.st0{fill:#FFFFFF;}

Inteligenta emotionala

Guest post: Adevarul socant despre fericire

 May 27, 2012

By  Cristian Ciuberea


Toată lumea caută fericirea și azi poate mai mult ca oricând suntem bombardați cu informații despre cum să o găsim cât mai repede. Vezi la TV oameni care sunt fericiți, oameni care au reușit, vedete din media care își cumpără apartamente și mașini pentru copiii lor care tocmai au împlinit 18 ani.

Vezi oamenii cu mașini luxoase care se plimbă prin orașul tău, vezi oameni cu bani care petrec prin cluburi. Vezi oameni care au un job la care poate tu râvnești de trei ani și tot nu ai reușit să îl obții. Te plimbi prin centrul orașului și vezi femei sau bărbați frumoși și crezi că dacă ai avea o relație cu ei ai fi mult mai fericit.

Te duci la un prieten de la facultate să stați la o bere și constați că stă într-o vilă de câteva sute de mii de euro și ai impresia că asta îl face fericit. Totuși vreau să-ți spun că aparențele înșeală!

Nu vreau să crezi că ceea ce ți-am spus mai sus sunt lucruri rele. Dimpotrivă sunt lucruri foarte bune și aș vrea ca fiecare om să aibă parte de ele. Dar nu din aceste lucruri vine fericirea. Adevărul e că azi fericirea e supraestimată! Nu poți fi sută la sută fericit indiferent de cât ai avea și totuși mulți oameni cred că ăsta e scopul lor în viață.

Din cauză că nu sunt fericiți ajung și mai nefericiți mai ales atunci când se uită la cei din jurul lor. Dacă te uiți în dex poți vedea definiția fericirii care sună așa: ”Fericirea este o stare de mulțumire sufletească intensă și deplină”.

După cum spune și definiția este doar o stare. Asta înseamnă că nu vei fi tot timpul așa! Acum poate te întrebi cum poți avea sufletul împăcat, cum poți găsi acea liniște sufletească dacă nu fericirea este cea care îți poate aduce asta pe termen lung. Ce te poate face să te simți cu adevărat împlinit? Răspunsul vine de la Recunostinta.

Trebuie să fi recunoscător pentru ce ai și să fi mulțumit cu asta. Nu spun să nu-ți dorești mai mult sau să nu îți cauți scopul în viață. Ceea ce vreau să spun e să cauți scopul TĂU în viață, nu al altora, al celor la care te uiți cu invidie poate din cauză că petrec sau din cauză că au mașini frumoase.

Fii recunoscător pentru că ești sănătos, pentru că ai o minte pe care o poți folosi, pentru că trăiești, pentru că ieri ai mâncat, pentru că azi a fost o zi cu soare și pentru că ai niște prieteni frumoși.

Dacă vei fi recunoscător nu vei avea nevoie de fericire. Dacă ți-ai găsit scopul în viață și știi pentru ce trăiești și muncești vei fi împăcat sufletește. Nu vei fi tot timpul fericit din cauză că vor fi anumite momente în care probabil va trebui să muncești din greu pentru visurile tale dar în adâncul sufletului tău vei știi că ceea ce faci este lucrul corect.

Ce e nasol în legătură cu fericirea este că după ea urmează NEFERICIREA. Așa că nu o căuta! Mai bine găsește-ți scopul pentru care ai fost creat și urmărește-l cu toată pasiunea. După aceea fi recunoscător că l-ai găsit din cauză că sunt mulți oameni care își îneacă sufletul în fericire din cauză că nu au nici un scop.

Petrec, cumpără și se căsătoresc crezând că asta e ceea ce trebuie să facă când de fapt ar trebui să-și găsească scopul, să fie mulțumitori pentru ce au din cauză că restul lucrurilor se vor alinia după ceea ce și-au propus să facă în viață.

Asta e rețeta succesului deși pare complicat poate din cauza faptului că iei măsura altor oameni și o aplici pentru tine. Cu alte cuvinte te compari cu alții și ajungi să-ți dorești să fi ca ei. Ajungi ca ei și nu ești fericit decât pentru o scurtă perioadă de timp. După aceea urmează depresia!

În final pot doar să te încurajez să-ți găsești scopul și valorile pentru care să trăiești și după aceea să le urmărești cu toată pasiunea din cauză că fericirea nu-ți va aduce nici o fericire.

Dacă vrei să aflii mai multe informații despre dezvoltare personală, antreprenoriat, marketing și vânzări te așteptăm pe expertvanzari unde vei găsi o comunitate de oameni interesați de propria dezvoltare din toate punctele de vedere.

Cu prietenie, Alex Pop

Sursa imagine: Stockfresh

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch