Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Cum sa faci sa alerge altii dupa tine in loc sa alergi tu dupa ei


Imagineaza-ti ca vreau sa iti vand plicul de mai sus.

E cel mai genial plic galben pe care l-ai vazut in viata ta. E facut manual, din hartie de cea mai buna calitate. A fost lasat sa se usuce natural, la lumina soarelui. A fost intors si pe o parte si pe alta din 5 in 5 minute pentru a avea o culoarea uniforma. Si costa doar 20 de lei! Il cumperi?

Esti sigur?

E o ocazie care ti se iveste o singura data in viata! Nu iti poate indeplini trei dorinte ca si pestisorul auriu, dar iti promit ca iti va pastra hartiile A4 in cea mai perfecta stare(daca nu cumva vrei sa-l trimiti undeva prin Posta Romana).

Il cumperi? Te intreb ultima data! 🙂

Ok. Nu-l vrei.

Dar daca ti-as spune ca in plic se afla o bancnota de 20 de euro? L-ai cumpara cu 20 de lei?

20 euro

Eu cred ca raspunsul tau ar fi: Cate plicuri pot sa cumpar? le vreau pe toate! 🙂

E totul despre vanzari

Exemplul de mai sus l-am primit de la Lorand Soares Szasz la un workshop despre vanzari eficiente la care am participat.

Poate te intrebi cu ce te ajuta exemplul de mai sus pe tine.

Dupa cum spuneam intr-un review la Cum am devenit expert in vanzari(geniala carte!) totul in jur e vanzare. Chiar daca stii sau nu, chiar daca crezi sau nu, chiar daca vrei sau nu, tu vinzi in fiecare clipa.

In acest context, e bine sa tii minte 2 chestii foarte importante:

1. Cel mai important in procesul de vanzare, e cel care vinde, adica TU!

2. Poti sa vinzi ceva doar in momentul in care ai suficienta valoare perceptibila in ochii clientului!

Am ascultat recent multe carti audio despre vanzari si toate insistau pe aceasi chestie: Tu esti primul caruia trebuie sa ii vinzi! Fie ca vrei un job, fie ca vrei sa convingi tipa cu ochi albastrii sa te insoteasca la o intalnire, fie ca vrei sa obtii o reducere la sala de gimnastica, pentru a putea avea succes, in primul rand trebuie ca tu sa crezi ca meriti ceea ce ceri.

Adica trebuie sa iti vinzi tie prima data ideea ca tu esti destul de bun ca sa primesti ce ceri si abia apoi vei putea sa vinzi aceasta idee si celorlalti.

Ei acum vine adevarata problema. Nu poti vinde un plic gol cu 20 de lei decat de 2 ori!. Poti sa pacalesti pe cineva o data si sa mai primesti o sansa, dar la a doua abatere, increderea e pierduta pentru totdeauna.

Si-atunci “problema” e ca pentru a putea vinde plicul(pe tine!) trebuie sa il umpli cu 20 de euro!

Cum iti poti creste valoarea? Cum poti face ca tu sa valorezi azi mai mult ca ieri?

Te educi!

Metodele de educare sunt multe iar resursele si mai multe. De la training-uri, seminarii, workshop-uri, coaching, la carti, audio-book-uri, internship-uri, etc.

Educa-te, nu fii ignorant. Sa-ti dau un exemplu personal. Eu imi zic ca sunt programator intuitiv. Ce inseamna asta? inseamna ca am facut in liceu programare, iar acum sunt in stare sa fac analogii. Si cand vreau sa modific ceva la blog care-mi place, ma uit la altii si modific intuitiv codul html pana imi iasa ce vreau. Dar imi ia prea mult timp!

Acum 2 saptamani, m-am uitat la un curs introductiv de HTML si CSS si am invatat in 3 ore cat intuiam inainte in 20! :))

Educatie pe bani putini

Primesti un voucher de 10 lei cadou daca te abonezi la newsletter-ul elefant.ro. Poti folosi acest voucher sa cumperi:

In plus, pentru ca banii sa nu mai fie o problema, am inceput un proiect nou, cartidetop, in care vom publica zilnic reduceri si promotii la carti.