.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Daca barbatii ar vorbi…

 March 11, 2010

By  Diana

Daca barbatii ar vorbi... 7 chei pentru intelegerea psihologiei masculine

De curând, o prietenă de-a mea a primit o carte găsită, accidental, de o cunoştinţă de-a ei. Fiind scris pe ea la un moment dat “Psihologie practică”, femeia bine-intenţionată s-a gândit că i-ar prinde bine amicei mele la facultate (de Psihologie). Şi deh, mi-a împrumutat-o să am ce citi pe tren weekend-ul trecut.

Cartea se intitulează Daca barbatii ar vorbi…” şi este scrisă de Alon Gratch, un psiholog israelian. El încearcă, în lucrarea lui, să facă bărbaţii mai uşor de înţeles atât de femei, cât si de ei înşişi.

Cea mai comică, dar adevărată parte mi s-a părut cea despre faptul că bărbaţii ar trebui să-şi recunoască, accepte şi chiar îmbrăţişeze… latura feminină! Iar prin asta mă refer la partea aia a lor care simte, se emoţionează, trăieşte, dar prin simpla definiţie a masculinităţii, nu este exprimată. O fi din dorinţa de conservare a imaginii de mascul alpha, nu ştiu. Cert e că, în mare, cam despre asta e vorba.

Atât în societate, viaţa de cuplu, carieră, familie, cât şi faţă de ei înşişi, bărbaţii au tendinţa generală de a nu vorbi despre ceea ce simt cu adevărat. Ţi-ar putea vorbi ore în şir despre sport, tehnologie şi afaceri. Mda, e şi asta ceva.

Pornită în primul rând din ideea insuflată băieţilor din copilărie, cum că aceştia “nu plâng”, această tendinţă e extrem de distructivă pentru sinele lor. Ajungând, oarecum, nişte insensibili (cel puţin la suprafaţă), cum am putea (noi, femeile) să ne aşteptăm să ştie când, dar mai ales CUM să fie alături de noi, să ne susţină şi, când e cazul, să ne consoleze?

Într-adevăr, diferenţele între bărbaţi şi femei există şi sunt cruciale, doar de-aia ei sunt de pe Marte, iar noi de pe Venus, cum zice John Gray, dar revenind la autorul cărţii acesteia, diferenţele astea trebuie atât acceptate, cât şi integrate… prin comunicare şi prin acceptarea laturii feminine a masculinităţii.

O altă parte comică a cărţii este intitulată “Iniţiativa sexuală (Vreau sex acum)”. Da, este oarecum bine-cunoscut faptul că bărbaţilor le stă mintea acolo aproape constant. Masculii oricărei specii au tendinţa, de asemenea, să simtă nevoia, fiziologic vorbind, să fecundeze cât mai multe femele. De-aici şi înclinaţiile poligame ale masculilor din specia Homo Sapiens Sapiens. Mda. Dar se pare că, prin sex, bărbaţii nu fac altceva decât să-şi exteriorizeze conflictele emoţionale. Un exemplu bun dat in carte este cel al unui individ foarte atent, tandru şi gingaş cu iubita lui, dar ale cărui fantezii cele mai frecvente erau legate de violuri.

Am spus deja prea multe… vă invit să citiţi cartea, poate aşa veţi ajunge să vă cunoaşteţi mai bine (voi, bărbaţii) şi să-i înţelegeţi mai bine (voi, femeile), iar împreună să vă dezvoltaţi o mai bună comunicare, cât mai plină de armonie.

sursa FOTO

Diana


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. partea cu latura feminina e foarte ok,din punctul meu de vedere. Cunosc pe unul care-si permite sa fie politicos,se mai copilareste dar cand e nevoie imediat apare latura masculina. E muuult mai misto ca altii si niciodata nu mi-a dat prin cap ca ar fi femei,dimpotriva

  2. Inca o data ni se arata cat de importanta este amprenta trecutului asupra comportamentului, iar daca nu dorim sa ne amintim trecutul suntem condamnati sa il repetem.
    Cu o abordare interesanta si cazuri socante, cartea va fi apreciata doar de un anumit public.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch