.st0{fill:#FFFFFF;}

Motivaţional, Spiritualitate

Mesaj de la Rebelul din tine

 September 18, 2012

By  Corneliu Coman

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4oAB83Z1ydE[/youtube]

Toți avem un rebel ascuns în noi. La unii este zgomotos, la alții mai tăcut. Este vocea copilului din tine. Este strigarea visurilor tale!

Societatea încurajează, de multe ori, normalizarea, urmărirea trend-urilor generale, conformismul. Dar societatea uită de minorități, de rebeli, de neintegrati, de ideile ieșite din comun. Și societatea uită că lucrurile și mentalitățile se schimbă în timp, că regulile și trend-urile evoluează.

Și mai important, societatea neagă un adevăr: direcția este schimbată nu de majoritatea (care dă inerția ideilor), ci de minoritățile care se opun. Mă refer la cei care cunosc viitorul nu prin super-puteri, ci pentru că viitorul este visul lor și coincide, treptat, cu realitatea.

Din dorințe de conformism, de comoditate, de integrare socială, de economisire, alegem lucruri comune. Ținute comune. Idei comune. Aici intervine principala problemă.

[Nu sunt împotriva adoptării unui lucru comun, atât timp cât este motivat, nu “indus”

Așadar, unde se delimitează individualitatea ta? Cât de extins este spațiul tău personal (de influență)? Îți poți da seama prin întrebări ca următoarele:

– se reflectă valorile mele în modul în care mă comport?

– sunt mândru și simt că muncă și rezultatele mele mă reprezintă?

– mediul în care trăiesc reflectă cine sunt? (locul de muncă, prietenii, partenerul de viață, camera; persoanele din jurul meu)

– pe cine influențează părerile/convingerile mele? Cine le-a adoptat?

– accept un refuz/spun “nu pot” când este vorba de visurile mele?

O astfel de analiză poate fi dezarmantă, dar reflectă “activitatea” rebelului din tine.

Rebelii cred în ceva. Au un vis și o viziune. Au o idee și luptă pentru îndeplinirea ei.

[Nu susțin rebeliunea fără cauza, de dragul de a te răzvrăti sau a te opune mofturos împotrivă a ceea ce nu îți place. Un rebel își asumă răspunderea și sacrificiile pentru a-și creă ideea. Pentru că are o credința pe care o pune mai presus decât confortul personal. Un standard care se ridica pe măsură ce progresează]. 

Rebelii nu sunt violenți. Nu în sensul propriu, nu la exterior. Adevărații rebeli muncesc zilnic asiduu. Răspândesc idei, influențează oameni, creează lumea bucată cu bucată, exact așa cum își doresc. Richard Branson. Steve Jobs. Nelson Mandela. Vasile Alecsandri. Nicolae Bălcescu. Ștefan cel Mare.

Rebelii văd lucrurile care nu le plac, și le schimbă. La început e doar un vis, pentru nici ei nu știu ce răspundere își asumă. Dar cu fiecare piedică, devin mai capabili. Super-motivați. Influenceri. Devin ei înșiși idei. Reprezintă o valoare , și o inspiră celorlalți din jur în fiecare zi. Rebeliunea nu are pauză sau time-out. Rebelii își construiesc un imperiu, iar din denigrați și outsideri devin simboluri ale majorității. Simboluri ale puterii. Pentru că majoritatea le adopta, în final, părerile.

[Create like a God. Command like a King. Work like a Slave. (Guy Kawasaky)].

Toate simultan, țin să precizez!

Ascultă din nou:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4oAB83Z1ydE[/youtube]

Care este cauza pentru care luptă rebelul din tine?

Corneliu Coman


Corneliu Coman. Te provoc sa iti extinzi zona de confort si sa experimentezi frica! Te incurajez sa fii cat mai constient deceea ce esti. Caut modalitati prin care sa te aduc aproape de ceea ce ti-ai dorit mereu sa fii. Blogul meu este Chall3nge.

Your Signature

related posts:




Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch