.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Napoleon Hill – Cheia Succesului – Gandirea pozitiva

 July 19, 2012

By  Cristian Ciuberea

Cheia succesului – Gandirea pozitiva - Napoleon Hill
În ultima perioadă se vorbeşte multe despre gândirea pozitivă. Totuşi, majoritatea celor care vorbesc despre ea au înţeles-o greşit şi asta pentru că îi neagă importanţa sau chiar eficienţa.

L-am citit mult pe Napoleon Hill în ultima vreme şi îmi place din ce în ce mai mult. Având în vedere că a studiat 25 de ani oamenii de succes consider că e o autoritate în acest domeniu. Am fost nerăbdător să îi citesc ultima carte apărută, Cheia succesului – Gândirea pozitivă.

Gândeşte-te la gândirea pozitivă ca la o piesă dintr-un mare puzzle. O singura piesă nu poate forma un puzzle, dar acesta nu e complet dacă nici dacă îi lipseşte o piesă.

Gândirea pozitivă se referă în primul rând la atitudinea ta. Dar atitudinea vine din gânduri. Dacă tu ai fi o maşină, gândirea pozitivă ar fi cheia maşinii. Poţi avea o maşină nou(corpul tău) cu un rezervor plin(energia ta) chiar şi o hartă la îndemână, dar dacă nu bagi cheia în contact şi nu vei apăsa pedala de acceleraţie, maşina nu va porni.

La fel, poţi tu să gândeşti oricât de pozitiv vrei, pentru că dacă nu acţionezi în direcţia obiectivelor tale, nu se va întâmpla mare lucru. Dar nimic bun nu se va întâmpla nici dacă gândeşti negativ. Pentru ca negativitatea îţi va aduce o atitudine negativă, care te va face să acţionezi în direcţia greşită.

Gândirea pozitivă este doar unul din cele 17 principii ale succesului descoperite de Napoleon Hill. Celelalte sunt:
1. Un scop bine definit
2. Disponibilitatea de a face un efort suplimentar
3. Gandirea precisă
4. Autodisciplina
5. Stăpânirea propriilor gânduri
6. Credinţa aplicată
7. O personalitate plăcută
8. Spiritul de iniţiativă
9. Entuziasmul
10. Focalizarea atenţiei
11. Lucrul în echipă
12. A învăţa din greşeli
13. Viziunea creatoare
14. Justa alocare a banilor şi a timpului
15. O minte sănătoasă într-un corp sănătos
16. Folosirea puterii universale a obişnuinţei

Pentru a avea succes trebuie să urmezi toate aceste principii. Nu trebuie să ţi le însuşeşti pe toate deodată, poţi începe cu cele care se potrivesc cel mai bine ţelului tău.

Cartea e plină de exemple cu oameni care au folosit aceste principii. E unul din cele mai frumoase lucruri la această carte: faptul că teoria e completată cu exemple, foarte multe exemple, care te ajută să înţelegi mai bine principiile, care te ajută să le memorezi mai bine şi care te motivează instantenu!

Dacă tu eşti aşa cum trebuie şi lumea ta va fi la fel

Un pastor încerca într-o dimineaţă să îşi pregătească predica pentru a doua zi. Soţia lui era plecată la cumpărături şi, cum afara era o vreme urâtă şi ploioasă, fiul lor nu-şi mai găsea astâmpărul, plictisindu-se de unul singur în casă.

Într-un sfârşit, cuprins de disperare, pastorul a apucat o revistă veche de pe masă şi, a frunzărit-o, a dat peste o hartă mare şi colorată a lumii.

A smuls-o din revistă şi a rupt-o în bucăţele mici pe care le-a împrăştiat prin toată sufrageria, spunându-i lui Johnny:
“Fiule, dacă poţi să faci asta la loc, exact aşa cum a fost, ai de la mine un leu”.

Pastorul îşi zicea că treaba asta îi va lua lui Johnny toată dimineaţa, dar, peste nici 10 minute, a auzit o bătaie în uşă. Era fiul său, cu harta refăcută până în cele mai mici detalii. Uimit, predicatorul l-a întrebat:
“Fiule, cum ai reuşit să o pui a loc atât de repede?”
“Ah, a spus Johnny, a fost uşor. Pe cealaltă parte era fotografia unui bărbat. Am pus o foaie dedesubt, am refăcut imaginea bărbatului, apoi am mai pus o foaie de hârtie deasupra şi le-am întors. Mi-am zis că, dacă omul e la locul lui, aşa va fi şi lumea“.

Dacă eşti nemulţumit de lumea ta şi vrei să o schimbi, începe întâi cu tine însuţi. Când tu vei fi aşa cum trebuie, şi lumea ta va fi la fel.

Această carte, în cele peste 340 de pagini, îţi va oferi toate resursele de care ai nevoie să te schimbi. Pentru că sunt atât de multe lucruri prezentate în carte am scanat cuprinsul, pentru a putea să te convingi singur dacă ţi se potriveşte sau nu, dacă îţi răspunde la întrebările pe care le ai.

Sursa foto: Stockfresh

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Multumesc de informatie! Nu am cumparat cartea aceasta deoarece nu am probleme in zona gandirii pozitive, in schimb am cumparat cartea “Secretele succesului – Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent.” pentru ca 10LEICADOU se aplica la orice carte.

  Prima carte cumparata de pe net si una din putinele cumparate all time. Pana acum am mers pe varianta de ebook crack. Dar dupa ce am ctit niste carti foarte bune, am zis ca le voi cumpara la un moment dat si ca voi incepe sa cumpar si carti. Acum cei 4 Lei m-au motivat.

  1. Cu placere Mihai!

   Mie nu-mi prea place sa citesc de pe calculator, ma oboseste destul de mult. Din cauza asta mi-am luat ebook reader, dar si pe ala il folosesc rar pentru ca nu sunt obisnuit inca cu el.

   Eu comand destul de des de pe net, singurul inconvenient pe care il gasesc e ca uneori taxa postala e mai mare ca si pretul cartii. De-asta promovam oferta asta, pentru ca are transport inclus.

 2. Salve Cristi!
  Foarte fain ce faci tu!
  Uite doresc si eu aceasta ultima carte insa, nu stiu cum sa folosesc cadoul de 10 lei oferit de tine!
  Ce ma sfatuiesti?
  Multumesc!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch