.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezvoltare personală

Cum să fii mai aproape de un job ideal

 May 4, 2010

By  Ilinca Sălăgean

Te-ai gândit vreodată că un job ar trebui să fie ca o relaţie?Că există dragoste ideală între tine şi un job? Sau chiar o relaţie chinuitoare care te ţine captiv ani întregi?

În anumite relaţii totul merge bine, totul evoluează frumos, iar în altele pur şi simplu unul dintre cei doi se consumă aiurea, pierzând clipe preţioase din viaţă.

Am norocul să studiez la facultate Managementul carierei, iar în cadrul unui seminar am avut invitat un psiholog specializat în dezvoltare personală. Nu ne-a spus foarte multe lucruri noi, doar le-a prezentat dintr-o nouă perspectivă. Iar această nouă perspectivă mi-a adus următoarele gânduri:

Orice persoană visează la o dragoste perfectă, în care totul se desfăşoară natural, armonios, în care fiecare pas apare ca o completare a ceea ce a fost până atunci. O astfel de dragoste apare prin compatibilitate, prin acea potrivire perfectă de personalităţi, de gusturi, de idei şi de pasiuni.

Cred cu tărie că pentru a găsi o astfel de dragoste, trebuie să îţi fie clar ce anume vrei şi la ce te aştepţi de la celălalt. Iar aceste preferinţe sunt croite pe măsura personalităţii tale, pentru a o completa.

Psihologul ne spunea cât de important este să ne cunoaştem pe noi în momentul în care ne căutăm un job. Trebuie să ştim ce stil de lucru ni se potriveşte (muncă în echipă, muncă individuală, cu rezultate rapide sau nu, repetitivă sau inovativă), să ştim ce stil de învăţare avem, o viziune şi cum putem folosi ceea ce cunoaştem deja pentru munca respectivă.

Practic, este foarte bine să ştii ce anume te defineşte în raport cu munca, iar acest lucru, combinat cu un pic de noroc (la fel ca în dragoste) te va face fericit. Va exista o completare perfectă între ceea ce ştii, ceea ce vrei, ceea ce îţi place şi ceea ce trebuie să faci efectiv!

Suna ideal? Cred că sună la fel de ideal ca dragostea adevărată. Şi mai cred că unii au norocul să dea peste aşa ceva şi inspiraţia să nu îi dea cu piciorul. Aşa că merită să încerci.. merită să fii pregătit, să ştii ce aştepţi, pentru ca atunci când se întâmplă, să îţi poţi da seama de acest lucru şi să poţi sărbători!

Sursa FOTO

Ilinca Sălăgean


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Ar fi super ca fiecare persoana sa gaseasca jobul compatibil personalitatii sale si, daca nu l-a gasit, sa-l caute pana cand il va obtine. Astfel poate fi multumita, implinita la locul de munca. Altfel, nu putem vorbi despre indeplinirea cu drag a sarcinilor. Foarte interesanta corelatia dintre jobul avut cu “dragostea perfecta”. Cred ca foarte putine persoane au gasit fericirea ca urmare a muncii depuse. Asta se intampla pentru ca, uneori, oamenilor le este greu sa renunte la un job obtinut si se complac situatiei, din diverse motive. Este important sa facem eforturi pentru a ne cunoaste mai bine pentru a putea stabili care sunt sarcinile pe care le putem face mai usor, cu mai mult drag.

  2. @Oana: eu nu cred ca foarte putine persoane gasesc fericirea ca urmare a muncii depuse. Sunt foarte multi care lucreaza cu multa pasiune si ii poti vedea in orice domeniu daca stii unde sa te uiti. Iar cand exista pasiune, exista si fericire.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch