.st0{fill:#FFFFFF;}

Oameni

Nicholas Sparks

 December 31, 2009

By  Andrei Boar

Nicholas Sparks (n.31 decembrie 1965) este un cunoscut scriitor american. Temele sale preferate includ creştinismul, iubirea, tragedia şi soarta. La ora actuală are 15 romane publicate, 4 dintre ele fiind ecranizate: The Notebook, Message in a Bottle, A Walk to Remember şi Nights in Rodanthe.

Programul de lucru:

Sparks îşi începe ziua la 8 a.m. Primul lucru pe care îl face este acela de a alerga. La ora 9a.m începe să scrie şi se opreşte la 2 p.m.

Atunci când începe un nou roman scriitorul are un plan bine pus la punct. Timp de aproximativ 3 luni se gândeşte la o temă, iar în acest timp lucrează la proiectele sale pentru televiziune. Când îi vine o idee scoate o foaie de hârtie şi o notează.

Odată ce s-a gândit la temă, începe să scrie. Orarul lui Nicholas depinde de cum evoluează cartea. În general lucrează 5-6 zile pe săptămână. Zilnic scrie 2000 de cuvinte, asta ducând între 3-8 ore de scris.

Lucrează acasă, uneori are nevoie de linişte, alteori dă drumul la televizor.

Durează în jur de 4-5 luni să termine un roman. Scrie direct la calculator.

Lui Nicholas îi place să scrie, să citească şi să-şi petreacă timpul cu cei 5 copii. Pe lânga acestea, aleargă 30 de kilometri pe săptămână, ridică greutăţi de 4 ori pe săptămână şi practică Tae Kwon Do.

Citeşte în jur de 125 de cărţi pe an, în special de ficţiune şi istorie.

sursa FOTO

Andrei Boar


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch