.st0{fill:#FFFFFF;}

Studenti

Ghid complet de sesiune

 June 2, 2010

By  Andrei Boar

Dacă eşti student, cu siguranţă că atunci când te gândeşti la viitor ai nişte fluturi în stomac. Şi nu, nu e de la dragoste 🙂 Ci din cauza sesiunii care a început. Noi de la TopHabits, ne-am gândit să facem o selecţie a articolelor ce le-am scris până acum care te-ar putea ajuta să ai o sesiune mai bună.

Sfaturi sesiune

9 Sfaturi pentru o sesiune mai bună Acest articol e inspirat din experienţa mea personală din a doua sesiune din primul an. Dacă ai nevoie de nişte sfaturi scurte despre cum să-ţi îmbunătăţeşti rezultatele, acest articol îţi va fi folositor. Dacă mai ai şi tu nişte sfaturi, eşti liber să le laşi într-un comentariu.

Începe cu ce nu-ţi place În acest articol Cristi a făcut un review la cartea lui Brian Tracy, “Începe cu ce nu-ţi place”. Dacă în această sesiune n-ai timp să citeşti cartea, acest articol sintetizează ideile prezentate în carte şi sunt sigur că îţi vor fi de folos ca să îţi îndeplineşti sarcinile.

Practica Recunoştinţei Conform unui studiu, “Oamenii recunoscători au raportat niveluri mai ridicate ale stărilor pozitive, de entuziasm, determinare, atenţie şi energie…”. În sesiune e esenţial să-ţi păstrezi optimismul şi energia la un nivel optim. Iar practica recunoştinţei chiar dă rezultate.

Principiul lui Pareto Ca să atingi maximul de rezultate trebuie să te îndrepţi spre lucrurile care contează cu adevărat. Înţelegerea principiului lui Pareto sau a regulii 80/20 te va ajuta să identifici acele lucruri a căror rezultate contează cel mai mult pentru performanţa ta.

Time management şi priorităţi În acest articol, Ilinca îţi arată cum să-ţi foloseşti timpul ca să îţi îndeplineşti sarcinile. Deasemenea poate te ajută şi lucrurile pe care le-am învăţat la un training de time management.

Teoria Golurilor te ajută să îţi schimbi punctul de vedere din care priveşti problemele. Acest articol te ajută să înţelegi că nu e nimic de rezolvat şi că de fapt n-ai nicio problemă.

O bun metodă de a învinge stesul e practicarea sportului. Când faci sport, corpul eliberează endorfine care ajută la combaterea stresului şi care induc o stare de euforie.

Cum să îţi îndeplineşti scopurile Un articol în care am încercat să te ajut să înţelegi cum să îţi îndeplineşti scopurile. Pentru că tuturor ne place să planificăm lucruri, însă la partea practică stăm mai rău.

Locul tău secret Când simţi că nu mai poţi sau ai nevoie de puţină linişte ca să îţi linişteşti gândurile poţi merge în locul tău secret. În acest articol am explicat ce înseamnă un loc secret şi de ce trebuie să ai şi tu unul.

Evită confortul! este un articol în care am explicat importanţa disconfortului din viaţa noastră. Pentru că e esenţial să ştii când eşti pe drumul cel bun şi în ce punct trebuie să te afli ca să ai rezultate.

Creierul e organul de la care avem cele mai mari aşteptări în sesiune. Acest articol îţi oferă câteva servicii de mentenanţă ale acestuia.

Somnul are o importanţă crucială nu numai în rezultatele noastre intelectuale ci şi în sănătatea noastră. Sper că acest articol te va ajuta să preţuieşti somnul mai mult ca înainte.

Motivaţie în timpul sesiunii este un articol care dezvoltă importanţa lucrurilor recreative din timpul sesiunii. Pentru că nu trebuie să ne rezumăm doar la învăţat.

Deasemenea poţi face o pauză şi să asculţi nişte piese motivaţionale.

Fă-ţi o promisiune

Sesiunea nu are un singur tipar. Dacă nu ţi-a plăcut sesiunea trecută, nu înseamnă că sesiunea aceasta trebuie să fie la fel. Va fi la fel, doar dacă alegi tu asta. Uite, îţi propun ca în această sesiune să faci un experiment şi să te ţii de el.

Ilinca, de exemplu, şi-a propus ca această sesiune să fie sesiunea Zen. Iată cum descrie această sesiune: “evit stresul sub orice formă. Nu mă mai agit pentru că sunt lucruri mult mai importante pentru mine în această perioadă decât examenele astea amărâte:  să fiu relaxată şi fericită pentru a putea face lucrurile aşa cum trebuie.”

Eu mi-am propus ca să nu-mi petrec nopţile învăţând. Eu aveam încă din liceu ideea că în sesiune nu trebuie să dormi cu nopţile şi să înveţi. O prostie, nu faci decât să-ţi strici sănătatea. Iar sănătatea e mai importantă decât orice sesiune din lume.

Aşa că îţi propun să-ţi alegi un principiu după care să te ghidezi în sesiune, un lucru pe care nu l-ai mai făcut în sesiunile trecute şi să te ţii de el indiferent de consecinţe. Aşadar, care e promisiunea ta?

Acum, ce mai aştepţi? Treci la fapte, pentru că dacă e un lucru la care visezi, tu eşti responsabil pentru acel lucru. De tine depinde succesul la care visezi în fiecare zi. Baftă în sesiune!

sursa FOTO

Andrei Boar


Your Signature

related posts:




Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. interesant acest site, tin sa va felicit pe aceasta cale. sper ca sesiunea asta sa fie diferita de restul, am sa icnerc sa aplic o parte din aceste recomandari si sunt sigur ca voi avea rezultate pe masura .

  2. @crm Mulţumim mult 🙂 Ne bucurăm că îţi place site-ul şi te mai aşteptăm pe la noi. Baftă în sesiune!

  3. Pacat ca citesc articolul asta cand am scapat de stresul sesiunilor, dar oricum cred ca sunt principii care pot fi aplicate si pentru alte tipuri de “taskuri” pe care le avem de dus la capat cu bine 🙂

  4. @Alice Păi eşti norocoasă dacă ai scăpat 🙂 Dintr-un anumit punct de vedere, pentru că dacă stăm bine şi ne gândim orice studenţie faină implică sesiuni. Însă cu siguranţă principiile pot fi aplicate cam la toate situaţiile în care avem nişte taskuri şi puţin stres în ecuaţie 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch