.st0{fill:#FFFFFF;}

Oameni

Lee Child

 December 31, 2009

By  Andrei Boar

Lee Child (n. 29 octombrie 1954) este pseudonimul scriitorului britanic de thriller, Jim Grant. Fiind la ora actuală unul dintre cei mai faimoşi scriitori de romane poliţiste, Lee Child s-a născut în Coventry, Anglia.

Deşi a urmat dreptul, după absolvire a urmat o carieră în televiziune. După ce a fost concediat în urma unor restructurări, s-a apucat să scrie romane spunând că acestea sunt “cea mai pură formă de divertisment”. În 1997 a publicat primul său roman, “Killing Floor”, şi s-a mutat în SUA în vara lui 1998. După succesul câştigat cu primul său roman a mai publicat încă 12 cărţi printre care: “Persuader”, “One Shot”, “Die Trying”, “Echo Burning” ş.a.m.d.

Scriitorul se trezeşte între 7-8 dimineaţa. Nu începe nicio dimineaţă fără micul dejun alături de soţia şi fiica sa. După micul dejun citeşte presa având alături o ceaşcă de cafea, apoi îşi face planurile pentru ziua respectivă. Dedică o oră din zi pentru răspunsuri la mail-uri şi scrisori.

Programul scriitorului este strict planificat, acesta scriind din septembrie până în martie, 5-6 zile pe săptămână. Scrie în amiază până la 6 sau 7. De obicei îi ia cam 6 luni până termină o carte.

Nu scrie oriunde, are locuri speciale pentru această îndelednicire: când stă în sudul Franţei, într-o casă folosită doar pentru scris, iar în New York foloseşte pe post de birou un apartament separat la etajul 25 al blocului în care locuieşte.

Preferă calculatorul în locul scrisului de mână. Nu lucrează niciodată seara, preferând să-şi petreacă timpul alături de familie.

Când îşi începe romanele, Lee Child nu ştie niciodată sfârşitul. În schimb porneşte de la o temă şi o scenă introductivă. De obicei ştie care este elementul principal al romanului, eventual chiar o replică hotărâtoare.

În timpul liber, Lee citeşte, ascultă muzică, se plimbă cu maşina sau urmăreşte meciurile celor de la Yankees sau Aston Villa.

Îi place la nebunie să călătorească. În fiecare toamnă destinaţia sa principală este Europa având ca preferinţe Veneţia, Parisul şi Italia. “Este minunat să te plimbi printre sculpturile lui Michelangelo şi să le atingi. Îmi place să merg în restaurantele din Spania şi să văd familii în jurul meselor…mă face să mă simt ca acasă.”, declară scriitorul.

Acesta se declară “un imigrant fericit”. Adoră tot la SUA: oamenii, vremea, maşinile, sportul, baseballul. Din păcate, spune el, nu-i lipseşte nimic din Anglia.

sursa FOTO

Andrei Boar


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch