.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Eat that frog!

 March 31, 2010

By  Ilinca Sălăgean

Brian Tracy - Eat that frog

Dacă nu aş fi fost în anul III la facultate şi având stresul scrierii unei lucrări de licenţă, cartea “Începe cu ce nu-ţi place!” de Brian Tracy nu ar fi fost atât de interesantă. Altfel, studentă fiind, nu cred că aş fi avut o broască aşa de mare de purtat după mine. Dar să nu sar direct la concluzii…

Am primit de curând cartea de la motivonti. Ca să îi fac un review într-o frază aş zice că e o carte bună, care te motivează, care te face nerăbdător să te apuci de treabă, să fii productiv şi să tai cât mai multe lucruri din listele tale de todo. Pentru mai multe detalii, aici puteţi citi o recenzie realizată de Cristi.

După cartea asta, pentru prima dată în viaţa mea, mi-am făcut un todo pentru o  perioadă mai lungă de o zi. Într-un spreadsheet frumos şi colorat de pe googledocs, mi-am trasat nişte obiective mari şi late pentru un an. Ştiam de foarte mult timp că am nevoie de aşa ceva, că ceea ce este scris va fi abordat altfel, dar pe mine se pare că doar cartea asta m-a determinat să trec la treabă.

Ideea cărții este de a începe întotdeauna cu taskul cel mai greu, să nu mai amâni lucrurile pe care le ai de făcut. Și această idee se repetă de atât de multe ori de-a lungul cărții, încât în perioada în care am citit aveam mereu în gând această idee. Trebuia să vorbesc cu profesorul de licență și aș fi evitat bucuroasă acest lucru, deoarece nu mai scrisesem o vreme, din diferite motive. Și totuși, am decis să nu amân. Și bine am făcut. Întâlnirea cu el mi-a dat avânt și idei nou pentru următoarea parte.

Prin urmare, am trecut printr-o perioadă foarte productivă, plină de energie și organizată perfect. Am încercat să îmi creez obiceiul de a merge la înot regulat și am avut timp de toate.

După care… ei bine, a venit primăvara cu adevărat! Și primăvara cu soarele ei cald cere să bei un suc pe o terasă și să lâncezești la soare oricând ai ocazia. Lumea e veselă și vrei să stai mereu afară, nu să scrii la licență sau să mergi la școală. Sfatul meu este să te bucuri din plin de aceste zile, pentru că astfel acumulezi energie. Pentru mine, cel puțin, o astfel de perioadă se termină cu o poftă enormă de a face lucruri, de a mă perfecționa, de a-mi croi drum spre acolo unde vreau să ajung.

Așa că citiți o carte bună, relaxați-vă… si apoi la treabă! Și mai am o întrebare pentru voi: ați citit o carte care să vă dea așa poftă de lucru cum a făcut “Începe cu ce nu-ți place” pentru mine? M-aș bucura tare mult să mai găsesc astfel de cărți.

Vă doresc o primăvară însorită!

Sursa FOTO

Ilinca Sălăgean


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. intr-adevar este ceva sa dai de o carte care sa te motiveze in asa fel dar, daca stai putin sa te gandesti, asta a fost scopul lui motivonti de la bun inceput! 🙂

  2. Mă simt ca Florin Groza – “Facem succes!”. 🙂

    Eu nu mă înţeleg deloc cu todo listurile mai “mari” de o zi. Mereu apar todo listuri mai mici, mai “nişate”, mai “ramificate” care mă fac să uit de lista mamă.

  3. @Ariel Da, stiu la ce te referi. Dar in acelasi timp, sunt anumite lucruri pe care vrei sa le faci si care nu se rezolva intr-o zi, cum este in cazul meu scrierea unui capitol de licenta sau mersul la inot regulat.

    Practic e o lista de lucruri pe care trebuie sa le fac..sa zicem in doua saptamani si care e independenta de lista zilnica de todo, dar totusi legata de aceasta.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch