Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (n.31 decembrie 1965) este un cunoscut scriitor american. Temele sale preferate includ creştinismul, iubirea, tragedia şi soarta. La ora actuală are 15 romane publicate, 4 dintre ele fiind ecranizate: The Notebook, Message in a Bottle, A Walk to Remember şi Nights in Rodanthe.

Programul de lucru:

Sparks îşi începe ziua la 8 a.m. Primul lucru pe care îl face este acela de a alerga. La ora 9a.m începe să scrie şi se opreşte la 2 p.m.

Atunci când începe un nou roman scriitorul are un plan bine pus la punct. Timp de aproximativ 3 luni se gândeşte la o temă, iar în acest timp lucrează la proiectele sale pentru televiziune. Când îi vine o idee scoate o foaie de hârtie şi o notează.

Odată ce s-a gândit la temă, începe să scrie. Orarul lui Nicholas depinde de cum evoluează cartea. În general lucrează 5-6 zile pe săptămână. Zilnic scrie 2000 de cuvinte, asta ducând între 3-8 ore de scris.

Lucrează acasă, uneori are nevoie de linişte, alteori dă drumul la televizor.

Durează în jur de 4-5 luni să termine un roman. Scrie direct la calculator.

Lui Nicholas îi place să scrie, să citească şi să-şi petreacă timpul cu cei 5 copii. Pe lânga acestea, aleargă 30 de kilometri pe săptămână, ridică greutăţi de 4 ori pe săptămână şi practică Tae Kwon Do.

Citeşte în jur de 125 de cărţi pe an, în special de ficţiune şi istorie.

sursa FOTO

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *