.st0{fill:#FFFFFF;}

Carieră

Educă-te diferit şi vei fi pregătit pentru viitor

 March 22, 2012

By  Cristian Ciuberea

te ajuta un cv la angajare
Poza de mai sus e foarte sugestiva. Am gasit-o in cel mai recent numar al Ziarului Studentesc din Cluj si mi s-a parut foarte relevanta pentru ce urmeaza.

Cât valoreaza un CV în ziua de azi?

Auzisem un banc despre cum se verifică CV-urile.
Vine şeful, ia teancul de CV-uri, îl împarte în jumătate şi aruncă o jumătate din CV-uri la gunoi. “Nu avem nevoie de ghinionişti îşi zice el în gând”.

În 14 martie am participat la evenimentul Imaginarium Cluj-Napoca. Scopul acestui eveniment a fost de aduna 70 de tineri pasionați de educație pentru a genera idei de proiecte care să transforme educația, cu ajutorul tehnologiei. Cele mai bune idei generate au fost înscrise pe platforma Restart în educație în cadrul unui concurs național. Premiile competiției constau în implementarea a 7 proiecte finaliste, iar cele mai bune 3 primesc 5.000 de dolari.

Proiectul Aducativ

Proiectul care mi-a plăcut cel mai mult, şi în care am ales să mă implic, a fost Aducativ. Ideea îi aparţine lui Călin Biriş care este şi managerul acestui proiect. Proiectul e foarte tare din trei motive:

1. Ai acces la o platformă cu cursuri gratuite care te ajută să te specializezi în domeniul care îţi place. Ai avantajul de a învăţa din confortul casei tale, la orice oră vrei şi cum vrei: materialele vor fi în format video, audio, pdf.

2. Cei mai performanţi “elevi” vor fi recompensaţi în bani. Astfel, vei avea şi o motivaţie extrinsecă pentru a te educa.

3. Vei avea posibilitatea să fi angajat. Firmele iubesc persoanele proactive şi spre deosebire de un CV clasic unde lumea mai şi înfloreşte, în cadrul acestei plaforme vor avea garanţia calităţii, iar tu vei avea şansa să fii remarcat.

Poţi vedea o prezentare mai detaliată aici:
[iframe http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/12077773 530 443]

Aducativ este în stadiu de idee și trebuie susținut pentru a câștiga competiția Restart în Educație. Apoi cu sprijinul partenerilor, va fi realizat și lansat online până la sfârşitul anului.

Dacă îți place, dă un vot pe pagina proiectului și votează încă două proiecte din competiție până duminică (25 martie), încât să fie considerat valid votul. Daca ai întrebări sau sugestii, dacă crezi că va funcționa sau nu, lasă un comentariu mai jos.

P.S: Dă un like dacă îţi place ideea, să afle cât mai multă lume de proiect. Dacă vrei ca în viitor să avem acces la educaţie gratuită şi de calitate, dă de ştire prietenilor tăi. Mulţumesc!

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch