.st0{fill:#FFFFFF;}

Evenimente

Event: Exprimă-ţi Recunoştinţa

 April 2, 2011

By  Andrei Boar

Hai să-ţi spun o întrebare: “Eşti trist?”. Te simţi supărat chiar dacă lucrurile din jurul tău sunt ok?

Probabil eşti plictisit şi nu găseşti niciun eveniment în jur care ţi-ar putea da o satisfacţie.

I used to complain because I had no shoes, then one day I met a man who had no feet.

Anonim

Cred că eşti de acord cu mine când spun că între fericire(când se întâmplă ceva bun în viaţa ta) şi tristeţe(când se întâmplă ceva rău) există o zonă de mijloc în care lucrurile sunt ok. Mă crezi că majoritatea oamenilor se simt rău în această zonă de mijloc?

Nu ţi se pare ciudat? Ca să fii fericit, automat trebuie ca ceva extraordinar să se întâmple? Dar ca să te simţi trist, neîmplinit nu e obligatoriu să se întâmple ceva rău. E destul să nu ţi se întâmple ceva bun.

Acum probabil te întrebi “of, ce-i trebuie şi lui ăsta? Nu-i normal să mă simt şi eu trist(ă) din când în când?”

Ba da. E perfect normal să te simţi trist când un eveniment trist apare în viaţa ta, e normal să te bucuri atunci când se întâmplă ceva frumos, dar nu e normal să fii trist atunci când nu se întâmplă nimic.

De fapt, e doar impresia ta că nu se întâmplă nimic. Adevărul e că în momentul de faţă ai în viaţa ta o mulţime de lucruri pentru care trebuie să fii recunoscător.

Pe bune, eu a trebuit să fac varicelă şi să stau 2 săptămâni închis în casă doar ca să-mi dau seama cât de recunoscător ar trebui să fiu pentru vremea de afară şi pentru oamenii din jur. Oamenii în general încep să aprecieze anumite lucruri doar atunci când simt lipsa lor.

Exprimă-ţi Recunoştinţa

M-am întins prea mult cu vorba. Dacă vrei să afli mai multe despre practicarea recunoştinţei şi beneficiile ei, te invit să-mi citeşti un articol mai vechi.

De asemenea, exerciţiul recunoştinţei e recomandat şi în  Cum să fii fericit – O abordare ştiinţifică pentru a avea viaţa pe care ţi-o doreşti scrisă de Sonja Lyubomirsky sau filmul The Secret.

Ce vrem noi să facem:

Dorim să vă invităm să facem împreună un exerciţiu de recunoştinţă timp de 6 săptămâni:

Pe pagina noastră de Facebook (pe care vă invităm s-o Like-uiţi dacă n-aţi făcut-o până acum) am creat un eveniment numit “Practica Recunoştinţei”.

Dacă veţi da Attend va trebui ca în fiecare duminică seara să înşiruiţi printr-un comentariu la eveniment 5 lucruri pentru care sunteţi recunoscător.

Puteţi da Attend până în 9 aprilie, urmând ca în 10 aprilie seara să înşiruiţi 5 lucruri pentru care sunteţi recunoscători. După cum am mai spus, evenimentul va dura 6 săptămâni, din 10 aprilie până în 15 mai.

O să fac şi eu exerciţiul, îi invit şi pe membrii echipei TopHabits şi vă aştept şi pe voi în număr cât mai mare 🙂

Dacă vi se pare interesant exerciţiul aş aprecia un Like la acest articol sau un RT ca să afle cât mai multă lume de el. Mulţumesc 🙂

sursa FOTO

Andrei Boar


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. “Privește în prezent. Răspândita boala bazată pe “voi fii fericit atunci când…” macină întreaga lume. Eşti familiarizat cu simptomele. Începi să te gândeşti: voi fii fericit atunci când voi avea acea… maşină… avansare… statut social… bani. Singurul mod de a te vindeca de această boală este de a găsi bucurie şi scop în clipa de faţă.”-Marshall Goldsmith

 2. Cand ma trezesc si cand ma culc ,
  Multumesc !
  pentru ceea ce sunt ,pentru ceea ce voi fi ,
  pentru ceea ce am,pentru ceea ce voi avea ,
  Multumesc !
  tuturor care au facut posibil ca eu sa am o viata asa cum imi doresc .

  ”Oamenii recunoscători au raportat niveluri mai ridicate ale stărilor pozitive, de entuziasm, determinare, atenţie şi energie…”.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch