.st0{fill:#FFFFFF;}

Obiceiuri

Cum sa ai cea mai productiva saptamana

 October 15, 2012

By  Maria Cucuiet

Cum sa ai cea mai productiva saptamana

Îți lansez o provocare: vreau ca săptămâna asta să fie cea mai productivă din anul acesta. Nu ai nevoie de mai mult de 24 de ore/zi, trebuie doar să fii mai eficient, eficace, productiv sau un termen pe care efectiv îl ador: FOCUSAT.

… Și mai este un lucru pe care-l ador – e ceea englezii numesc ”thinking on paper”. Așa că oprește-te chiar acum din citit, ia-ți un pix, o foaie de hârtie și să trecem la treabă.

Vreau să te gândești la cel mai important obiectiv pentru săptămâna asta. E vorba despre obiectivul pe care o dată ce l-ai atins, va face posibilă realizarea altor obiective, mai mici. E ca în Domino – mișcând o singură piesă, se antrenează toate celelalte în direcția și sensul ei.

În 99% din cazuri, e vorba despre un obiectiv financiar sau legat de poziția ta la locul de muncă/facultate/școală. Poate visezi demult să îți începi propria afacere – în cazul acesta obiectivul ar fi realizarea primilor 5-6 pași pentru a o pune o picioare. Dacă o ai deja, propune-ți ca în săptămâna care urmează să o aduci cu un nivel mai sus.

Poate că ai un job stabil dar pe lângă acesta mai faci niște bănuți pe lângă – propune-ți o sumă realistică pe care ți-ar plăcea să o ai duminică seara. Poate e totuși căutarea unui nou job, poate e achitarea unei mici datorii. Poate vrei să termini o carte sau să devii puțin mai eficient. Doar tu știi ce contează cel mai mult în momentul de față.

Ce urmează acum?

Fă o listă cu pașii cei mai importanți – dar rapid de realizat- pe care TREBUIE să îi parcurgi pentru a-ți vedea obiectivul realizat. BRAINSTORM. Unul din exemplele pe care le ador – ca să fac referire și la alte exemple:

OBIECTIV: Să cântăresc cu 2 kg mai puțin.

TO DO LIST:
– Să mă cântăresc – luni dimineața, înainte de micul dejun;

– Să caut pe youtube 10 minute abs/10 minute legs/alte workout-uri scurte și să fac 2 din ele zilnic;

– Să dorm 7 ore/noapte;

– Să cobor în fiecare zi cu o stație înainte de facultate și să o iau pe jos, în plimbare;

– Să mănânc un fruct în fiecare zi, înainte de prânz

– Seara să mănânc un iaurt sau orice îmi cade bine și e ușor

– Să îmi fac un play-list care mă inspiră

– Orice altceva ce știi că funcționează – tu te cunoști cel mai bine.

Alte exemple: o căutare pe Google, un e-mail, un telefon, un articol publicat, orice altceva ce trebuie făcut.

Și pentru ziua de mâine, atât ai de făcut: selectează din listă 3  task-uri (niciunul din ele să nu îți ia mai mult de 15-20 minute) care te conduc către obiectivul stabilit – nu în pași gigantici, ci încet și cu răbdare. Scrie separat cele 3 task-uri de care PROMIȚI că te vei ocupa mâine.


Ține minte: 3 taskuri luni, 3 taskuri marți, 3 taskuri miercuri, și tot așa până sâmbătă.
3 Task-uri

Asta e tot. Acum treci la treabă! Ai planuri mari, ai vise pe care vrei să le realizezi și acest obiectiv face parte din ele. Te rog oprește-te din lamentat sau din limitarea că trebuie să muți munții din loc ca să realizezi ce-ți propui. NU! Oamenii de succes își mișcă fundul zi de zi în pași mărunți – persistență.

Sunt curioasă și nerăbdătoare să văd ce progrese facem împreună săptămâna asta. Lasă un comentariu mai jos și astfel ne vom ajuta unii pe alții să fim responsabili.

Îți doresc o săptămână fantastică!

sursa FOTO

Maria Cucuiet


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Te felicit pentru articol.Foarte bun si la subiect. Eu azi am de gand sa imi planific ca in urmatoarea saptamana sa imi deschid site-ul, e creat, numai ca trebuie sa creez articolele asa ca, o saptamana de zile ma voi concentra pe crearea primei postari pe acesta. Iar mai apoi, dupa cu si tu ai spus, totul va fi ca intr-un joc de domino. Chiar sunt nerabdator.

    1. Mi se pare ca ai prea multe reclame pe site. Pare neserioasa treaba, eu unul nu te-as lua prea in serios. Sunt ok reclamele, dar in limita bunului simt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch