Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Dezvoltare personală cu Paulo Coelho


Săptămâna asta am avut o perioadă în care am vrut să mă relaxez mai mult şi am luat decizia de a nu mai citi nicio carte de dezvoltare personală. Pe de altă parte, pentru că nici cărţile din care nu pot să învăţ nimic nu mă atrag prea mult, eram pus între ciocan şi nicovală. Mi-am amintit de Alchimistul, de Paulo Coelho şi de cum am citit cartea acum câţiva ani în 3-4 ore. E una din cele mai motivante cărţi pe care le-am citit! Aşa că pentru a împăca şi capra şi varza, am mai citit 3 cărţi de Coelho.

Mai jos, o să vă recomand cărţile pe care le-am citit şi din care consider că poţi învăţa multe lucruri, pe lângă doza de motivaţie care ţi-o oferă:
Paulo Coelho - Alchimistul Alchimistul, prezintă povestea lui Santiago,un tânăr păstor care are un vis în care găseşte o comoară ascunsă lângă piramidele din deşert. Pentru că o ţigancă şi un bătrân îi spun acealaşi lucru, fără să-l cunoască hotărăşte să îşi vândă oile şi să pornească în căutarea comorii.

Ceea ce începe ca o aventură copilarească pentru a descoperi locuri exotice şi bogăţii lumeşti se transformă într-o cîutare de comori ce nu pot fi aflate decât înlauntrul lui. Plină de sevă, evocatoare şi profund umana, povestea lui Santiago este un etern îndemn de a ne urma visele şi de a ne asculta inima.

Paulo Coelho - Veronika se hotaraste sa moara Deşi pare să aibă tot ce şi-ar putea dori, Veronika se hotărăşte sa moară şi ia o supradoză. E dusă la un ospiciu unde i se spune că mai are doar câteva zile de trăit. Romanul o urmăreşte pe parcursul acestor zile intense în care, spre surprinderea ei, se trezeşte atrasî în lumea închisă a spitalului în care se afla.

În aceasta stare de surescitare, ea descoperă lucruri pe care nu-şi permisese de fapt sa le simtă niciodată: ură, teamă, curiozitate, dragoste – până şi implinirea sexuală. Experienţele ei o fac treptat să realizeze că fiecare secundă a existenţei este o alegere între viaţa şi moarte.

Paulo Coelho - Unsprezece minuteRomanul Unsprezece minute este povestea Mariei, o fată dintr-un sat brazilian, ale cărei prime întâlniri inocente cu dragostea o lasă cu inima frântă. O întâlnire întâmplătoare în Rio de Janeiro o face să plece la Geneva, unde visează să găseasca faimă şi bogăţie, dar sfărşeşte în stradă, ca prostituată.

În acest roman îndrăzneţ şi palpitant, Paulo Coelho analizează cu sensibilitate natura spirituală a sexului şi a dragostei şi ne invită să ne confruntăm cu propriile prejudecăţi, cu propriii demoni, să ne aflăm propria „lumină launtrică”.

Paulo Coelho - Jurnalul unui mag Jurnalul unui mag, e prima carte scrisă de Paulo Coelho, în care povesteşte despre pelerinajul lui către Santiago de Compostela, pe un drum medieval ce începe în Pirinei şi străbate nordul Spaniei.

Pelerinajul făcut de autor în 1986 a inspirat acest roman de aventuri care este totodată o fascinantă parabolă despre nevoia de a găsi propria cale în viata şi despre descoperirea faptului că miracolul se ascunde întotdeauna în paşii oamenilor obişnuiţi.

Paulo Coelho - Aleph Aleph este cel mai nou roman şi mai personal al lui Coelho. Acesta trece printr-o criză sufletească şi pentru a o depăşi porneşte într-un maraton prin şase tări pentru a-şi promova cartea şi a face cunoştiinţă cu cititorii săi. Cartea se concentrează pe călătoria lui prin Rusia, cu Transsiberianul, unde o întâlneşte pe Hilal, o tânără pe care acum 5 veacuri a iubit-o, dar a trădat-o din cauza unor constrângeri, iar acum acest fapt îl împiedică să fie fericit. Alături de ea, călătoreşte prin timp şi spaţiu pentru a descoperi calea spre iertare şi către curajul de a depăşi încercările inevitabile ale vieţii.

Voi ce cărţi aţi citit? Cum vi se pare Coelho? Sunt curios de părerile vostre, pentru că e un autor destul de controversat 😀