.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezvoltare personală

10 Moduri de a-i Ajuta pe Ceilalţi

 February 25, 2010

By  Călin Moldovan

Mi se pare că suntem mult prea triști. Cu sau fără motiv. Ca să analizez de unde vine această tristeţe mi-ar lua mult prea mult timp și mult prea multe pagini. Și nici nu ar avea sens.

Eu vreau să găsesc soluţii. Așa că am încercat să le fac o favoare celor din jurul meu de câte ori am ocazia. O fac pentru mine. Trăind într-un mediu fericit, sunt fericit la rândul meu.

Moduri de a-i ajuta pe ceilalţi:

1. Zâmbește. E un obicei bun pe care încerc să îl practic în fiecare zi. De cele mai multe ori mi se răspunde tot prin zâmbet.

2. Deschide o ușă. Un simplu gest ca acesta poate însenina ziua cuiva. Dacă e vorba de o domnișoară, acest gest devine o obligaţie.

3. Răspunde cu amabilitate. S-a întâmplat de multe ori să mi se ceară ceva. Fie o îndrumare, un caiet, o temă. Le-am dat. Când am avut nevoie de ceva la rândul meu, nici nu a mai fost nevoie să cer.

4. Dăruiește ceva. Orice. Eu prefer cărţile.

5. Ajută o persoană în vârstă. Până acum am smuls ceva buruieni dintr-o grădină, am ajutat la trecutul străzii și la coborâtul din tren, respectiv autobuz. A, și un bătrânel nu putea să urce o pantă pe care era gheaţă. L-am ajutat. După fiecare chestie de genul ăsta am plecat rapid.

6. Ascultă. E foarte important să asculţi. Aveam tendinţa să acaparez o conversaţie. Până mi-am dat seama că oricine e mai bun decât mine la ceva. Atunci am început să ascult. Și să învăţ.

7. Compătimește. Încă nu am întâlnit omul care să nu aibă nevoie de altcineva când i se întâmplă ceva rău. Am o bănuială că nici nu o să îl întâlnesc.

8. Învaţă ceva pe altă persoană. Ca să poţi spune că ai contribuit la succesul unui om. Mi se pare un lucru foarte important.

9. Donează bani. Indiferent câţi, indiferent cui. Fă-o discret.

10. Scrie un articol care îi poate ajuta pe alţii. De asta contribui la Tophabits.

Va urma.

sursa FOTO

Călin Moldovan


Keep it simple.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch