.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Paul Ekman – Emotions revealed

 August 19, 2010

By  Ilinca Sălăgean

Paul Ekman - Emotions revealed

Dacă ai nevoie de o carte de body language, trebuie nepărat să citeşti cartea scrisă de Paul Ekman, Emotions revealed.

Autorul acestei cărţi este un expert în emoţii şi expresii faciale, fiind unul din cei mai importanţi psihologi ai secolului. El este folosit ca referinţă pentru bine-cunoscutul serial Lie to me. Dintre numeroasele sale publicaţii, aceasta se referă la înţelegerea expresiilor faciale şi a sentimentelor care se ascund în spatele acestora.

Deşi autorul e un adevărat cercetător şi om de ştiinţă, stilul său de a scrie este unul foarte apropiat de cititor. Nu este genul de autor care scrie doar pentru specialişti, ci dimpotrivă, este conştient că astfel de informaţii sunt utile pentru oricine şi le prezintă corespunzător. Mai mult decât atât, cartea îţi prezintă anumite abilităţi care îţi sunt de folos şi te învaţă şi cum să le dezvolţi în viitor. Nu este o experienţă care se termină odată ce ai închis cartea.

În primul şi în primul rând, este excelent prezentată importanţa sentimentelor. Ceea ce simţim controlează ceea ce facem, cât de împliniţi sau fericiţi suntem şi cum reacţionăm în prezenţa celorlalţi. Autorul susţine că sentimentele sunt mai importante decât orice alte nevoi: oricât de foame ne-ar fi, dacă simţim dezgust, nu vom mânca şi deşi cu toţii avem instinct de supravieţuire, mulţi oameni îşi doresc să moară, fiind nefericiţi, dezamăgiţi.

Managementul emoţional este modul în care reuşeşti să controlezi ceea ce simţi, să reacţionezi în funcţie de situaţie uneori bazat pe ceea ce simţi, iar alteori, înlăturând emoţiile pentru a găsi raţiunea. Acest lucru încearcă să te înveţe această carte.

În introducere sunt menţionate patru obiective, patru lucruri pe care autorul vrea să le dezvolte la cititorii săi:

1. să înveţe să fie conştienţi de momentul în care devin emoţionali, înainte de a reacţiona conform a ceea ce simt.

2. să înveţe să aleagă modul în care vor să reacţioneze când sunt emoţionali, pentru a-şi atinge scopurile, fără a-i răni pe ceilalţi.

3. să devină mai atenţi şi mai sensibili referitor la ce simt ceilalţi.

4. cum să folosească informaţia referitoare la sentimentele celorlalţi.

Analizându-se tristeţea şi agonia, mânia, uimirea şi frica, dezgustul şi dispreţul, iar în cele din urmă, sentimentele de plăcere, sunt analizate sentimentele universal valabile, care apar la orice fiinţă umană. Pentru fiecare dintre aceste sentimente, autorul prezintă cauzele emoţiei, modul de manifestare, cum să recunoşti acel sentiment în tine însuţi, în ceilalţi şi în cele din urmă cum trebuie să prelucrezi aceste informaţii obţinute despre cei din jur.

Am încercat să fac o prezentare pe scurt, pentru a vă face curioşi, pentru a vă convinge de valoarea acestei cărţi, dar sunt atât de multe informaţii utile pe care le oferă, încât cu siguranţă voi reveni cu articole pe această temă.

Autor&Titlu: Paul Ekman – Emotions Revealed

Editura: Phoenix

În urmă cu câteva luni, în cadrul workshop-ului de Limbajul Trupului a fost oferită în cadrul unui concurs această carte superbă. Din păcate, nu am avut noroc, dar câştigătorul, Ovidiu Negrean, a fost atât de drăguţ încât ne-a împrumutat cartea, gest pentru care îi suntem recunoscători. Apropo, vă recomand ultimul articol de pe blogul lui: The poor mexican fisherman.

sursa FOTO

Ilinca Sălăgean


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Înca nu a aparut in limba română, din câte am văzut eu.

    In limba română el a mai publicat: “De ce mint copiii? Cum pot încuraja părinții sinceritatea” si “Minciunile adulților. Indicii ale înșelătoriei în căsnicie, afaceri și politică” în cadrul Editurii Trei.

    Sunt convinsă că sunt OK cărțile și sunt utile, deși nu le-am citit. Asta deoarece m-a convins cu această primă carte, prin informațiile pe care le-a oferit și prin stilul de a le prezenta.

  2. Mie mi s-a parut foarte interesanta cartea emotions revealed astazi am primit varianta in engleza si imi place sa citesc in romana cartile,ehh acum voi face o exceptie 😀

  3. Nici acum nu a aparut cartea in romana? Ma gandeam sa punem bani sa mergem sa o traducem tiundeva si sa facem copii … ce zicei?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch