.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezvoltare personală, Motivaţional

Paşi către o imagine de sine sănătoasă

 June 10, 2011

By  Raluca Moisi

Nu poţi conduce un automobil parcat! Trebuie să îl pui în mişcare! Fă paşi mici, oricât de mici!

După cum spuneam în ultimul articol, azi vom parcurge împreună câţiva paşi pentru o imagine de sine sănătoasă. O adevărată imagine de sine este cea pe care te străduieşti să o construieşti în interior, pentru că pe aceea nimeni nu ţi-o poate lua.

Cea mai bună fundaţie pentru succesul pe termen lung şi pentru fericirea în viaţă se clădeşte atunci când învăţăm să redefinim cine suntem şi ce anume este important pentru noi. Poate te aştepţi să fie ceva complicat şi complex, însă paşii către o imagine de sine sănătoasă sunt simpli şi la îndemână. Ai nevoie doar de dorinţa de schimba ceva în interior şi credinţa că vei reuşi să faci această schimbare! Să pornim la drum…

Fă pace cu tine!

Adevărata imagine de sine pozitivă şi sănătoasă începe prin a recunoaşte că tu eşti o componentă a unui tablou care depăşeşte orice cadru ce ar putea fi trasat, eşti creaţia naturii, iar natura nu face greşeli.

Încetează să te mai priveşti prin ochii altora şi să-ţi setezi standarde comparându-te cu cei din jur. Învaţă să te accepţi aşa cum eşti pentru că ceea ce ţie ţi se pare a fi un defect, pentru oamenii din jur poate fi o calitate.

Şi să-ţi spun un secret: cei din jur se gândesc la tine mai puţin decât îţi imaginezi, tu eşti cel care consideră că toţi ochii sunt asupra ta şi sunt critici. Opreşte-te din a mai cădea în această capcană, fă pace cu tine, acceptă-te aşa cum eşti şi nu mai depune eforturi pentru a fi ceea ce crezi că vor cei din jur să fii. Fii tu, aşa cum simţi şi cum îţi doreşti!

Vorbeşte cu tine însuţi

Concentrează-te asupra lucrurilor pe care le faci bine şi lasă temerile, eşecurile si slăbiciunile deoparte. Începe chiar de azi să formulezi replici pozitive atunci când temerile te cuprind.

O afirmaţie nu face decât să deschidă o poartă şi ori de cate ori faci o afirmaţie, aminteşte-ţi că tu îi spui practic subconştientului tău: “îmi asum responsabilitatea şi sunt conştient că pot face ceva pentru a schimba ceva în viaţa mea”.

Alege să formulezi replici pozitive, care să-ţi dea încredere şi să te ajute să înlocuieşti vechile credinţe negative cu trăiri pozitive!

Alătură-te celor care au o imagine de sine pozitivă

Poate cel mai important pas către o imagine de sine sănătoasă este să începi să te înconjori de oameni care deţin deja această valoare. Pentru că adesea ezităm să dăm mâna cu schimbarea, chiar dacă am conştientizat deja importanţa ei, e binevenit un impuls din partea celor din jur, persoane care văd întotdeauna ce e mai bun în ceilalţi.

Dacă vei studia cu atenţie, vei observa că persoanele pozitive evită să critice şi văd întotdeauna ce îi încojoară print-o lentilă optimistă. Ei sunt oameni cu o imagine de sine sănătoasă, aşa cum îţi doreşti şi tu să ai pentru a putea atinge succesul şi pentru a începe să duci o viaţă fericită.

 

La scurt timp dupa ce vei da startul schimbării, vei vedea că vei începe să-i atragi pe ceilalţi datorită forţei imaginii de sine sănătoase pe care o construieşti în interiorul tău. Chiar dacă ocazional se va întâmpla să simţi că vrei să dai înapoi, e important să nu te descurajezi. Schimbarea, chiar dacă e pozitivă, nu e uşoară. Important e să continui să acţionezi.

Un mare hoţ de vise pe care l-am întâlnit în călătoria mea de-a lungul acestei vieţi, este o imagine de sine proastă. Poţi pierde ani din viaţă, poţi rata momente frumoase, oameni dragi se pot îndepărta de tine, doar pentru că imaginea ta de sine a fost una necorespunzătoare. Tu ai fost creat pentru abundenţă, aşa că lasă abundenţa să pună stăpânire pe viaţa ta! Dă startul procesului prin care vei deveni mai puternic şi mai încrezător cu fiecare zi!

Meriţi asta!

sursa FOTO

Raluca Moisi


Raluca este o persoană pasionată de autocunoaştere şi depăşirea limitelor, care s-a alăturat proiectului TopHabits din dorinţa de a împărtăşi şi altora din experienţa proprie în ce priveşte dezvoltarea personală. Iubeşte viaţa şi provocările ei şi crede că viaţa poate fi trăită ca o minune.
Gândurile ei le puteţi citi şi pe ralucamoisi.ro.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Foarte interesant articolul si multe lucruri adevarate……..trebuie doar vointa ce uneori la mine c-am lipseste

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch