.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Dezvoltare personală cu Paulo Coelho

 November 16, 2011

By  Cristian Ciuberea


Săptămâna asta am avut o perioadă în care am vrut să mă relaxez mai mult şi am luat decizia de a nu mai citi nicio carte de dezvoltare personală. Pe de altă parte, pentru că nici cărţile din care nu pot să învăţ nimic nu mă atrag prea mult, eram pus între ciocan şi nicovală. Mi-am amintit de Alchimistul, de Paulo Coelho şi de cum am citit cartea acum câţiva ani în 3-4 ore. E una din cele mai motivante cărţi pe care le-am citit! Aşa că pentru a împăca şi capra şi varza, am mai citit 3 cărţi de Coelho.

Mai jos, o să vă recomand cărţile pe care le-am citit şi din care consider că poţi învăţa multe lucruri, pe lângă doza de motivaţie care ţi-o oferă:
Paulo Coelho - Alchimistul Alchimistul, prezintă povestea lui Santiago,un tânăr păstor care are un vis în care găseşte o comoară ascunsă lângă piramidele din deşert. Pentru că o ţigancă şi un bătrân îi spun acealaşi lucru, fără să-l cunoască hotărăşte să îşi vândă oile şi să pornească în căutarea comorii.

Ceea ce începe ca o aventură copilarească pentru a descoperi locuri exotice şi bogăţii lumeşti se transformă într-o cîutare de comori ce nu pot fi aflate decât înlauntrul lui. Plină de sevă, evocatoare şi profund umana, povestea lui Santiago este un etern îndemn de a ne urma visele şi de a ne asculta inima.

Paulo Coelho - Veronika se hotaraste sa moara Deşi pare să aibă tot ce şi-ar putea dori, Veronika se hotărăşte sa moară şi ia o supradoză. E dusă la un ospiciu unde i se spune că mai are doar câteva zile de trăit. Romanul o urmăreşte pe parcursul acestor zile intense în care, spre surprinderea ei, se trezeşte atrasî în lumea închisă a spitalului în care se afla.

În aceasta stare de surescitare, ea descoperă lucruri pe care nu-şi permisese de fapt sa le simtă niciodată: ură, teamă, curiozitate, dragoste – până şi implinirea sexuală. Experienţele ei o fac treptat să realizeze că fiecare secundă a existenţei este o alegere între viaţa şi moarte.

Paulo Coelho - Unsprezece minuteRomanul Unsprezece minute este povestea Mariei, o fată dintr-un sat brazilian, ale cărei prime întâlniri inocente cu dragostea o lasă cu inima frântă. O întâlnire întâmplătoare în Rio de Janeiro o face să plece la Geneva, unde visează să găseasca faimă şi bogăţie, dar sfărşeşte în stradă, ca prostituată.

În acest roman îndrăzneţ şi palpitant, Paulo Coelho analizează cu sensibilitate natura spirituală a sexului şi a dragostei şi ne invită să ne confruntăm cu propriile prejudecăţi, cu propriii demoni, să ne aflăm propria „lumină launtrică”.

Paulo Coelho - Jurnalul unui mag Jurnalul unui mag, e prima carte scrisă de Paulo Coelho, în care povesteşte despre pelerinajul lui către Santiago de Compostela, pe un drum medieval ce începe în Pirinei şi străbate nordul Spaniei.

Pelerinajul făcut de autor în 1986 a inspirat acest roman de aventuri care este totodată o fascinantă parabolă despre nevoia de a găsi propria cale în viata şi despre descoperirea faptului că miracolul se ascunde întotdeauna în paşii oamenilor obişnuiţi.

Paulo Coelho - Aleph Aleph este cel mai nou roman şi mai personal al lui Coelho. Acesta trece printr-o criză sufletească şi pentru a o depăşi porneşte într-un maraton prin şase tări pentru a-şi promova cartea şi a face cunoştiinţă cu cititorii săi. Cartea se concentrează pe călătoria lui prin Rusia, cu Transsiberianul, unde o întâlneşte pe Hilal, o tânără pe care acum 5 veacuri a iubit-o, dar a trădat-o din cauza unor constrângeri, iar acum acest fapt îl împiedică să fie fericit. Alături de ea, călătoreşte prin timp şi spaţiu pentru a descoperi calea spre iertare şi către curajul de a depăşi încercările inevitabile ale vieţii.

Voi ce cărţi aţi citit? Cum vi se pare Coelho? Sunt curios de părerile vostre, pentru că e un autor destul de controversat 😀

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Esti una din putinele persoane care mi-au spus ca Alchimistul este o carte din care ai ce invata. Poate eram eu prea tanara si nu am prins esentialul, dar mie nu mi-a placut in mod deosebit…mi-ai recomanda sa o mai citesc o data, acum dupa 2 ani de studiat psihologia si dupa maturizarea intelectului, cu speranta ca as ajunge la concluzia ca m-am inselat?

  1. Alchimistul mi-a placut cel mai mult. Da, ti-as recomanda sa o citesti din nou, nu o sa-ti ia foarte mult. Daca vei invata sau nu ceva din ea depinde de tine, pentru ca pana la urma fiecare alege ce vrea sa “vada” 😀

   Am patit de multe ori sa explic prietenilor unele concepte si sa nu li se para nimic interesant, pentru ca apoi sa le auda de la vreun prof pe care il idolatrizau si sa-mi zica ca sunt geniale.

 2. eu momentan am citit doar veronik se hotaraste sa moara. am in plan sa achizitionez Alchimistul-e supereba- si ultimul sau roman,Aleph

 3. eu initial,acum multi ani,am cumparat prima carte al acestu autor fantastic pentru prietenul meu,actualul sot:),si vreau sa va spun ca pur si simplu am ramas fascinata de aceea carte si de atunci am cumparat toate caartile mai putin ALEPH dar pe care intentionez sa i o fac “cadou” sotului de craciun.Tot ceea ce a scris e fantastic si daca e citit in profuzimea descoperi lucruri minunate si in multe dintre fraze te poti regasi tu ca si om,recomand cu mare drag toate romanele lui.

 4. Sa inteleg ca aceste carti nu sunt nisate pe dezvoltarea personala si totusi au rolul de a ne motiva foarte mult?Cred ca am sa imi iau si eu cartea alchimistul fiindca m-a facut curioasa recenzia pe care ai facut-o tu.Pare foarte interesanta.

  Referitor la comentariul pe care l-ai facut tu mai sus, “fiecare vede ce vrea sa vada”, iti sustin opinia.Atatia oameni atatea povesti de viata si atatea realitati.:).

  1. Da, cartile lui Coelho sunt romane, nu carti de dezvoltare personala. Totusi, fiecare vrea sa te invete cate o lectie de viata(la fel cum se intampla in cartile de dezvoltare personala)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch