8

L`Auberge Espagnole

Fiindcă marţi vă povesteam despre oportunitatea de a fii student Erasmus, vreau să vă recomand azi un film pe aceeaşi temă. L`Auberge Espagnol înseamnă “apartamentul spaniol” şi este un film francez – o comedie cu momentele ei dramatice care prezintă experienţa lui Xavier ca Erasmus în Barcelona.

Parizianul Xavier locuieşte în Barcelona într-un apartament cu încă 6 persoane, pe care înainte de a ajunge în oraş nu le cunoştea, şi care îi devin foarte buni prieteni, pe parcurs fiind prezentate foarte realist mixul de culturi şi de personalităţi.

E povestea unor tineri care se descoperă pe ei înşişi în raport cu ceilalţi şi cu noul mediu în care se află, cu legăturile pe care le-au lăsat acasă. Dar mai ales este povestea unui an petrecut departe de casă, un an care te poate schimba pentru totdeauna.

Ce apreciez la acest film este că el surprinde foarte bine senzaţii pe care orice student Erasmus le are:

When you first arrive in a new city, nothing makes sense. Everythings unknown, virgin… After you’ve lived here, walked these streets, you’ll know them inside out. You’ll know these people. Once you’ve lived here, crossed this street 10, 20, 1000 times… it’ll belong to you because you’ve lived there. That was about to happen to me, but I didn’t know it yet.

Iar la finalul experienţei:

I’m French, Spanish, English, Danish. I’m not one, but many. I’m like Europe, I’m all that. I’m a real mess.

Enjoy!

Sursa FOTO

Ilinca Sălăgean
 

Click Here to Leave a Comment Below 8 comments
Florin Roşoga - May 14, 2010

interesant, trebuie sa il vad

Reply
Cristian Ciuberea - May 14, 2010

foarte fain filmul, recomand si partea a doua, Les poupées russes, care mi-a placut mult mai mult.

Reply
Irina - May 14, 2010

Chiar ieri am auzit vorbindu-se de filmul asta 🙂 Sunt foarte curioasa sa il vad!

Reply
Ilinca Sălăgean - May 14, 2010

@cristi Partea a doua a filmului nu mai este axata pe partea de Erasmus, ci pe ceea ce se intampla apoi in viata lui Xavier. Personal, mi s-a parut cam lungit filmul, dar eu de obicei nu sunt o fana a continuarilor si nu mi s-a parut deosebit.

@irina si florin: sa imi spuneti daca v-a placut dupa ce il vedeti 🙂

Reply
Cristian Ciuberea - May 14, 2010

@ilinca: e vorba de experienta noastra personala :D. tie ti s-a parut mai interesant prima parte pentru ca e despre programul erasmus, despre experienta de a fi singur intr-o tara straina. mie mi-a placut in partea a doua cum a seduso el pe tipa aia, mi-a placut metafora cu papusile matrioshka, mi-a placut pentru ca era mai centrat pe relatii.

Reply
Luminiţa - May 19, 2010

Mie mi-au placut ambele parti. 🙂 Sunt innebunita dupa filmul asta!

Reply
Ilinca Sălăgean - May 20, 2010

L`Auberge Espagnole se va viziona joi, 3 iunie in Aula Facultatii de Studii Europene (UBB Cluj) in cadrul programului Focus Europa!

Pentru a vedea restul programului: http://www.euro.ubbcluj.ro/filosofii/

Adresa: str Em. de MArtonne, nr 1

Reply
Irina - May 21, 2010

L-am vazuuuut!!! F tare filmul, aproape ca m-a facut sa plang de vreo 2 ori, dar in mod sigur m-a facut sa-mi doresc sa traiesc experienta Erasmus! Acum imi scot si partea a doua a filmului:D

Reply

Leave a Reply: