Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Experiența mea cu Kindle

La începutul anului mi-am luat un Kindle. L-am cumpărat în ideea de a citi mai puține cărţi tipărite și mai multe în format electronic. Conform ultimelor statistici Amazon, vânzările de carte electronică le-au depășit deja pe cele de carte tipărită, iar în viitor trendul se așteaptă să favorizeze cărțile electronice.

Review Kindle

Trebuie să recunosc că în experianța cititului, pentru mine foaia de hârtie este importantă. Îmi place să simt hârtia între degete, să răsfoiesc paginile cărții și să simt mirosul cernelii. Pe de altă parte, parcurg foarte multe documente electronice, iar la calculator nu îmi place să le citesc.

Unul dintre atuurile Kindle din acest punct de vedere este că păstrează senzația pe care o ai atunci când citești o foaie de hârtie, datorită tehnologiei cernelii electronice dezvoltate de cei de la Amazon.

Practic pagina de citire Kindle arată aproape la fel ca și o foaie de hârtie. Ecranul nu fluctuează deloc, ceea ce face experiența mai plăcută pentru ochi. Avantajul este că se poate citi și atunci când soarele bate pe ecran (la fel ca și atunci când citești o carte fizică), dezavantajul este că la scăderea luminii din încăpere nu mai vezi ce scrie pe ecran (nu este iluminat).

De altfel îmi amintesc că în momentul în care am deschis cutia, pe ecranul Kindle era afișat un mesaj în care scria că este necesară întâi încărcarea aparatului. Am crezut că e lipită o hârtie pe ecran și căutam marginile ei pentru a o dezlipi.

Principalale puncte pozitive pe care le-am găsit la Kindle:

  • Experiență plăcută a cititutului, datorită tehnologiei cernelii electronice.
  • Dispozitivul este foarte ușor și poate fi ținut în mână, indiferent că citești la birou, în pat, în tren, etc.
  • Schimbare simplă a paginilor, datorită butoanelor înainte/înapoi disponibile și în partea stângă și în dreapta. Nu am înțeles exact de ce au pus două seturi de butoane, oricum nu încurcă.
  • Posibilitatea de a asculta cărți audio. Am încercat doar cu cărți audible, nu știu dacă sunt acceptate și alte formate. Pe de altă parte are și un player audio încorporat cu care se poate asculta muzică.
  • Dacă ai modelul cu Wi-Fi, te poți conecta la o rețea Wireless și poți naviga pe internet sau decărca cărți de pe Amazon. Navigarea pe internet funcționează bine, cu observația că ecranul fiind alb-negru experiența este puțin neobișnuită. De pe Amazon se pot descărca – contra cost – cărți disponibile în format electronic sau gratuit se poate lua sample din cărțile de care ești interesat.
  • Poți transfera de pe calculator orice document pentru a îl citi pe Kindle. Ca să faci conversia în format Kindle, poți folosi un sofware gratuit Calibre care convertește documentul în format Kindle și îl poate și transfera direct pe aparat. Mici probleme de așezare în pagină am observat la Calibre atunci când convertești din fișiere PDF în format Kindle.
  • Toate documentele pot fi organizate pe colecții în Kindle, ceea ce le face ușor de găsit, mai ales dacă ai multe.

Per ansamblu sunt foarte mulțumit de experiența cu Kindle și îl consider un e-reader foarte bun. Dacă aţi avut experiențe cu alte aparate similare de la alți producători, cum vi s-au părut?

Pret si informatii Kindle

sursa FOTO