.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Dieta Young – Miracolul pH

 January 17, 2012

By  Cristian Ciuberea

Dieta Young – Teoria

Dr Robert Young e un cercetător şi biolog celular american care, după zeci de ani de cercetare a ajuns la concluzia că atunci când nivelul de acizi – baze în organism este într-un echilibru sănătos, agenţii patogeni nu pot să pătrundă şi să supravieţuiască în el. El contrazice medicina moderna a francezului Louis Pasteur care are la bază teoria că bolile în general sunt cauzate de agenţi patogeni, care atacă organismul din exterior.

Ca să înţelegi mai bine teoria lui, hai să ne gândim la corpul nostru ca la un bazin cu peşti. Imaginează-ţi celulele şi organele ca fiind peştii, scăldaţi în lichide(inclusiv sângele) care transportă substanţele nutritive  şi evacuează reziduurile. Să presupunem că aducem apoi o maşină şi îndreptăm ţeava de eşapament spre filtrul de alimentare cu aer care furnizează oxigen spre bazin.

Apa o să se umple cu monoxid de carbon, făcând-o acidă. Apoi aruncăm în bazin prea multă hrană iar peştii sunt incapabili să consume sau să digere tot aşa că hrana începe să se descompună. Reziduurile toxice acide şi substanţele chimice se acumulează pe măsură ce hrana se descopune, făcând apa şi mai acidă. În cât timp crezi că vor muri peştii?

Deşi nu am face asta nici măcar unor peşti, aşa ne tratăm corpul şi sângele nostru, distrugându-le prin poluare, hrană excesivă şi multe altele. Dacă vrem să schimbăm ceva, înainte de a trata peştii din bazin, trebuie schimbată apa. Programul din această carte ne arată cum să curăţăm mediul şi apoi să-l ţinem curat.

Dieta Young – Programul

Programul dietei Young are patru etape majore:
Etapa 1: Tranziţi> pe o perioadă de douăsprezece săptămâni, se înlocuiesc treptat şi se elimină elementele cu efect acid şi se face trecerea spre o dietă alcalină.

Etapa 2: Purificarea> ţine de la 3 la 10 zile, în funcţie de boală şi rezistenţa fiecăruia şi presupune o cură doar cu apă şi suc de legume.

Etapa 3: Această etapă e strict alcalină şi ţine şase săptămâni, timp în care se folosesc şi suplimente.

Etapa 4: Întreţinerea> Dieta o să fie 70-80% alcalină, la care se poate adăuga peşte, cereale, soia şi legume cu amidon.

Dieta Young – Lecţia semaforului

ROSU (interzis): Ciuperci, oţet, zahăr, miere, cereale, drojdia de bere, fructele dulci, produsele fermentate, alune, produse lactate, carne, ouă, faină albă, alge, acid citric (lămâile proaspete sunt bune!), fructe uscate, roscove, cacao, ceai (verde sau negru), cafea, îndulcitori, pâine (dacă este făcută fără drojdie şi nedospită), ovăz, secară, cartofi care au stat în depozit, alcool, alimente preparate la cuptorul cu microunde sau îndelung preparate termic.

PORTOCALIU (acceptabil): Peşte, tofu, alimente calde sau chiar preparate precum quinoa, hrişcă, legume şi cereale germinate, uleiuri extravirgine, cânepă, nucă de cocos, floarea-soarelui, grapefruit, usturoi, ceapă, sare marina, alte tipuri bune de sare, ghimbir, mazare, dovleac, cele mai multe dintre nuci şi seminte, lapte de nuci şi seminte, lapte de nuca de cocos, rădacini de legume.

VERDE (recomandat): majoritatea legumelor, mai ales cele verzi şi cu frunze, castravete, varză, varza creaţă, broccoli, laptuci, spanac, telina, nasturel, ierburi, sfecla, praz, hrean, dovlecei, rosii, piper, avocado, conopida, lamai şi lămâi verzi.

Dieta Young – Reţete

Mai mult de o treime din carte, e dedicată reţetelor recomandate de autor. De la salate, sosuri de salată, supe, antreuri, garnituri, sucuri, lapte din nuci, până la pâine, gustări crocante şi deserturi.

De-a lungul cărţii Young oferă foarte multe mărturii cu oameni care s-au vindecat de cancer, de boli grave sau care pur şi simplu au căpătat mai multă energie în urma dietei. În lunile ce urmează o să adopt şi eu dieta şi o să revin cu noutăţi 😀

*Acest articol face parte din provocarea “Citeşte 1 Carte pe Săptămână”

Autor&Titlu: Shelley&Robert Young – Dieta Young . Miracolul PH pentru o sanatate perfecta
Editura: Paralela 45

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch