4

Efectul de bumerang in relatiile cu ceilalti


Azi am pentru tine o poveste cu tâlc:

A fost odată o femeie plăpândă al cărei soţ iubitor murise, astfel încât ea merse să trăiască cu fiul ei şi cu soţia acestuia.

Cu fiecare zi care trecea, vederea şi auzul femeii se înrăutăţeau. Câteodată mâinile îi tremuaru atât de tare, încât scăpa fasolea din farfurie pe podea, iar supa i se scurgea din bol.

Fiul şi soţia lui se înfuriau foarte tare văzând mizeria pe care o făcea şi într-o zi îi spuseseră că era de-ajuns. Aşa că aşezaseră o măsuţă pentru bătrână într-un colţ, lângă cămară şi o puseră să mănânce acolo, singură.

În tot acest timp, ea îi privea din partea opusă a camerei, cu ochii plini de lacrimi, dar ei abia îi vorbeau în timp ce mâncau, ocărând-o din când în când pentru că îţi scăpa lingura sau furculiţa.

Într-o seară, chiar înainte de cină, fetiţa stătatea pe podea jucându-se cu cuburile ei. “Ce construieşti?”, întrebă tatăl ei cu seriozitate.

“Construiesc o măsuţă pentru tine şi pentru mama, astfel încât să puteţi mânca singuri în colţ, atunci când am să fiu mare“. Părinţii copilei amuţiră un timp, apoi începură să plângă. În acea clipă conştientizară natura acţiunilor lor şi tristeţea pe care o provocaseră.

În seara respectivă o aduseră pe bătrână înapoi la masă, în locul cuvenit. Din acea zi, ea mâcă numai împreună cu ei, iar când mâncarea cădea de pe masă sau o furculişă aluneca pe podea, nimeni nu se mai supăra.

De meditat: Te porţi cu ceilalţi aşa cum ai vrea ca ei să se poarte cu tine?

Adu-ţi aminte:

În palma care oferă trandafiri rămane întotdeauna un pic de parfum.

sursa FOTO

Cristian Ciuberea
 

Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Click Here to Leave a Comment Below 4 comments
Aurora - May 1, 2012

In palma care ofera trandafirul ramine si o rana facuta de spini…

Reply
    Cristi - October 5, 2012

    inseamna ca nu ai stiut sa il tii in mana 🙂

    Reply
ceraselle - May 2, 2012

Nu sunt constanta in a ma comporta cu ceilalti cum mi-as dori ca ei sa se comporte cu mine…cand faceam lucrul acesta atunci tot mergea cum imi doream…

Reply

Leave a Reply: