Nimic nu e gratis. Nimic nu e întâmplător. Pentru tot ce ni se întâmplă suntem direct răspunzători. Pentru că noi alegem să facem lucrurile într-un fel sau altul.
Unii aleg să se plângă şi să caute scuze. Alţii aleg să profite de greutăţile din viaţa lor şi să progreseze. Primii se uită doar la diplomă nu şi la munca din spatele ei.
Michael Jackson a fost supranumit regele muzicii pop şi a fost foarte apreciat pentru felul în care dansa. Nu toţi stiu însă că el practic nu a avut copilărie. Tatăl lui îl forţa să se antreneze, uneori îl punea chiar să danseze pe o plită încinsă.
Eminem e unul dintre cei mai cunoscuţi rapperi albi. Nu a avut o viaţă usoară, primele versuri le-a scris pe autobuz în timp ce mergea la muncă. Era doar un copil. După multă muncă a reuşit să fie cunoscut.
Brian Tracy este astăzi unul dintre cei mai apreciaţi oameni de afaceri şi consultanţi la nivel mondial. Când a văzut că toţi cei din jurul lui o duceau mai bine ca el, a început să se întrebe: “de ce”? Aşa a început să studieze despre succes şi a aflat că poţi învăţa orice îţi doreşti. În 25 de ani a adunat peste 20.000 de ore de studii.
Robert Kiyosaki, autorul celebrei cărţi “Tată bogat, tată sărac”, a ajuns independent din punct de vedere financiar la 40 şi ceva de ani. Primii lui bani i-a făcut deschizând o mică “bibliotecă” în pivniţa casei cu reviste de benzi desenate.
Ce au toţi oamenii ăstia în comun? În primul rând faptul că au avut un ţel, iar apoi faptul că au muncit pentru el. Au întâmpinat multe dificultăţi, dar dorinţa de a reuşi era mai mare decât un eşec de moment.
În fiecare moment când ai o problemă, întreabă-te: ce fac ca să o rezolv?
Ai probleme cu banii? ai încercat să-ţi cauti un job? ai citit vreo carte despre cum se fac bani? ai încercat vreodată să vinzi ceva? ce ai făcut pentru a câştiga bani?
Ai probleme in dragoste? ce ai făcut ca să le rezolvi? Neil Strauss era un papă lapte înainte să cunoască comunitatea artistilor in seducţie. După 2 ani de muncă, a devenit cel mai mare artist al seducţiei din lume.
Nu-ţi place corpul tău? Te uiţi la meciurile de box şi te uimeşti de cât de bine arata? Cum crezi că au ajuns aşa? Mâncând cipsuri şi cola sau făcând zilnic exerciţii?
Nu poţi avea nicio problemă pe care să nu o mai fi avut cineva înaintea ta. Daca vrei să o rezolvi ,tot ce trebuie e să cauţi informaţii. Caută şi vei gasi!
Totuşi, trebuie să mai ţii cont de o chestie. Nimic nu e gratis! Aşa că alege înţelept! Nu le poţi face pe toate! Dacă alegi să îţi petreci timpul cu prietena, alegi să nu stai cu prietenii tăi. Dacă alegi să studiezi înseamnă că alegi să nu bei o bere. Dacă mergi la film înseamnă alegi să sari peste studii. Dacă alegi să stai toată ziua la televizor, înseamnă că alegi să nu citeşti o carte.
Evident, se poate găsi un echilibru, dar cei mai mulţi pică în extreme. Şi uneori trebuie să alegi între x sau y, de asta e bine să-ţi ştii priorităţile, să ştii ce e pe primul loc pentru tine. Familia? Prietenii? Banii? Dragostea? Sănătatea?
Trebuie să demonstrezi că meriţi lucrurile pe care le vrei. Asta le dă valoare. Nu mai sta, şi întreabă-te: ce pot face pentru a obţine ce-mi doresc? cât sunt dispus să plătesc ca să obţin ce îmi doresc?
am fost de vreo luna, maxim, la un curs de leadershiip organizat de organizatia la care sunt voluntar pentru voluntari, ca premiu de craciun, si printr lucrurile care le-a zis tipul care a tinut cursul, ne zicea ca orice lucru are un pret, nu poate fi obtinut pe gratis.prin pret nu ma refer la bani. si cum ziceai si tu, ca sa obtii ceva, tre sa dai ceva in schimb, chair dac apentru unele lucruri renunti la altele care iti plac..
.Bravo pentru articol.
mersi 😀