cu 2 kg mai puțin.

TO DO LIST:
– Să mă cântăresc – luni dimineața, înainte de micul dejun;

– Să caut pe youtube 10 minute abs/10 minute legs/alte workout-uri scurte și să fac 2 din ele zilnic;

– Să dorm 7 ore/noapte;

– Să cobor în fiecare zi cu o stație înainte de facultate și să o iau pe jos, în plimbare;

– Să mănânc un fruct în fiecare zi, înainte de prânz

– Seara să mănânc un iaurt sau orice îmi cade bine și e ușor

– Să îmi fac un play-list care mă inspiră

– Orice altceva ce știi că funcționează – tu te cunoști cel mai bine.

Alte exemple: o căutare pe Google, un e-mail, un telefon, un articol publicat, orice altceva ce trebuie făcut.

Și pentru ziua de mâine, atât ai de făcut: selectează din listă 3  task-uri (niciunul din ele să nu îți ia mai mult de 15-20 minute) care te conduc către obiectivul stabilit – nu în pași gigantici, ci încet și cu răbdare. Scrie separat cele 3 task-uri de care PROMIȚI că te vei ocupa mâine.


Ține minte: 3 taskuri luni, 3 taskuri marți, 3 taskuri miercuri, și tot așa până sâmbătă.
3 Task-uri

Asta e tot. Acum treci la treabă! Ai planuri mari, ai vise pe care vrei să le realizezi și acest obiectiv face parte din ele. Te rog oprește-te din lamentat sau din limitarea că trebuie să muți munții din loc ca să realizezi ce-ți propui. NU! Oamenii de succes își mișcă fundul zi de zi în pași mărunți – persistență.

Sunt curioasă și nerăbdătoare să văd ce progrese facem împreună săptămâna asta. Lasă un comentariu mai jos și astfel ne vom ajuta unii pe alții să fim responsabili.

Îți doresc o săptămână fantastică!

sursa FOTO

Maria Cucuiet
 

Click Here to Leave a Comment Below 5 comments
madalin - October 18, 2012

Te felicit pentru articol.Foarte bun si la subiect. Eu azi am de gand sa imi planific ca in urmatoarea saptamana sa imi deschid site-ul, e creat, numai ca trebuie sa creez articolele asa ca, o saptamana de zile ma voi concentra pe crearea primei postari pe acesta. Iar mai apoi, dupa cu si tu ai spus, totul va fi ca intr-un joc de domino. Chiar sunt nerabdator.

Reply
Sorin - October 26, 2012

Obiectivul pe saptamana viitoare: sa urc site ul la un alt nivel prin adaugarea de joburi pentru multinationale, banere pentru firme recrutare.

Reply
  Cristian Ciuberea - October 28, 2012

  Mi se pare ca ai prea multe reclame pe site. Pare neserioasa treaba, eu unul nu te-as lua prea in serios. Sunt ok reclamele, dar in limita bunului simt.

  Reply
   Sorin - October 30, 2012

   Multumesc pentru feedback 🙂

   Reply
Miron Alexandru - October 28, 2012

Nu este de ajuns sa cantaresti cu 2kg mai putin. Trebuie sa si continui sa cantaresti cu 2 kg mai putin 🙂

Reply

Leave a Reply: